Toggle Nav User Search

  Binnenkijken bij het vrolijke huis van Plinka Life

  Ilonka Dekkers is de persoon achter het Instagram account @plinka_life. Met bijna 70.000 volgers inspireert ze een heleboel mensen met haar zomerse en vrolijke interieur. Denk: veel roze, bloemen en natuurlijke materialen! Nieuwsgierig? Wij stelden deze lieve dame een aantal prangende vragen en mochten een kijkje nemen in haar interieur. Kijk je mee?

  Ilonka is 52 jaar oud en woont samen met haar man in een prachtig groen dorp in de buurt van Nijmegen. Haar huis is warm, knus en vrolijk en geeft je het hele jaar door een zomergevoel. Toen we haar vroegen of we haar mochten interviewen, was ze meteen super enthousiast. We vroegen haar naar haar inspiratie, dromen en kleurallergieën. Lees mee!

  Als je je woonstijl zou moeten omschrijven in vijf woorden, welke zouden dat dan zijn?

  “Vrolijk, kleurrijk, gezellig, met een knipoog en een passie voor reizen. Oké dat zijn iets meer dan 5 woorden…”

  Kleur is in jouw huis niet te missen – en dan met name roze! We zijn benieuwd: wat vind je man daar eigenlijk van? ;-)

  “Het lijkt misschien op Instagram zo alsof heel mijn huis roze is, maar dat valt in het echt wel mee. In een ruimte is dan bijvoorbeeld één muur roze en de rest vrij neutraal. En het roze dat ik in mijn huis heb, is geen prinsessen roze, maar een warme roze tint die gelukkig ook mijn man heel mooi vindt. Er zijn ook veel stoere tegenhangers, zoals veel hout (whitewash houten vloer, grote bruine schommelstoel) en strak design zoals de Vitra schappen in mijn keuken.”

  Als je de boel radicaal om mocht gooien in huis, wat zou je dan doen?

  “Ik zou graag nog veel meer echt natuurlijke producten laten zien, zoals een stoere bakstenen wand, natuurlijke tegels of mooie houten wanden.”

  Welke kleur zou je nooit aanbrengen in huis?

  “Paars of turquoise. Ik houd ook niet van primaire kleuren zoals rood en felgeel. En zwart wil ik ook niet in huis hebben.”

  Welk gevoel wil je in huis creëren?

  “Ik wil graag dat mensen een warm en knus gevoel krijgen in mijn huis. Dat je omarmd wordt door het interieur en dat het huis aanvoelt als een warme deken, zonder dat je de verwarming aan hoeft te zetten.”

  Ik wil dat mijn huis aanvoelt als een warme deken

  Waar haal jij je wooninspiratie vandaan? En wat zijn je favoriete woonwinkels?

  “Soms word ik getriggerd door een bepaald item, zoals een mooi schilderij, een handgeschilderd bord of een bijzondere theedoek. Vaak gebeurt dat als ik op reis ben. Ik kijk dan naar de kleuren die erin zitten en krijg ideeën over hoe ik dat verder kan gebruiken en toepassen in mijn interieur. Ik haal mijn inspiratie dus vaak uit producten zelf!”

  Doe je alles zelf in huis? Ben je een handige klusser?

  “Ja, ik doe alles zelf! Veel mensen zijn bang om te klussen, maar ik geloof dat het gewoon een kwestie van doen is. Binnenkort ga ik de badkamer aanpakken: het hele plafond gaat eruit!”

  Wat is je lievelingsitem in huis?

  “De lampionnen uit Vietnam. Mijn schoonzus heeft die voor me meegenomen. Ze zijn met de hand beschilderd en geven superveel sfeer in huis. Ze herinneren me ook aan het heerlijke relaxte gevoel dat ik heb als ik in Azië op vakantie ben.”

  Wat is je lievelingsplek in huis?

  “Ik zit het liefste aan de grote tafel in de woonkamer omdat ik vanaf hier alles kan zien. Via de grote glazen pui kijk ik de tuin in kan ik de vogeltjes zien vliegen, wat me een heerlijk vrij gevoel geeft én ik kan tegelijkertijd mijn mooie, gezellige woonkamer inkijken.”

  Shop de natural & romantic bedlook van Ilonka:

  ESSENZA Filou Duvet cover Sand
  ESSENZA Furry Plaid Mos
  ESSENZA Furry Sierkussen square Mos
  Essenza Naina Cushion Canyon rose

  Wil je dagelijks geïnspireerd worden door Ilonka?

  Volg deze vrolijke dame dan op Instagram: @plinka_life

  Deze artikelen zijn wellicht ook interessant voor je:


  Copyright © 2020 ESSENZA HOME