Toggle Nav User Search

  Laat de natuur je was doen

  Een schonere én mooiere wereld; daar droomt toch iedereen van! Seepje zet die dromen om in actie door natuurlijke wasmiddelen te maken die beter zijn voor jou én voor het milieu. Zo’n initiatief kunnen wij bij ESSENZA HOME natuurlijk alleen maar toejuichen en daarom krijg je in de maand september bij iedere bestelling een mini Seepje cadeau. Samen wassen we de wereld schoner én mooier!

  Schillen uit de Himalaya

  Seepje maakt was- en reinigingsproducten op basis van superschillen uit de Himalaya. Zodra de schil van de Sapindus mukorossi-vrucht in aanraking komt met water, ontstaat er een natuurlijke vorm van zeep. “Waarom gebruiken we allerlei synthetische middelen, als wassen ook natuurlijk kan?” Seepje zorgt voor een natuurlijk schone én zachte was.

  Schoner én mooier

  Inmiddels zijn er elf verschillende Seepjes, waaronder wasmiddel, allesreiniger en afwasmiddel, waarmee we samen de wereld schoner én mooier maken! Zo zorgt Seepje voor natuurbehoud en betere werk- en leefomstandigheden voor de schillenboeren in India en Nepal, en hebben de kanjers van de sociale werkplaats een onmisbare rol in het productieproces. Seepje is o.a. verkrijgbaar bij de Wereldwinkels en Albert Heijn.

  Kijk voor meer informatie op www.seepje.nl.

  Wastips

  1. Was met mate

  Ten eerste krijg je met Seepje natuurlijke énorm veel zin om te wassen, logisch. Maar was met mate! Stop de trommel goed vol met was die wel ‘n opfrisbeurt kan gebruiken. Niet te weinig, want dat kost overbodig energie... Maar let op! Té vol is ook niet goed...

  2. Was binnenstebuiten

  Was dekbedovertrekken en kussenslopen altijd binnenstebuiten. Zo blijft de kleur van je beddengoed beter beschermd en voorkom je dat de kleuren vaal worden.

  3. Lage temperaturen

  Want ook dat scheelt een hoop energie! 30 graden is voor de meeste wasjes al voldoende. Vergeet die lieve wasmachine niet af en toe schoon te spoelen, door middel van een kookwasje (90 graden) met een beetje natuurazijn en wat oude doeken.

  4. De juiste dosering

  Zo’n 90% van de mensen doet structureel te veel wasmiddel in de machine. Super zonde! Houd je aan het doseeradvies op de verpakking. Hardnekkige vlekken? Doseer ietsje meer of behandel ze voor met een natuurlijke vlekverwijderaar, zoals ossengalzeep.

  5. Mijd de droger

  Zeker bij warm weer heb je de droger helemaal niet nodig. Hang de was gerust op een lijn of wasrek!

  Deze artikelen zijn wellicht ook interessant voor je:


  Copyright © 2019 ESSENZA HOME