Moltons

Op zoek naar een molton hoeslaken? Bij ESSENZA HOME ben je aan het juiste adres. Moltons beschermen je matras en zorgen ervoor dat je matras langer meegaat. Reden genoeg om een molton aan te schaffen, toch? Ontdek de collectie nu.

Lees meer Lees minder
per pagina
per pagina

Moltons

Een molton is een belangrijk onderdeel van het opmaken van je bed, maar is bij velen totaal onbekend. Het eerste wat je moet weten van een molton, is dat het geen product is, maar een techniek. Bij deze techniek wordt textiel gemoltonneerd, beter bekend als opgeruwd. Dit opruwen zorgt voor een ‘wollig’ laagje op het textiel dat extra zacht en warm aanvoelt en gegarandeerd staat voor heerlijk comfort.

Een molton vind je vaak in de vorm van een hoeslaken en een kussensloop en dan meestal gemaakt van het materiaal katoen. Een molton hoeslaken en kussensloop molton verlengen de levensduur van je matras en hoofdkussens door het sterke vocht absorberende vermogen. Het vocht dat we ’s nachts namelijk verliezen verdwijnt wanneer je een molton hebt eerste in de molton voordat het je normale hoeslaken of kussensloop intrekt. Dit betekent dat het vocht nooit in je matras of hoofdkussens terecht komt, waardoor deze dus langer meegaan.

Wil je meer weten over moltons? Alle ins & outs van deze bed essentials lees je in ons magazine!

Molton kussensloop

Zoals gezegd is een molton kussensloop een echte must voor het opmaken van je bed. Niet alleen door het zachte wollige laagje, maar al helemaal door de vocht absorberende werking. De moltons van ESSENZA zijn gemaakt van 100% katoen en heeft een afmeting van 60 x 70 centimeter, zodat hij perfect om je hoofdkussen en kussensloop past. Wassen doe je hem op 60 graden!

Shop hier het ESSENZA kussen molton.

Molton hoeslaken

Een molton hoeslaken is dé perfecte matrasbeschermer en geniet van dezelfde voordelen als het molton kussensloop. De molton hoeslakens van ESSENZA zijn ook gemaakt van 100% katoen en is voorzien van elastiek zodat hij perfect om je matras past. Het hoeslaken heeft een matrashoogte van 30 centimeter en is krimpvrij gemaakt.

Shop hier het ESSENZA molton matrasbeschermer.

Alle moltons hoeslakens maten

Ben jij op zoek naar een molton matrashoes? Dan heb je keuze uit vele maten. Onze molton lakens zijn verkrijgbaar in de volgende maten:

Waterdicht hoeslaken

Naast de ‘reguliere’ molton hoeslakens zijn er ook waterdichte hoeslakens verkrijgbaar. Deze waterproof hoeslakens zijn speciaal ontwikkeld om het matras te beschermen tegen vochtverlies. De waterproof matrashoezen van ESSENZA zijn gemaakt van 100% zachte katoen renforcé met aan de onderzijde een dun laagje van polyurethaan. Ideaal voor wanneer je kleinere kinderen hebt! Het hoeslaken heeft een hoekhoogte van 29 centimeter en heeft een elastieken band rondom voor de perfect fit!

Copyright © 2022 ESSENZA HOME