Wat is katoen renforcé?

Katoen renforcé, perkal, katoen satijn.. dekbedovertrekken zijn er in vele verschillende materialen. In dit artikel zoomen we in op katoen renforcé, een koele en gladde stof, die het hele jaar door kan!

ESSENZA Guy Lila dekbedovertrek
ESSENZA Guy Lila dekbedovertrek

Renforcé = versterkt en verstevigd

Renforcé komt van het Franse woord voor ‘versterken’. Katoen renforcé betekent dus ‘versterkt en verstevigd katoen’. Doordat het katoen op een speciale manier wordt geweven (met een platbinding) wordt de stof verstevigd en sterker dan normaal katoen. Een dekbedovertrek van renforcé is dus duurzaam en voelt bovendien fijn en glad aan waardoor je er heerlijk comfortabel onder slaapt!

ESSENZA Guy Antraciet dekbedovertrek
ESSENZA Guy Antraciet dekbedovertrek

Koele stof voor warme zomernachten

De stof katoen renforcé voelt lekker koel aan, absorbeert vocht en is temperatuur regulerend. Het is daarmee de ideale dekbedovertrekstof voor warme zomernachten. Maar ook in de winter lig je comfortabel onder katoen renforcé door de regulerende eigenschap van de stof.

De voordelen van katoen renforcé:

  • Stevig en duurzaam katoen
  • Voelt fijn en glad aan
  • Absorbeert vocht en is temperatuur regulerend
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Voor- en achterkant zien er hetzelfde uit
  • Stof trekt niet scheef

Hoe was je renforcé?

Katoen renforcé mag in de wasmachine gewassen worden tussen de 40°C en 60°C. Je kunt het dekbedovertrek in de droger doen, dan krijg je wat meer kreukels dan wanneer je hem uithangt, maar blijft hij wel zachter. Je kunt een katoen renforcé dekbedovertrek strijken op medium temperatuur (••).

Katoen renforcé is duurzaam en voelt bovendien fijn en glad aan waardoor je er heerlijk comfortabel onder slaapt!
COVERS & CO Ladybugs dekbedovertrek

Katoen renforcé overtrekken

Op zoek naar een dekbedovertrek van katoen renforcé? Ontdek hier onze collectie renforcé dekbedovertrekken en shop snel jouw favoriet! Kies jij voor ESSENZA, COVERS & CO of Marc O´Polo?


Deze artikelen zijn wellicht ook interessant voor je:


Hoe was ik mijn overtrek?

We zetten de 9 belangrijkste was- en onderhoudstips voor je op een rijtje zodat je jarenlang van je dekbedovertrek kunt genieten.

Wat is katoen perkal?

Katoen perkal is een luxe stof met een heerlijk crispy gevoel. Het voelt zacht en glad aan, ademt goed en is daarom één van onze favoriete stoffen voor op bed.

Wat is katoen satijn?

Katoen satijn is ideaal om onder te slapen want het is zacht, glad én ademend tegelijk. Koel in de zomer en warm in de winter. Kortom, het ideale beddengoed!

Welke stof past bij mij?

Om je ideale beddengoed te vinden, is het belangrijk te weten wat voor ‘warmtetype’ je bent. Ben jij een echte koukleum, juist warmbloedig of zit je er ergens tussenin?

Copyright © 2020 ESSENZA HOME