ESSENZA Amadee Sand Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Amadee Sand Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

Een veel voorkomende vraag voor onze customer service. Hier geven we je antwoord op al jouw vragen omtrent moltons, omdat een molton een essentieel onderdeel is van bedtextiel. Let's check it out!

Een molton, wat is dat?

Van een molton wordt vaak gedacht dat dit een product op zich is, maar het tegendeel is waar. Een molton is in feite een techniek, waarbij textiel wordt gemoltonneerd, ofwel wordt opgeruwd. Dit moltonneren geeft een 'wollig' laagje aan het textiel. Een molton verschijnt vaak in de vorm van een hoeslaken of een kussensloop en biedt extra bescherming voor je matras of hoofdkussen en verlengt de levensduur van deze items.

Alle voordelen van een molton

Het wollige laagje van een molton hoeslaken of kussensloop heeft belangrijke voordelen:

- Het wollige laagje is extreem zacht

- Dit wollige laagje ligt erg comfortabel

- Het belangrijkste voordeel van deze kwaliteit is dat het super vochtabsorberend is.

Die vochtabsorberende eigenschap komt een matras of hoofdkussen absoluut ten goede! Een molton item vangt het vocht dat we 's nachts verliezen op, wat ervoor zorgt dat dit niet direct in je matras of hoofdkussen verdwijnt.

Waarom is een molton hoeslaken of kussensloop nodig?

Hoewel dit vaak niet gedacht wordt, is een molton hoeslaken of kussensloop écht nodig. Zoals hierboven al beschreven is, verliezen we 's nachts veel vocht (tot wel een halve liter!) wat allemaal in je hoeslaken of kussensloop trekt en vervolgens dus ook in je matras en hoofdkussen. Dit resulteert vaak in kringen en vochtplekken en dat is niet wenselijk. Dit allemaal zorgt ervoor dat de kwaliteit van deze bed essentials afneemt en je eerder nieuwe moet aanschaffen dan gewenst. Met molton hoeslakens en kussenslopen biedt je dus extra bescherming aan je matras en hoofdkussen.

Bed opmaken met moltons

Een molton hoeslaken of kussensloop schaf je niet aan ter vervanging van een 'normaal' hoeslaken of kussensloop, maar plaats je onder je normale hoeslaken of kussensloop. Zo heb je dubbele bescherming en geniet je langer van je fijne matras en hoofdkussen. Slaap lekker!

Welke molton is het beste?

Bij ESSENZA HOME shop je natuurlijk de fijnste moltons voor jouw matras en hoofdkussen.

ESSENZA Issadore Darkest blue Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Issadore Darkest blue Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

ESSENZA Molton Hoeslaken

Het molton hoeslaken van ESSENZA is gemaakt van 100% katoen en is rondom voorzien van elastiek voor dé ideale pasvorm. Dit hoeslaken heeft een matrashoogte van 30 cm, heeft een gewicht van 240-250 gr/m2 en is gesanforiseerd (krimpvrij gemaakt). Verkrijgbaar in helder wit en in diverse gangbare maten!

ESSENZA Issadore Darkest blue Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Issadore Darkest blue Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

ESSENZA Molton Kussensloop

Het molton kussensloop van ESSENZA is gemaakt van 100% katoen en heeft een afmeting van 60 x 70 centimeter. Het sloop is gemakkelijk te onderhouden, omdat je het op 60 graden kunt wassen. Daarnaast is het gewicht van het sloop 240-250 gr/m2 en is het gesanforiseerd (krimpvrij gemaakt).