Tips voor het kiezen van een vloerkleed met het juiste formaat

Vloerkleden zijn de ultieme statement pieces in huis en zijn een must voor ieders interieur! We weten dat het vaak lastig is om een vloerkleed te kiezen. Want, welke maat kies je en waar leg je hem neer? Daarom hebben we handige tips voor je op een rijtje gezet, zodat je gemakkelijk een keuze kunt maken!

Wij geven je graag eerst een gouden tip: kies eens voor een groot vloerkleed! Veel klanten gaan voor safe en kiezen toch voor een wat kleiner vloerkleed, want, wat als hij straks niet past? Dit is jammer, want een te klein vloerkleed verliest zijn werking! Een groot vloerkleed creëert namelijk optisch meer ruimte, creëert een elegante sfeer in huis en is heerlijk zacht aan de voeten! Maar waar plaats je een vloerkleed? Wij geven je handige tips! 

Welke maat kies ik als ik een vloerkleed voor de bank wil plaatsen?

Een simpele vuistregel helpt bij het kiezen: voeg links en rechts circa 20 à 30 centimeter toe aan je bank en zo vind je jouw perfecte maat! Als je het vloerkleed onder de bank wil plaatsen, denk er dan aan, dat 1/3e van het vloerkleed onder de bank moet liggen voor het mooiste resultaat!

Bij grote ruimtes kun je gerust kiezen voor hele grote vloerkleden! Vloerkleden kleden een grote ruimte namelijk op een prachtige manier aan. Wil je een vloerkleed neerleggen in een kleine ruimte? Kies dan voor een niet al te groot vloerkleed en zorg er dan voor dat dit kleed niet de hele vloer bedekt.

Welk formaat vloerkleed kies ik, als ik hem onder de eettafel wil plaatsen?

Je ziet het steeds vaker - vloerkleden onder de eettafel! Geen wonder, want deze allrounder geeft het eetgedeelte een groter comfort. In een grote woonkeuken scheidt een vloerkleed het eetgedeelte van de rest van de kamer en dempt het ook nog eens het geluid. Perfect om je meer op je maaltijden te concentreren! Love food!

Perfect voor de eetkamer: vloerkleden met weelderige bloemenprints! De print moet wel all-over zijn, want de tafel bedekt het vloerkleed natuurlijk al grotendeels. Kies daarom voor een prachtig vloerkleed met een beeldschone bloemenprint in een ronde of vierkante vorm.

Tips voor het plaatsen van een vloerkleed in je slaap- of woonkamer:

Kies ik voor een vierkant of een rond vloerkleed?

Vierkante vloerkleden zijn wat traditioneler, maar absoluut tijdloos! Rechthoekige vloerkleden zijn perfect voor het afbakenen van een ruimte. Als je bijvoorbeeld een grote ruimte meer structuur wil geven, voorzie dan verschillende gedeeltes van vloerkleden, zodat je deze gedeeltes visueel onderscheidt en direct een gezellige sfeer creëert.

Idealiter sluit het vloerkleed in de eetkamer aan bij de vorm van de eettafel. Kies dus voor een rond vloerkleed als je een ronde eettafel hebt en kies voor een vierkant vloerkleed als je een vierkante eettafel hebt. Perfectly in shape!

Een rond vloerkleed geeft een rechte bank en zelfs de hele kamer een zachtere uitstraling en een rechthoekig vloerkleed maakt een rechthoekige ruimte in balans! Maar wat je ook kiest, een vloerkleed is altijd een mooie toevoeging aan het interieur en elke vorm heeft zijn eigen voordelen. Deze tips zijn bedoeld om je te helpen kiezen, maar de belangrijkste tip die we je kunnen geven, is: blijf trouw aan je eigen stijl en kies het vloerkleed dat het beste bij je past! 

Copyright © 2021 ESSENZA HOME