ESSENZA Maen Wit Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Maen Wit Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

Deze zomer staat in het teken van romantiek, nonchalance, serene kleuren en iconische details. Nieuwsgierig naar de trends voor Lente/ zomer 23? Lees dan snel verder.

Trend 1: Romantic Nonchalance

Een statig landhuis als toneel, met een romantische maar natuurlijk ogende look door zachte stoffen, prints en subtiele styling. Bij Romantic Nonchalance gaat het allemaal om de juiste balans. Allure door imperfectie. Kleding, interieuritems: het zijn allemaal gebruiksvoorwerpen. Niks is fijner dan dat je ergens optimaal gebruik van maakt, ervan geniet, dat je herinneringen creëert. En dat mag gezien worden.

 

ESSENZA HOME Woonaccessoires Festina LenteESSENZA HOME Woonaccessoires Festina Lente

Shop romantic nonchalance

Trend 2: Slow Rush - Sereen kleurpalet

Alsof de goudgele gloed van een zonnestraal over alles schijnt. We zien zachte, verzadigde kleuren die je het gevoel geven dat je je in een droomwereld bevindt. Uitgesproken prints in ingetogen kleuren. Maar ook tonale prints, zo subtiel gekleurd dat ze ogen als een droom.

De kleurovergangen zijn als een zachte landing en zorgen voor een kalmerend effect op je gemoed. De Slow Rush trend geeft je de positieve energie van het voorjaar met frissere kleuren als Hazy blue en Verdant green en laat je tegelijkertijd even stilstaan, en genieten van al het moois dat je ziet met kleuren als Illusion blue, Pink sand en Sahara sun.

 

Floral Romance unisFloral Romance unis

Shop slow rush

Trend 3: Modern ARTisan

Eeuwen oude ambacht en kunst blijven een een bron inspiratie. Elementen uit 18e en 19e eeuwse kunst uiten zich in deze trend in een nieuwe vorm. Denk aan de zachte kleuren en prachtige details van Toile de jouy‘ etsen en gravures zoals landelijke taferelen, ornamenten, bloemen, vogels en andere dieren en figuren.

Afgebeelde vruchten en bloemen zoals klaprozen, peren, bramen, sinaasappels, druiven en granaatappels die rechtstreeks van het witte doek komen zijn dit seizoen de nieuwe helden.

Je ziet details uit rijke en delicate kanten stoffen zoals guipure kant en botanische borduursels. Deze prachtige ambachtelijke details zijn verfijnd en subtiel aanwezig en geven een rijk gevoel zonder overdadig te zijn. Denk bijvoorbeeld ook aan een subtiele piping in de afwerking, een borduurrand of een uniek knoopje.

Maar ook herhaling, stilering en symmetrie vanuit de Art Nouveau is terug te vinden vinden binnen deze trend. Aquarel geschilderde prints zorgen voor een handgemaakte touch.

 

ESSENZA Floral Romance itemsESSENZA Floral Romance items

Shop modern ARTisan