Recept: Tomatenquiche met ricotta & gruyère
Ingrediënten voor de tomatenquiche
Voor het deeg
250 gram meel of bloem
2 eetlepels olijfolie
40 milliliter koud water
150 gram boter, op kamertemperatuur
Voor de vulling
300 gram ricotta
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
100 gram Gruyère
Half bosje basilicum
Zout en peper
Voor de garnering
200 gram grote tomaten
200 gram cherrytomaten (het liefst gele en rode)
6-8 basilicumblaadjes
Benodigdheden
huishoudfolie
mengkom
deegroller
taartvorm
Bereiding van de overheerlijke tomatenquiche
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng het meel of de bloem met het zout. Snijd de boter in blokjes, voeg toe aan de bloem en kneed tot een soepel deeg. Wikkel vervolgens in huishoudfolie en bewaar op een koele plek voor minimaal 1 uur.
2. Snijd de grote tomaten in plakjes en de cherrytomaten door de helft. Hak de basilicum fijn en rasp de Parmezaanse kaas en de Gruyère grof. Houd een paar grote tomatenplakken en een paar gehalveerde cherrytomaatjes apart en meng de rest samen met de gehakte basilicum, de geraspte kaas en de ricotta in een kom goed door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
3. Haal het deeg uit de koelkast en rol uit op een met bloem bestoven werkblad tot ongeveer 4 millimeter dikte. Vet de taartvorm in met wat olie of boter en drapeer het deeg over de taartvorm, waarbij je ook de opstaande randen bekleed.
4. Giet de vulling in de vorm en bedek met de apart gehouden tomatenplakjes en cherrytomaatjes. Bak ongeveer 30-35 minuten in de oven. Laat de quiche afkoelen en garneer met basilicumblaadjes.
That's it - time to enjoy!
De tafel stijlvol dekken
Met het porselein en het tafeltextiel van de Masterpiece-collectie serveer je je quiche op een een chique manier. De gouden details maken het perfect voor het kerstdiner! Ontdek zowel het porselein als het tafeltextiel.
Meer inspiratie?
Fotografe Ezgi Polat prikkelt alle zintuigen met haar werk: naast het fotograferen, schrijft ze ook heerlijke recepten die ze op haar blog 'Ischta' deelt. Benieuwd naar nog meer waanzinnige recepten van Ezgi? Laat je inspireren!