Alles over threadcount

Alles over threadcount

Tijdens je zoektocht naar een nieuw bedtextiel, ben je het woord 'threadcount' vast tegen gekomen. Wat houdt deze term nu precies in? Hieronder leggen we je graag uit wat het precies betekent en waarom dit belangrijk is om te weten bij de aanschaf van een bijvoorbeeld een nieuw dekbedovertrek of hoeslaken.

Alles over de threadcount

Tijdens je zoektocht naar een nieuw bedtextiel, ben je het woord 'threadcount' vast tegen gekomen. Wat houdt deze term nu precies in? Hieronder leggen we je graag uit wat het precies betekent en waarom dit belangrijk is om te weten bij de aanschaf van bijvoorbeeld een nieuw dekbedovertrek of hoeslaken.

ESSENZA Minte Woodrose Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

De ketting en de inslag

Bedtextiel wordt gemaakt van geweven stoffen (meestal katoen). In een weving worden twee verschillende sets van garen of draden met elkaar gekruist. De verticale draad is de 'ketting' en de horizontale draad die erdoorheen wordt geweven, is de 'inslag' (zie de afbeelding rechts). De manier waarop de draden elkaar kruisen, bepaalt de weving en daarmee ook de kwaliteit van de stof.

De ketting en de inslag

De ketting en de inslag

Bedtextiel wordt gemaakt van geweven stoffen (meestal katoen). In een weving worden twee verschillende sets van garen of draden met elkaar gekruist. De verticale draad is de 'ketting' en de horizontale draad die erdoorheen wordt geweven, is de 'inslag' (zie onderstaande afbeelding). De manier waarop de draden elkaar kruisen, bepaalt de weving en daarmee ook de kwaliteit van de stof.

De ketting en de inslag

Wat betekent de threadcount?

De Engelse term 'threadcount' betekent hoeveel draden er in een inch² zitten. Het aantal draden in de ketting en de inslag worden dan bij elkaar opgeteld en dit totaal noem je dan de threadcount (TC). Hoe hoger de threadcount, hoe zachter de stof is. En geloof ons, bedtextiel met een hoge draaddichtheid ligt écht heel erg lekker!

ESSENZA Belen Kastanjebruin Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

De threadcount bij dekbedovertrekken

Zoals reeds gezegd, bepaalt de draaddichtheid hoe zacht de stof is. Hoe hoger de draaddichtheid, des te zachter het materiaal aanvoelt. Niet iedereen wordt gelukkig van superzacht bedtextiel en daarom wordt ons textiel gemaakt in diverse threadcounts om aan ieders wensen te voldoen. Zo vind je in onze collectie dekbedovertrekken met threadcounts van 81TC tot aan 300TC. Een ding is zeker: met welke threadcount jouw dekbedovertrek ook is gemaakt, comfortabel lig je zeker.

Dekbedovertrekken met 300TC

Dekbedovertrekken met een threadcount van 300TC worden gemaakt van de beste materialen met een hoge kwaliteit en voelen zijdezacht aan. Als je eenmaal onder een dergelijk dekbedovertrek hebt gelegen, wil je niet anders meer! Hieronder een greep uit ons assortiment van high quality 300TC dekbedovertrekken:

Hoeslakens met 300TC

Naast onze Minte dekbedovertrekken nam ESSENZA ook Minte hoeslakens op in de bedtextiel collectie. Deze hoeslakens zijn net als het overtrek gemaakt met een threadcount van 300TC en voelen net zo soepel en extreem zacht aan. Slapen tussen deze lakens is net als een droom!

ESSENZA Minte Hoeslaken Woodrose
ESSENZA Minte Hoeslaken Olive
ESSENZA Minte Hoeslaken Olive
ESSENZA Minte Hoeslaken Woodrose
ESSENZA Minte Hoeslaken Olive
Copyright © 2021 ESSENZA HOME