ESSENZA Minte Oyster Dekbedovertrekset 200 x 220 cmESSENZA Minte Oyster Dekbedovertrekset 200 x 220 cm

Tijdens je zoektocht naar een nieuw bedtextiel, ben je het woord 'threadcount' vast tegen gekomen. Wat houdt deze term nu precies in? Hieronder leggen we je graag uit wat het precies betekent en waarom dit belangrijk is om te weten bij de aanschaf van een bijvoorbeeld een nieuw dekbedovertrek of hoeslaken.

Wat betekent de threadcount?

De Engelse term 'threadcount' betekent hoeveel draden er in een inch² zitten. Het aantal draden in de ketting en de inslag worden dan bij elkaar opgeteld en dit totaal noem je dan de threadcount (TC). Hoe hoger de threadcount, hoe zachter de stof is. En geloof ons, bedtextiel met een hoge draaddichtheid ligt écht heel erg lekker!


'Eén ding is zeker: met welke threadcount jouw dekbedovertrek ook is gemaakt, comfortabel lig je zeker'

 

De ketting en de inslagDe ketting en de inslag

De ketting en de inslag

Bedtextiel wordt gemaakt van geweven stoffen (meestal katoen). In een weving worden twee verschillende sets van garen of draden met elkaar gekruist. De verticale draad is de 'ketting' en de horizontale draad die erdoorheen wordt geweven, is de 'inslag' (zie de afbeelding). De manier waarop de draden elkaar kruisen, bepaalt de weving en daarmee ook de kwaliteit van de stof.

De threadcount bij dekbedovertrekken

Zoals reeds gezegd, bepaalt de draaddichtheid hoe zacht de stof is. Hoe hoger de draaddichtheid, des te zachter het materiaal aanvoelt. Niet iedereen wordt gelukkig van superzacht bedtextiel en daarom wordt ons textiel gemaakt in diverse threadcounts om aan ieders wensen te voldoen. Zo vind je in onze collectie dekbedovertrekken met threadcounts van 81TC tot aan 300TC. Een ding is zeker: met welke threadcount jouw dekbedovertrek ook is gemaakt, comfortabel lig je zeker.

Dekbedovertrekken & hoeslakens met 300TC

Dekbedovertrekken met een threadcount van 300 TC worden gemaakt van de beste materialen met een hoge kwaliteit en voelen zijdezacht aan. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de Minte dekbedovertrekken van ESSENZA. Naast onze Minte dekbedovertrekken heeft ESSENZA ook Minte hoeslakens in de bedtextiel collectie. Deze hoeslakens zijn net als het overtrek gemaakt met een threadcount van 300TC en voelen net zo soepel en extreem zacht aan. Op en onder deze lakens slapen is als een droom!