Vacature Customer Service Medewerker bij Essenza HomeVacature Customer Service Medewerker bij Essenza Home

Strategisch Brand Marketeer

Is merken bouwen helemaal jouw ding, leg jij gemakkelijk de link tussen merk, klant en data en ben je ook nog eens een fantastische tekstschrijver? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Bij ESSENZA HOME zoeken we op korte termijn een Strategisch Brand Marketeer die ons marketingteam komt versterken. Een uitdagende functie waarin je veel creativiteit kwijt kunt en waarbij geen dag hetzelfde zal zijn. Je krijgt de ruimte om eigen initiatieven te ontplooien en de kans om mee te bouwen aan een aantal prachtige interieurmerken.

 

Wat ga je doen?

Als Strategisch Brand Marketeer krijg je alle ruimte om jouw expertise op strategisch en tactisch niveau in te zetten. Jij bent in de lead om het merk ESSENZA en de andere merken in ons portfolio te versterken en nog bekender te maken. Je ontwikkelt marketing- en communicatieplannen op basis van data en merkplannen en zet vanuit daar ook de strategie op voor content, social media en influencer marketing.

 • Je ontwikkelt strategische marketing- en communicatieplannen om de juiste doelgroepen te bereiken, inspireren, converteren en binden, voor zowel de B2B- als de B2C-markt.
 • Je bent een echte merkenbouwer en kunt de strategische link maken tussen merk, klant en de wensen en behoeften van de doelgroep.
 • Je ondersteunt en geeft input voor de plannen op merkontwikkelingsniveau.
 • Jij bepaalt samen met het online marketing bureau de beste strategie voor content, social media en influencer marketing en brengt deze met je collega’s tot een goede uitvoering.
 • Jij neemt de lead in content creatie in de vorm van video, fotografie en tekst en stuurt externe bureaus of collega’s aan bij de ontwikkeling hiervan.
 • Zelf schrijf je de grotere trendverhalen achter onze collecties, de persberichten en verzorg je de teksten voor alle B2B-communicatie.
 • Je bewaakt de huisstijl en de tone of voice van zowel ESSENZA HOME als onze merken.
 • Je bent eindverantwoordelijk voor alle tekst en communicatie (zowel intern als extern) en pakt hierin een coachende rol naar collega’s.
 • Je denkt mee over de inzet van marketingactiviteiten bij onze key retailers en helpt bij de invulling daarvan.
 • Je handelt persaanvragen af en onderhoudt de persrelaties.

Wij zoeken iemand die:

 • Een Hbo- of WO-opleiding heeft afgerond in de richting van marketing, communicatie of journalistiek.
 • Minimaal 4 jaar werkervaring heeft in een vergelijkbare functie of bij een vergelijkbare organisatie.
 • Zich goed kan verplaatsen in verschillende doelgroepen en hun behoeftes.
 • Uitstekend kan schrijven, voor verschillende doelgroepen, media en kanalen en die het leuk vindt om collega’s hierin te coachen.
 • Niet alleen een goed gevoel heeft voor taal, maar ook voor beeld.
 • Niet bang is om het podium te pakken tijdens meetings of presentaties, zowel intern als extern.
 • Plannen liever op data dan op onderbuikgevoel baseert.
 • Flexibel en stressbestendig is en snel kan schakelen.
 • Enthousiast en energiek is en een inspirator voor collega’s kan zijn.
 • Minimaal 32 uur per week beschikbaar is.

Wat bieden wij:

Je wordt onderdeel van de gezellige ESSENZA HOME familie en komt te werken in een jong en enthousiast marketingteam. Op dit moment werken we veel vanuit huis, daar zullen we je natuurlijk in faciliteren. Je hebt veel afwisseling in je werk (geen dag is hetzelfde!) en je krijgt ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. We bieden je uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals een marktconform salaris, een goede pensioenvoorziening, 25 vakantiedagen en niet te vergeten, fantastische kerstfeesten en een flinke personeelskorting op onze mooie producten.

Over ESSENZA HOME:

Met ESSENZA HOME voel je je thuis. Bedlinnen, badstof, plaids, kussens, homewear, porselein… al onze producten zijn gemaakt om je dat ultieme thuisgevoel te geven, waar je ook bent. Ons diverse aanbod van merken staat voor verschillende stijlen en smaakvoorkeuren. Zo kan iedereen van zijn huis een thuis maken. Want dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait. Je thuis voelen.

Al bijna 60 jaar ontwerpen en ontwikkelen we inspirerende home & living collecties. Vanaf 1994 ontwikkelde ESSENZA HOME zich tot een familiebedrijf. Inmiddels is de tweede generatie van de familie werkzaam in het bedrijf, waarbij dagelijks kennis wordt overgedragen van vader op dochters. We zijn uitgegroeid tot een internationale organisatie met kantoren en collega’s in meerdere landen, maar nog steeds staat bij ons het familiegevoel voorop.

Het hoofdkantoor van ESSENZA HOME bevindt zich nu nog in Amerongen, maar verhuist in maart 2021 naar een nieuw pand in Bunnik. Hier creëren we een unieke ontmoetingsplek voor consument, retail en design. Ons centrale magazijn staat in Borken (Duitsland), van waar ook een Duits sales- en customer service team opereert. Lees hier meer over ESSENZA HOME.

Enthousiast over deze vacature?

Verras ons dan met jouw sollicitatie! Mail je CV en motivatiebrief naar: hr@essenzahome.nl ter attentie van Floor Smits. Voor meer informatie over de vacature kun je telefonisch contact opnemen met Floor Smits via +31 343 44 21 44. Lees hier meer over werken bij ESSENZA HOME.

Solliciteren in tijden van Corona

Het liefste spreken we jou face to face (op anderhalve meter afstand), maar als jij de voorkeur geeft aan een digitaal sollicitatiegesprek, dan kan dat natuurlijk ook!

Copyright © 2021 ESSENZA HOME