Over Ons


Het ultieme thuisgevoel, waar je ook bent

Met ESSENZA HOME voel je je thuis. Bedlinnen, badstof, plaids, kussens, homewear, porselein… al onze producten zijn gemaakt om je dat ultieme thuisgevoel te geven, waar je ook bent.

ESSENZA HOME is het antwoord op de hedendaagse overvloed aan informatie, transparantie, keuzes, de vervagende grenzen en het ‘big brother is watching you-gevoel’. In deze continu veranderende wereld neemt het belang van ‘je thuis voelen’ steeds verder toe, wat voor iedereen anders is, waar je ook bent. Want als je je thuis voelt, dan kan je pas echt jezelf zijn.

We willen dat iedereen zich thuis kan voelen en daardoor zichzelf kan zijn. En daarmee bedoelen we niet alleen jou, die met onze producten een ‘thuis’ creëert, maar ook onze partners, leveranciers en collega’s.

Onze heritageOnze heritage

Werken met textiel is bij de familie diepgeworteld. Dit is Koos Borgers, de grootvader van Roeland Smits, aan het werk in zijn naaiatelier in 1965.

Onze heritage

ESSENZA HOME ontwerpt, produceert én distribueert al 60 jaar stijlvolle homestyling producten voor verschillende interieurstijlen. Het bedrijf is in 1961 opgericht door meneer van Es (Van Es Bed- en Badmode) en werd in 1994 overgenomen door Roeland Smits. Vanaf dat moment ontwikkelde ESSENZA HOME zich tot een familiebedrijf. In 2008 kwam het Duitse familiebedrijf Best Line van Bernd Steverding onder de vlag van ESSENZA HOME erbij. Nu zijn er dus twee families onder één dak!

De volgende generatie

Inmiddels is de tweede generatie van de familie Smits werkzaam in het bedrijf, waarbij dagelijks kennis wordt overgedragen van vader op dochters. We zijn uitgegroeid tot een internationale organisatie met kantoren in meerdere landen en collega’s van diverse culturen, maar nog steeds staat bij ons het familiegevoel voorop. We hebben een ondernemende, open en creatieve cultuur en hechten er grote waarde aan dat iedereen zich thuis voelt. Wie of waar je ook bent.

Onze heritageOnze heritage

Wat doen we?

We ontwerpen rijke home & living collecties, bestaande uit luxe bed- en badtextiel, comfortabele homewear, activewear, trendy woondecoratie en prachtig porselein. Met dit uitgebreide productassortiment en meerdere seizoenscollecties per jaar bieden wij een totaalconcept voor het interieur; van slaapkamer en badkamer tot keuken en woonkamer.

Ons diverse aanbod van merken staat voor verschillende (woon)stijlen en smaakvoorkeuren. Zo kan iedereen van zijn huis een thuis maken. Want dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait. Je thuis voelen.

Een duurzame toekomst

Bij ESSENZA HOME willen we dat iederéen lekker kan slapen. Niet alleen jij, met behulp van ons heerlijk zachte beddengoed en fijne pyjama’s, maar ook de mensen die in onze productieketen werken. Echt lekker slapen kan alleen als we produceren op een duurzame manier met oog voor mens, milieu en maatschappij. Wij werken daarom hard aan een eerlijke en duurzame toekomst.

Lees op deze pagina meer over hoe wij verantwoord ondernemen.

 

 

Hoofdkantoor verhuist in 2021 naar Bunnik

Na ruim 18 jaar gevestigd te zijn geweest in Amerongen, betrekken wij in de zomer van 2021 ons nieuwe hoofdkantoor in Bunnik. Het pand is direct gelegen aan de A12 en biedt uitzicht op de Kromme Rijn. Naast kantoren, openen we hier ook een b2b-showroom én een brand store voor consumenten.

Centrale ontmoetingsplek

De nieuwe locatie aan de Rumpsterweg past perfect bij de ambities van ESSENZA HOME om een creatieve en inspirerende hub te worden op het gebied van interieur en lifestyle. Eigenaar Roeland Smits legt uit: “We zien het niet zozeer als een kantoor, maar meer als een centrale ontmoetingsplek waar design, consument en retail samenkomen."

Op dit moment wordt het pand van maar liefst 2500 m2 verbouwd en klaargemaakt voor de toekomst. Naast kantoren, een showroom en een fotostudio, komt er ook een grote brand store met ruimte voor andere ondernemers.

Meer lezen over de verhuizing? Lees het op deze pagina

 

Hoofdkantoor in voorjaar 2021 naar BunnikHoofdkantoor in voorjaar 2021 naar Bunnik

Ontdek nog veel meer

Copyright © 2021 ESSENZA HOME