Sparrendaal: een magische fotografielocatie

  Bij ESSENZA vertellen we graag verhalen. Niet alleen met onze ontwerpen, maar ook met de vertaling hiervan naar bijvoorbeeld fotografie. Niet voor niets kozen we voor de campagnefotografie van onze nieuwste collectie een hele bijzondere locatie, namelijk Buitenplaats Sparrendaal. Een huis vol historie, kunst en schoonheid. The perfect match!
  ESSENZA Campaign Spring/Summer '20

  De geschiedenis van Sparrendaal

  Om in de zomermaanden de stank van de stad te kunnen ontvluchten, liet de toenmalige burgemeester van Utrecht in het midden van de 18e eeuw een buitenplaats bouwen in Driebergen. De dochter van de burgemeester had de eer om de eerste steen te leggen en niet veel later was het adembenemend mooie Sparrendaal (toen Sper en Dal) geboren! De burgemeester ontving zijn gasten graag in stijl en koos daarom voor de destijds modieuze en zeer elegante Rococo of ‘Lodewijk XV’-stijl.

  ESSENZA Fleur Terry Natural badjas
  ESSENZA Fleur Terry Natural badjas
  ESSENZA Filou Caramel dekbedovertrekset
  ESSENZA Filou Caramel dekbedovertrekset

  Pracht en praal van vervlogen tijden

  Eenmaal binnen ontvouwt zich een magische droomwereld vol uitbundige decoraties. Het interieur is compleet gerestaureerd en de muren zijn versierd met schilderingen van betoverende landschapstaferelen, elegante sierlijsten en zeldzame, geschilderde behangsels uit Delft. Veel van deze elementen zie je terug in onze fotografie. Zoals de muurschildering van een idyllisch landschap, dat de kijker het gevoel geeft midden in de natuur te staan. De schilderstijl suggereert Noord-Nederlandse afkomst, maar de exacte schilder is tot op de dag van vandaag niet bekend.

  Alles in dit huis verwijst naar de pracht en praal van vervlogen tijden: van de vergulde Roccaile-lijsten, tot de weelderige ornamenten in de stijl van Lodewijk XV die de plafonds van de kamers sieren. Het verrast ons dan ook niet dat zelfs Napoleon een bezoek heeft gebracht aan dit prachtige buitenhuis!

  ESSENZA Rosalee Mustard dekbedovertrekset
  ESSENZA Rosalee Mustard dekbedovertrekset

  Van inspiratie naar fotografie

  Bij ESSENZA laten we ons steeds opnieuw inspireren door geschiedenis, kunst en natuur. Je ziet dit op drie manieren terug in de campagnefotografie: de meesterlijke muurschilderingen op de achtergrond, de weelderige bloemsierkunst die doet denken aan de stillevens van de Oude Meesters en de vertaling van deze invloeden in onze ontwerpen op de voorgrond. In volmaakte harmonie komen ze hier samen.

  ESSENZA Campaign Spring/Summer '20

  Volg Buitenplaats Sparrendaal op Facebook

  Deze artikelen zijn wellicht ook interessant voor je:


  Copyright © 2020 ESSENZA HOME