Toggle Nav User Search

  Catch your dreams!

  We slapen allemaal, sommigen meer dan anderen, maar toch staat vast dat iedereen slaapt! En als we slapen, dromen we! Ook wanneer we ‘s ochtends niet meer weten wat we precies gedroomd hebben, hebben we toch écht gedroomd. Wil je graag weten wat je gedroomd hebt en of er misschien een patroon in zit? Wij geven je handvaten om je dromen beter te kunnen onthouden!

  Wanneer komen dromen voor?

  Ok, first things first. Dromen komen voor in de slaapcyclus die de REM-slaap wordt genoemd. De beste manier om de REM-slaap te bereiken, is om altijd op hetzelfde tijdstip naar bed te gaan en, zoals we weten, is dat niet gemakkelijk. Need help? Geen probleem. In deze blog geven je we je tips om eerder te gaan slapen.

  Droomdagboek

  Als het je gelukt is om elke dag (oké, op het weekend na ofcourse) op hetzelfde tijdstip te gaan slapen, kunnen we doorgaan met het spannende gedeelte! De eerste stap om dromen te onthouden, is het trainen van je onderbewustzijn. Dit kun je doen door voordat je gaat slapen, jezelf voor te nemen je dromen te herinneren.

  Leg een notebook en een pen naast het bed, zodat je deze meteen kunt pakken als je wakker wordt uit een droom. Voordat je naar bed gaat, noteer je kort de intentie om je dromen te onthouden. Dit helpt om het onderbewustzijn te trainen om je dromen te onthouden.

  Nadat je ’s ochtends wakker wordt van je wekker, probeer dan nog eventjes met gesloten ogen te blijven liggen. Op deze manier herinner je het beste wat je gedroomd hebt! Probeer de droom te herinneren door van voren naar achteren te werken en de droom vanaf het begin opnieuw chronologisch te doorlopen.

  Pak je droomdagboek erbij en schrijf de flarden in grove termen op, zodat je structuur creëert. Te veel details zouden je afleiden en in het ergste geval vergeet je wat je gedroomd hebt voordat je het einde bereikt. Na verloop van tijd zal je ongetwijfeld droompatronen ontdekken – spannend toch?

  Deze artikelen zijn wellicht ook interessant voor je:


  Copyright © 2019 ESSENZA HOME