ESSENZA Camille Plum wine Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Camille Plum wine Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

Niets is zo lastig als het kiezen voor een nieuw dekbed of kussen. Waar moet je op letten? Welke vulling past het beste bij jou? Moet je kiezen voor synthetisch, dons of wol? Wij hopen al je vragen te kunnen beantwoorden door je meer te vertellen over onze producten en materialen.

Verschil dekbedden

Dekbedden zijn er zowel in een seizoensgebonden variant als een volledig vierseizoenendekbed. Enkele dekbedden zijn veelal geschikt voor een wat warmere kamer, ofwel een kamer die tijdens alle seizoenen ongeveer dezelfde temperatuur houdt. Een vierseizoenendekbed is geschikt voor de koudere winternacht of de koude slaapkamer.

Voordeel van het laatste dekbed is dat je het op ieder moment dikker of dunner kunt maken. Heb je het 's nachts warm, dan haal je één van de twee dekbedden eraf, krijg je het daarna koud dan zet je het er weer op. ESSENZA biedt binnen haar Bedding collectie dekbedden en kussens met vullingen als synthetisch, dons en wol. Maar hoe weet je nu welke vulling het beste bij jou past? We leggen het je hieronder haarfijn uit.

Synthetische dekbeddenSynthetische dekbedden

Synthetisch

Synthetische dekbedden hebben de belangrijke eigenschappen dat deze antibacterieel en antiallergeen zijn, maar ook wasbaar. Omdat de dekbedden wasbaar zijn op 60 graden, zijn deze in diverse situaties goed in gebruik. Denk hierbij aan nachtelijke ongelukjes bij kleine kinderen, of later ontstane allergieën. 

Wol

Hoor je wol, dan denk je aan een warme kriebeltrui. Niets is minder waar wanneer het op een wollen vulling aankomt voor een dekbed. Dit materiaal heeft voor de slaapwereld belangrijke eigenschappen, die niet te evenaren zijn door kunststoffen. Wol is zowel geschikt voor de koude wintermaanden, als de warme zomermaanden. Door de optimale warmte isolatie is een wollen dekbed in de winter lekker warm, en voert het in de zomer de te grote hoeveelheid aan warmte zo snel mogelijk af. Daarbij is een wollen dekbed een zwaarder dekbed, waardoor je deze echt om je heen voelt. 

Wollen dekbeddenWollen dekbedden

Katoen

Evenals een zijden vulling, is ESSENZA’s zomerdekbed met een katoenen vulling ook erg geschikt voor de warme nacht. Katoen heeft tevens als eigenschap dat het licht aanvoelt, waardoor je niet het idee hebt onder een zwaar dekbed te liggen.   

ESSENZA BeddengoedESSENZA Beddengoed

Een nieuwe collectie ESSENZA dekbedden 

In het aanbod van ESSENZA vind je sinds kort een nieuwe collectie dekbedden en hoofdkussens, die zijn ontwikkeld met het oog op innovatie en duurzaamheid. Deze collectie bestaat uit vijf verschillende dekbedden en vier hoofdkussens. Bij elk item is ESSENZA innovatief geweest in het gebruik van materialen, met als resultaat dat er grotendeels voor gerecyclede of duurzaam geproduceerde materialen is gekozen. 

Diverse vullingen 

In deze nieuwe collectie vind je dekbedden met vullingen als onder andere zuiver scheerwol gecombineerd met het duurzame Lyocell, gerecycled dons en duurzame synthetische materialen als Ecodown® en Dacron® Eco.

Ben je benieuwd naar deze collectie? Bekijk deze dan direct of lees meer over deze innovatieve collectie in deze blogpost, kun je meteen de keuzehulp doen om erachter te komen welk dekbed het beste bij jou past!  

Elegant dekbedovertrek kopen?

Om een ESSENZA dekbed hoort natuurlijk een zacht ESSENZA dekbedovertrek. In kleurrijke, stijlvolle prints zit er vast een voor je tussen.