Kickstart 2021

  Wat zijn jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar? Duurzamer leven, meer sporten en/of gezonder eten? Met deze tips wordt het maken van goede voornemens voor 2021 een fluitje van een cent!
  ESSENZA Kickstart 2021

  Goed voornemen: Gezonder eten

  Fact is: Takeaway gerechten zijn - hoe lekker ook - vaak niet heel gezond. Kook je zelf een gerecht, dan heb je de ingrediënten en hoeveelheden helemaal zelf in de hand. Het internet staat vol met heerlijke recepten, zodat je je lievelings takeaway gerechten zoals pizza, een Thaise Pad Thai of de Big Tasty perfect thuis kunt maken, maar dan op een gezondere manier!

  Met het prachtige servies en tafeltextiel van ESSENZA haal je de sfeer van je lievelingsrestaurant naar huis en serveer je deze heerlijke zelfgemaakte gerechten super stijlvol!

  Good to know - Door je favoriete takeaway gerechten zelf te bereiden, doe je ook iets goeds voor het milieu! Maaltijden laten bezorgen, zorgt namelijk voor een grote hoeveelheid extra afval als karton en plastic. Laat je niet meer zo vaak bezorgen, dan draag je ook iets bij aan het milieu!

  ESSENZA Gallery Porselein
  ESSENZA Sculpture Porselein
  ESSENZA Masterpiece Porselein

  Goed voornemen: Meer sporten

  Het online aanbod met sportcursussen is inmiddels enorm en een groot deel wordt zelfs gratis aangeboden. Op deze manier kun je dus veel verschillende nieuwe sporten uitproberen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het volgen van een online yogales?

  Met de juiste outfit maak je je yoga work-out nog leuker! In deze comfortabele homewear items worden de down dog, de cobra en de warrior nog stijlvol ook!

  ESSENZA Donna Uni Meringue Top 3/4 mouw M
  ESSENZA Jules Lauren Cinnamon Lange broek M
  ESSENZA Luyza Uni Denim Blue Top lange mouw XS
  ESSENZA Jules Uni Denim Blue Lange broek XS

  Goed voornemen: Duurzamer leven

  Met deze vijf tips leef jij dagelijks duurzamer!

  1. Upcyclen in plaats van weggooien: Geef oude items een nieuw leven in plaats van ze weg te gooien. Zo schreven wij een blogpost over wat je kunt doen met oude lakens. Je zult je verbazen!

  2. Minder vlees eten: Probeer eens een heerlijk vegetarisch recept en je zult erachter komen dat vlees niet per se het gerecht maakt. Wij tippen een heerlijk vegetarisch recept: Tomatenquiche met ricotta & gruyère.

  3. Kraanwater drinken: Door het drinken van kraanwater vermijd je niet alleen plastic afval, maar bespaar je ook energie die wordt gebruikt voor de productie van plastic, het vullen van de flessen en voor transport. Tip: Geef water eens een smaakje met citroen, komkommer, munt of gember. Lekker & gezond!

  4. Probeer minder afval te produceren: Drink je graag koffie als je op pad gaat? Investeer dan in een herbruikbare mok voor onderweg. Het ziet er niet alleen een stuk leuker uit, het scheelt ook veel onnodig afval!

  5. Besteed meer aandacht aan duurzame materialen: Onze collecties bestaan in toenemende mate uit duurzame materialen zoals GOTS-gecertificeerd katoen en biologisch katoen. Dit is goed voor het milieu, de arbeiders die de producten maken en voor je huid. Met deze producten draag je eenvoudig vanuit je comfortabele bed of na het douchen een steentje bij aan een duurzamere wereld! Bekijk hier onze hele duurzame collectie.

  ESSENZA Giselle Chocolate Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

  Goed voornemen: Op tijd naar bed gaan

  Elke ochtend wanneer onze wekker gaat, nemen we ons voor om die avond eerder naar bed te gaan. Omdat dit helaas vaak bij een voornemen blijft, hebben we handige tips voor je verzameld om ervoor te zorgen dat dit wél lukt. Wedden dat je na het lezen van de tips vanavond eerder in bed ligt? Sleep tight! 

  Deze artikelen zijn wellicht ook interessant voor je:


  Copyright © 2021 ESSENZA HOME