Recept: Tomatenquiche met ricotta & gruyère

    Rijpe tomaten gecombineerd met de volle smaak van Gruyère: deze quiche moét je proeven! Heerlijk warm op koude dagen en een perfect bijgerecht voor het kerstdiner. Laat je verleiden door het recept en de weelderige foto's van Ezgi Polat. Dat wordt smullen!
    ESSENZA Masterpiece Porzellan Off White fotografiert von Ezgi Polat Rezept: Quiche mit Tomaten, Ricotta und Gruyere

    Ingrediënten voor de tomatenquiche

    Voor het deeg

    250 gram meel of bloem
    2 eetlepels olijfolie
    40 milliliter koud water
    150 gram boter, op kamertemperatuur

    Voor de vulling

    300 gram ricotta
    100 gram geraspte Parmezaanse kaas
    100 gram Gruyère
    Half bosje basilicum
    Zout en peper

    Voor de garnering

    200 gram grote tomaten
    200 gram cherrytomaten (het liefst gele en rode)
    6-8 basilicumblaadjes

    Benodigdheden

    huishoudfolie
    mengkom
    deegroller
    taartvorm

    Krause Tomaten und Cherry Tomaten fotografiert von Ezgi Polat
    Rezept: Quiche mit Krause Tomaten, Gruyère und Ricotta

    Bereiding van de overheerlijke tomatenquiche

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng het meel of de bloem met het zout. Snijd de boter in blokjes, voeg toe aan de bloem en kneed tot een soepel deeg. Wikkel vervolgens in huishoudfolie en bewaar op een koele plek voor minimaal 1 uur.

    2. Snijd de grote tomaten in plakjes en de cherrytomaten door de helft. Hak de basilicum fijn en rasp de Parmezaanse kaas en de Gruyère grof. Houd een paar grote tomatenplakken en een paar gehalveerde cherrytomaatjes apart en meng de rest samen met de gehakte basilicum, de geraspte kaas en de ricotta in een kom goed door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.

    3. Haal het deeg uit de koelkast en rol uit op een met bloem bestoven werkblad tot ongeveer 4 millimeter dikte. Vet de taartvorm in met wat olie of boter en drapeer het deeg over de taartvorm, waarbij je ook de opstaande randen bekleed.

    4. Giet de vulling in de vorm en bedek met de apart gehouden tomatenplakjes en cherrytomaatjes. Bak ongeveer 30-35 minuten in de oven. Laat de quiche afkoelen en garneer met basilicumblaadjes.

    That's it - time to enjoy!

    ESSENZA Masterpiece Porzellan Off White fotografiert von Ezgi Polat
    ESSENZA Masterpiece Off white Gebaksbord 17 cm

    De tafel stijlvol dekken

    Met het porselein en het tafeltextiel van de Masterpiece-collectie serveer je je quiche op een een chique manier. De gouden details maken het perfect voor het kerstdiner! Ontdek zowel het porselein als het tafeltextiel.

    ESSENZA Masterpiece Theepot Off white
    ESSENZA Masterpiece Porselein Off White fotografiert von Ezgi Polat

    Meer inspiratie?

    Fotografe Ezgi Polat prikkelt alle zintuigen met haar werk: naast het fotograferen, schrijft ze ook heerlijke recepten die ze op haar blog 'Ischta' deelt. Benieuwd naar nog meer waanzinnige recepten van Ezgi? Laat je inspireren!

    Deze artikelen zijn wellicht ook interessant voor je:


    Copyright © 2021 ESSENZA HOME