ESSENZA HOME - Verantwoord ondernemen

Verantwoord ondernemen

Op weg naar een duurzame toekomst

Bij ESSENZA HOME willen we dat iederéen lekker kan slapen. Niet alleen jij, met behulp van ons heerlijk zachte beddengoed en fijne pyjama’s, maar ook de mensen die in onze productieketen werken. Echt lekker slapen kan alleen als we produceren op een duurzame manier met oog voor mens, milieu en maatschappij. Wij werken daarom hard aan een eerlijke en duurzame toekomst.

We zijn continu bezig onze organisatie – en met name ons ontwikkel- en productietraject – verder te verduurzamen en onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen over alle schakels in de keten heen. We zijn er echter nog niet. Duurzaamheid moet een kernbegrip in onze hele productieketen worden. Dat is een langdurig proces, maar we gaan de goede kant op. Op naar een duurzame toekomst!

Lees ons laatste MVO-jaarverslag voor meer informatie.

ESSENZA HOME ondertekent Convenant Duurzame Kleding en Textiel

Convenant Duurzame Kleding en Textiel

Om de hele textielbranche verder te verduurzamen moeten we de krachten bundelen. In 2016 heeft ESSENZA HOME daarom het Nederlandse Convenant Duurzame Kleding en Textiel ondertekend. Samen met ruim 90 partners - waaronder de Nederlandse overheid, vakbonden, brancheverenigingen en maatschappelijke organisaties - pakken we de problematiek in de textielsector concreet aan.

Het Convenant richt zich op 9 thema’s, waaronder kinderarbeid, lage lonen, discriminatie en milieuvervuiling. We gaan daarbij actief op zoek naar eventuele misstanden in de productieketen en nemen maatregelen om die misstanden zoveel mogelijk te verhelpen of verbeteren. Ook via de lokale partners van vakbonden en maatschappelijke organisaties wordt er (mee)gewerkt aan verbeteringen ter plekke.

Textiel waar je je goed bij voelt

Al onze producten zijn gemaakt om lekker in of onder weg te kruipen. Het is daarom extra belangrijk dat ze fijn aanvoelen aan de huid en vrij zijn van schadelijke stoffen. Ons textiel is daarom Oeko-Tex gecertificeerd of voldoet aan de REACH eisen. Zo weten we zeker dat het vrij is van schadelijke stoffen die een risico vormen voor de gezondheid. Wel zo fijn!

Oeko-tex certificaten
Vanaf mid-2021 zijn al onze verpakkingen PVC-vrij

Duurzame verpakkingen

Naast dat onze collecties steeds duurzamer worden, besteden we ook aandacht aan het verduurzamen van onze verpakkingen. Zo hebben we tot doel gesteld dat vanaf mid-2021 al onze verpakkingen PVC-vrij zijn. PVC is namelijk niet recyclebaar is en kan schadelijke weekmakers bevatten. Inmiddels is dit voor een groot deel van onze artikelen gerealiseerd. Deze worden bijvoorbeeld verpakt in een duurzame verpakking van FSC®-gecertificeerd karton of een herbruikbare stoffen verpakking. Indien nodig omhullen we deze met een recyclebare plastic zak om te voorkomen dat de goederen tijdens transport of in een magazijn beschadigen. Dat zou namelijk betekenen dat we ze opnieuw moeten verpakken en zo onnodig veel verpakkingsmateriaal gebruiken. Onze artikelen leggen namelijk best veel meters af in transport en magazijnen voordat ze bij jou thuis aankomen.

COVERS & CO goes green!

Ons merk COVERS & CO is vanaf 2020 volledig duurzaam: in zowel productie, materiaal als verpakking. Het beddengoed wordt gemaakt van 100% natuurlijk en biologisch katoen (GOTS-gecertificeerd). De dessins worden digitaal op de stof geprint, wat minder water, energie en chemicaliën verbruikt dan conventioneel printen. Fijn, zacht en duurzaam beddengoed waar je je goed in én over kunt voelen. Dat is nog eens (h)eerlijk slapen!

1% van de omzet van COVERS & CO wordt jaarlijks gedoneerd aan projecten die ons nauw aan het hart liggen, zowel op het gebied van milieu als sociale arbeidsomstandigheden. In 2020 waren dat: Project Plastic Soep van het WWF en stichting Dar-Ul-Sukun in Pakistan.

COVERS & CO goes green!

Our sustainability journey

Reis mee met onze collega Mariska Leenders naar het bijzondere land Pakistan om een kijkje te nemen in een van onze productiefaciliteiten en om meer te weten te komen over onze visie op duurzaamheid.

Goede relaties met leveranciers

We willen dat iedereen die met onze producten in aanraking komt, hier een goed gevoel bij heeft. Vanaf de fabrieksmedewerkers tot aan de consument. We werken daarom al jarenlang samen met vaste productiepartners in het buitenland. We bezoeken hen regelmatig om er op toe te zien dat de werk- en milieuomstandigheden aan onze eisen (blijven) voldoen. Al onze partners zijn aangesloten bij Amfori BSCI, hebben een SA8000 certificering of hier wordt met ze aan gewerkt.

Om onze leveranciers goed te kunnen monitoren, zijn we zelf sinds 2019 ook lid van Amfori BSCI. We hebben hierdoor dieper en beter inzicht in de keten en kunnen gerichter aan de slag met eventuele knelpunten bij onze leveranciers.

Al onze partners zijn aangesloten bij BSCI, hebben een SA8000 certificering of hier wordt met ze aan gewerkt.
ESSENZA HOME - MVO-jaarverslagen

Meer weten?

Bekijk ons MVO-jaarverslag van 2019 om meer te weten te komen over onze visie en inspanningen op het gebied van MVO en duurzaamheid.

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via info@essenzahome.nl. We vertellen je graag meer!


Ontdek nog veel meer

Copyright © 2021 ESSENZA HOME