Toggle Nav User Search

Verantwoord ondernemen

MVO MVO

Op naar een duurzame toekomst

Bij ESSENZA HOME werken en produceren we met zoveel mogelijk zorg en aandacht voor mens, milieu en maatschappij. We zijn continu bezig onze organisatie – en met name ons ontwikkel- en productietraject – verder te verduurzamen en onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen over alle schakels in de keten heen. Duurzaamheid moet een kernbegrip in onze hele productieketen worden. Dat is een langdurig proces, maar we gaan de goede kant op. Op naar een duurzame toekomst!

Poppetjes

Lekker slapen
Bij ESSENZA HOME willen we dat iederéen lekker kan slapen. Niet alleen jij, met behulp van ons heerlijk zachte beddengoed en fijne pyjama’s, maar ook de mensen die in onze productieketen werken. Echt lekker slapen kan alleen als we produceren op een duurzame manier met oog voor mens en milieu. Wij werken daarom hard aan een eerlijke en duurzame toekomst.

Lees het MVO jaarverslag 2018 voor meer informatie.

Krachten bundelen

Krachten bundelen
Om de hele textielbranche verder te verduurzamen moeten we de krachten bundelen. In 2016 heeft ESSENZA HOME daarom het Nederlandse Convenant Duurzame Kleding en Textiel ondertekend. Samen met ruim 70 partners - waaronder de Nederlandse overheid, vakbonden, brancheverenigingen en maatschappelijke organisaties - pakken we de problematiek in de textielsector concreet aan.

Goede relaties met leveranciers

Aan de slag, ook ter plekke
Het Convenant richt zich op 9 thema’s, waaronder kinderarbeid, lage lonen, discriminatie en milieuvervuiling. We gaan daarbij actief op zoek naar eventuele misstanden in de productieketen en nemen maatregelen om die misstanden zoveel mogelijk te verhelpen of verbeteren. Ook via de lokale partners van vakbonden en maatschappelijke organisaties wordt er (mee)gewerkt aan verbeteringen ter plekke.

Goede relaties met leveranciers

Goede relaties met leveranciers
We willen dat iedereen die met onze producten in aanraking komt, hier een goed gevoel bij heeft. Vanaf de fabrieksmedewerkers tot aan de consument. We werken daarom al jarenlang samen met vaste productiepartners in het buitenland. We bezoeken hen regelmatig om er op toe te zien dat de werk- en milieuomstandigheden aan onze eisen (blijven) voldoen. Al onze partners zijn aangesloten bij BSCI, hebben een SA8000 certificering of hier wordt met ze aan gewerkt.

MVO

Textiel waar je je goed bij voelt
Al onze producten zijn gemaakt om lekker in of onder weg te kruipen. Het is daarom extra belangrijk dat ze fijn aanvoelen aan de huid en vrij zijn van schadelijke stoffen. Ons textiel is daarom Oeko-Tex gecertificeerd of voldoet aan de REACH eisen. Zo weten we zeker dat het vrij is van schadelijke stoffen die een risico vormen voor de gezondheid. Wel zo fijn, he?

Oekotex certificaten Oekotex certificaten

Over ons

Persinformatie

Vacatures

B2B

Copyright © 2019 ESSENZA HOME