Hoofdkantoor verhuist in voorjaar 2021 naar Bunnik

  Na ruim 18 jaar gevestigd te zijn geweest in Amerongen, betrekken wij in het voorjaar van 2021 ons nieuwe hoofdkantoor in Bunnik. Het pand is direct gelegen aan de A12 en biedt uitzicht op de Kromme Rijn. Naast kantoren, openen we hier ook een b2b-showroom én een brand store voor consumenten.
  Impressie van de plannen voor het nieuwe hoofdkantoor van Essenza Home

  Centrale ontmoetingsplek

  De nieuwe locatie aan de Rumpsterweg past perfect bij de ambities van Essenza Home om een creatieve en inspirerende hub te worden op het gebied van interieur en lifestyle. Eigenaar Roeland Smits legt uit: “We zien het niet zozeer als een kantoor, maar meer als een centrale ontmoetingsplek waar design, consument en retail samenkomen. Deze grote ruimte biedt ons de kans om alles te combineren, maar ook om verschillende concepten en ideeën te testen.” Rosalie Smits, Head of Channels bij Essenza Home vult aan: “Het wordt een plek waar we zowel onze B2B- als B2C-klanten de ultieme Essenza Home experience kunnen bieden en waar we al onze collecties laten zien. Ook kunnen we hier onze medewerkers een inspirerende werkomgeving bieden die goed bereikbaar is met zowel de auto, de fiets als het openbaar vervoer. Zo verminderen we het woon-werkverkeer en daarmee ook onze ecologische footprint.”

  Familiegevoel voorop

  Het voormalig pand van woonwinkel Het Kabinet is vanaf begin mei van dit jaar in handen van Essenza Home. Beide organisaties zijn familiebedrijven en toen de eigenaren eind 2019 bij toeval met elkaar in contact kwamen, was er direct een klik en was de overeenkomst snel gesloten. Het Kabinet is sinds enkele maanden alleen nog gevestigd in het grote glazen pand aan de overkant van de Rumpsterweg.

  Impressie van de plannen voor het nieuwe hoofdkantoor van Essenza Home

  Samen creëren en delen

  Op dit moment wordt het pand van maar liefst 2500 m2 verbouwd en klaargemaakt voor de toekomst. Naast kantoren, een showroom en een fotostudio, komt er ook een grote brand store met ruimte voor andere ondernemers. “We zijn op zoek naar partners die zich aangetrokken voelen tot ons concept en onze merken versterken. Dat kan verschillende verschijningsvormen hebben, denk bijvoorbeeld aan een bloemist, een pop-up store van een beginnende ondernemer of misschien zelfs een beautysalon. Never dream alone!”, aldus Floor Smits, Head of Brands bij Essenza Home. ‘Wij geloven sterk in het concept van samen creëren en samen delen. Door partnerships aan te gaan met andere merken en bedrijven kunnen we veel van elkaar leren!’

  Het huidige hoofdkantoor van Essenza Home werd in 2018 verkocht aan WSP Systems. Deze specialist in de logistiek voor de industriële wasserij vestigde hier zijn productiefaciliteit en zal na het vertrek van Essenza Home ook de kantoorruimtes in gebruik gaan nemen.

  Familie Smits aan het roer van Essenza Home

  Over Essenza Home 

  Essenza Home ontwerpt, produceert én distribueert al bijna 60 jaar stijlvolle producten voor verschillende interieurstijlen. De rijke home & living collectie bestaat onder andere uit luxe bed- en badtextiel, woonaccessoires, servies en homewear. Het diverse aanbod van merken staat voor verschillende (woon)stijlen en smaakvoorkeuren. Zo kan iedereen van zijn huis een thuis maken. Want dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait. Je thuis voelen.

  Het bedrijf is in 1961 opgericht door meneer van Es (Van Es Bed- en Badmode) en werd in 1994 overgenomen door Roeland Smits. Inmiddels is ook de tweede generatie van de familie Smits werkzaam in het bedrijf, dochters Floor en Rosalie. Met een hoofdkantoor centraal gelegen in Bunnik en een logistiek centrum in Borken (Duitsland) bedient Essenza Home de complete Europese markt. 

  Huidig adres:
  Industrieweg Noord 12, Amerongen

  Nieuw adres:
  Rumpsterweg 2, Bunnik

  Contactgegevens voor de redactie:
  ESSENZA HOME
  0343-44 21 44
  press@essenzahome.nl 

  Deze artikelen zijn wellicht ook interessant voor je:


  Copyright © 2021 ESSENZA HOME