DIY: Kerstkrans met bloemen

  Waarom zou je een kant-en-klare kerstkrans kopen als je heel gemakkelijk zelf een stijlvol exemplaar kunt maken? In deze DIY laten we je stap voor stap zien hoe je deze beeldschone krans maakt in an easy way. Veel plezier!

  Dit heb je nodig:

  - Strokrans
  - Mos
  - Diverse groene twijgen 
  - Dennentakjes
  IJzerdraad  
  - Droogbloemen
  - Bessen
  - Snoeischaar
  - Wit geverfd aspergeblad
  - Eucalyptus

  Zo maak je de kerstkrans

  1. Bedek de strokrans volledig met het mos. Verdeel driekwart van de twijgen en de dennentakjes dakpansgewijs over het mos. Hoe meer je deze twee mixt, hoe natuurlijker de krans er aan het einde uitziet!

  2. Wikkel het ijzerdraad om de hele krans zodat het mos, de twijgen en de dennentakjes goed blijven zitten. Doordat je de krans straks verder decoreert met droogbloemen en bessen, zal het ijzerdraad aan het einde niet meer zichtbaar zijn.

  ESSENZA DIY kerstkrans met bloemen
  DIY kerstkrans met bloemen

  3. Maak van de rest van de twijgen en dennentakjes, de droogbloemen en de bessen kleine boeketjes (zie foto's hieronder). Ook hier geldt: hoe wilder, hoe natuurlijker!

  4. Wikkel het ijzerdraad rond de steeltjes om de boeketjes bijeen te houden. Zorg ervoor dat de boeketjes aan de onderkant kort worden afgesneden - dit maakt het straks makkelijker om ze in de krans te verwerken. Snijden gaat het makkelijkst met een snoeischaar.

  Je hebt ongeveer 8 à 10 van deze kleine boeketjes nodig om de krans rijk te decoreren:

  ESSENZA DIY Kerstkrans met bloemen
  ESSENZA DIY Kerstkrans met bloemen
  ESSENZA DIY Kerstkrans met bloemen

  5. Wikkel het draad nog één keer goed om de krans voor extra versteviging.

  6. The times has come to decorate! Steek de kleine boeketjes tussen het dennengroen en de twijgen, zodat het lijkt alsof ze uit de krans komen en zorg ervoor dat de stelen van de mini-boeketjes niet meer zichtbaar zijn. Wikkel het ijzerdraad tussen de boeketten door, zodat ze goed op hun plek blijven zitten.

  ESSENZA DIY Kerstkrans met bloemen

  7. Om de krans nóg mooier te maken, voeg je tot slot het witte aspergeblad (of iets vergelijkbaars) en de eucalyptus toe aan de krans. Schuif de stelen tussen het draad en de takken, zodat ze goed blijven zitten. Heb je zelf nog meer droogbloemen in huis? Mix & match dan voor een extra rijke en persoonlijke twist! 

  Voilà: je zelfgemaakte kerstkrans is klaar. Hang hem aan de deur voor een warm welkom of leg hem neer op tafel. Welk plekje je de krans ook geeft, met deze eyecatcher haal je het kerstgevoel direct in huis!

  ESSENZA DIY Kerstkrans met bloemen
  ESSENZA DIY Kerstkrans met bloemen

  Meer inspiratie?

  Op Instagram deelt Franzi dagelijks prachtige bloemen- en interieurinspiratie. Neem eens een kijkje en raak geïnspireerd door deze bloemenkunstenares!

  Deze artikelen zijn wellicht ook interessant voor je:


  Copyright © 2021 ESSENZA HOME