Earth Day 2021 – Een reminder voor meer duurzaamheid in het dagelijks leven

  Vandaag is het de Dag van de Aarde, de dag waarop miljoenen mensen (digitaal) samenkomen om mensen bewust te maken van de noodzaak om het milieu te beschermen. Maar om echt een verschil te maken, moeten we allemaal ons steentje bijdragen - en niet alleen op de dag van de Aarde. Alle kleine beetjes helpen, en deze dag kan een goede herinnering zijn om te proberen bewuster te leven. Lees alles over Earth Day en hoe je je leven vandaag duurzamer kunt maken:

  Wat is Earth Day?

  Earth day wird in 1970 in de VS in het leven geroepen en brengt sindsdien elk jaar op 22 april miljoenen mensen van over de hele wereld samen om hun steun te betuigen aan het milieu en de aandacht te vestigen op dringende kwesties die verband houden met het milieu

  Waarom is Earth Day zo belangrijk?

  Hoewel er momenteel veel over wordt gesproken dat de gevolgen van de pandemie een positief effect op het milieu hebben, is dit effect slechts van korte duur. De wereldwijde CO2-uitstoot zal spoedig ver boven het niveau van vóór de pandemie liggen, aangezien in oktober 2020 al het CO2-niveau van 2019 kon worden vastgesteld.

  Het verleden leert ons ook dat de daling van de CO2-uitstoot in tijden van crisis kan leiden tot een sterke stijging wanneer de economie weer aantrekt: want hoewel de uitstoot tijdens de wereldwijde financiële crisis daalde, steeg hij verrassend snel met maar liefst vijf procent toen de economie weer aantrok. 

  ESSENZA Anneclaire sand

  Restore Our Earth

  Het internationale thema van Earth Day dit jaar is "Restore our Earth" en richt zich onder meer op onze plicht om onze eigen impact op de aarde te verminderen.

  Er zijn veel manieren om onze eigen impact op de aarde te verminderen. Met ogenschijnlijk kleine veranderingen in ons dagelijks leven komen we al een heel eind. Want als het aan ons ligt, is elke dag Earth Day wat ons elke dag opnieuw de kans geeft om een blijvend verschil te maken.

  Om je te inspireren om vandaag nog aan de slag te gaan, hebben we vier tips verzameld om duurzamer te zijn in het dagelijks leven: können, haben wir vier Tipps für mehr Nachhaltigkeit im Alltag gesammelt:

  4 tips voor meer duurzaamheid in het dagelijks leven

  1. Upcyclen in plaats van weggooien: Geef oude spullen een nieuw leven en wordt opnieuw verliefd in plaats van ze weg te gooien! (Laat je hiervoor bijvoorbeeld inspireren door deze blog).

  2. Drink kraanwater: Zo vermijdt je niet alleen plastic afval, maar bespaart u ook energie die wordt gebruikt om het plastic te maken, te bottelen en te vervoeren. Water saai? Think again! Maak er iets speciaals van en breng je water op smaak met citroen, komkommer, munt of gember. Yum!
   
  3. Probeer minder afval te produceren: Drink je je koffie graag onderweg? Investeer in een herbruikbare to-go beker. Het ziet er niet alleen tof uit, maar het scheelt ook een hoop onnodig afval!

  4. Minder vlees eten: Een paar keer per week geen vlees eten maakt al een wereld van verschil. Probeer eens één van deze heerlijke vegetarische recepten:

  - Bladerdeegtaart met asperges en geitenkaas

  Tomatenquiche met Ricotta en Gruyère

  - Veganistische pinda en zoete aardappel curry

  Duurzaam consumeren

  Bij ESSENZA HOME geloven we heilig in ons motto "Buy less, but better". Investeer in producten die lang meegaan. Kies voor natuurlijke materialen zoals bamboe, biologisch katoen en linnen of ga voor duurzame alternatieven voor conventionele materialen. Zo is onze homewear bijvoorbeeld gemaakt van Lenzing™ EcoVero™, een geweldig duurzaam alternatief voor viscose (lees hier alles over Lenzing™ EcoVero™).

  ESSENZA EcoVero Viskose Homewear
  Deze artikelen zijn wellicht ook interessant voor je:


  Copyright © 2021 ESSENZA HOME