Over Ons

Het ultieme thuisgevoel creëren, wie je ook bent, waar je ook bent. Dat is ESSENZA HOME.


ESSENZA, COVERS & CO en Marc O’Polo vormen samen een ijzersterk drietal onder de noemer: ESSENZA HOME. Voor iedere stijl, voor ieder persoon en passend bij elke levensfase, kun je bij ons terecht voor beddengoed, badstof, homewear, accessoires voor in huis (vloerkleden, poefs, plaids e.d.), keukentextiel en servies. Allemaal gemaakt om je dat ultieme thuisgevoel te geven. Wie je ook bent. Waar je ook bent. Met ESSENZA HOME voel je je thuis. 

Ons ‘thuis’ heeft een nieuwe betekenis gekregen. We zijn meer met ons interieur bezig dan ooit. In een wereld die continu in verandering is, is ESSENZA HOME een veilige haven. Een houvast. Waarmee je van je huis een thuis kunt maken. Want als je je thuis voelt, dan kun je pas echt jezelf zijn.

En dat vinden we bij ESSENZA HOME erg belangrijk; jezelf zijn en je thuis voelen. Dat geldt niet alleen voor de consument, maar ook voor onze partners, collega’s en leveranciers. Iedereen die op welke manier dan ook bij ESSENZA HOME betrokken is. Zoals Roeland Smits (CEO ESSENZA HOME) altijd zegt: “Het is onze missie om iedereen lekker te laten slapen”.

 

Onze heritageOnze heritage

Werken met textiel is bij de familie diepgeworteld. Dit is Koos Borgers, de grootvader van Roeland Smits, aan het werk in zijn naaiatelier in 1965.

Onze heritage


ESSENZA HOME ontwerpt, produceert én distribueert al 60 jaar home & living producten voor verschillende interieurstijlen. Het Nederlandse bedrijf is in 1961 opgericht door meneer van Es onder de noemer Van Es Bed- en Badmode. In 1994 nam Roeland Smits het bedrijf over en was ESSENZA HOME geboren. Vanaf dat moment ontwikkelde het bedrijf zich tot een familiebedrijf, aangezien de tweede generatie Smits nu langzaam het stokje aan het overnemen is.
ESSENZA werd de merknaam van de bed- en badcollecties, dat inmiddels is uitgebreid met homewear, accessoires voor in huis, keukentextiel, servies en tassen.


Het kleine zusje COVERS & CO werd in 2003 opgericht, waarbij de focus ligt op speelse prints en duurzame materialen. In 2008 voegde Bernd Steverding zich bij de directie van ESSENZA HOME met zijn familiebedrijf Best Line. Sindsdien staan er dus twee families aan het roer, waarbij Roeland Smits de directeur en eigenaar is gebleven. In 2012 voegde Marc O’Polo zich met zijn bed-, bad- en keukenlijn als licentiepartner toe aan ESSENZA HOME. Sindsdien vallen er dus drie prachtige merken – ESSENZA, COVERS & CO en Marc O’Polo – onder de vlag ESSENZA HOME.

De volgende generatie


Inmiddels is de tweede generatie van de familie Smits werkzaam in het bedrijf, namelijk dochters Floor en Rosalie. Floor Smits: “Mijn doel is om een van de meest inspirerende organisaties van Nederland – of liever zelfs ook daarbuiten – te worden. Bovendien wil ik qua producten de focus meer op het interieur in zijn totaalheid leggen. Dus niet alleen de slaap- en de badkamer, maar ook de keuken en de woonkamer, het volledige huis dus eigenlijk. Ja we hebben grootse plannen.”


ESSENZA HOME is inmiddels uitgegroeid tot een internationale organisatie met kantoren in meerdere landen en collega’s van diverse culturen, maar nog steeds staat het familiegevoel voorop. Er heerst een ondernemende, open en creatieve cultuur en er wordt grote waarde gehecht aan het feit dat iedereen zich thuis voelt. Wie of waar je ook bent.

Onze heritageOnze heritage

Wat doen we?


We ontwerpen rijke home & living collecties, bestaande uit luxe bed- en badtextiel, comfortabele homewear, activewear, trendy woondecoratie en prachtig porselein. Met dit uitgebreide productassortiment en meerdere seizoenscollecties per jaar bieden wij een totaalconcept voor het interieur; van slaapkamer en badkamer tot keuken en woonkamer.

Ons diverse aanbod van merken staat voor verschillende (woon)stijlen en smaakvoorkeuren. Zo kan iedereen van zijn huis een thuis maken. Want dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait. Je thuis voelen.


Een duurzame toekomst


Bij ESSENZA HOME willen we dat iederéen lekker kan slapen. Niet alleen jij, met behulp van ons heerlijk zachte beddengoed en fijne pyjama’s, maar ook de mensen die in onze productieketen werken. Echt lekker slapen kan alleen als we produceren op een duurzame manier met oog voor mens, milieu en maatschappij. Wij werken daarom hard aan een eerlijke en duurzame toekomst.

Lees op deze pagina meer over hoe wij verantwoord ondernemen.

 

Hoofdkantoor in Bunnik


Sinds de zomer van 2021 zitten we in ons nieuwe, opvallende hoofdkantoor in Bunnik. Het pand van maar liefst 2500 m2 is direct gelegen aan de A12 en biedt uitzicht op de Kromme Rijn. De groene wand aan de buitenkant is een echte eyecatcher en bloeit zo'n tien maanden per jaar. Floor Smits, head of brands, vertelt daarover: "Als familiebedrijf vinden we het belangrijk ons te focussen op de lange termijn. Bij de verbouwing hebben we daarom flink geïnvesteerd in duurzame oplossingen. Toen we kennismaakten met de mogelijkheden van een verticale tuin voor de gevel, waren we daar gelijk weg van. De groene wand heeft veel voordelen; zoals zuivering van de lucht, meer biodiversiteit en het biedt een fijn onderkomen aan bijen en andere insecten. Tot slot willen we hiermee een statement maken en laten zien dat we ons inzetten voor een duurzame wereld." Naast kantoren, is er ook een b2b-showroom én is er een brandstore geopend voor consumenten.

 

Centrale ontmoetingsplek


Als familiebedrijf vinden we het belangrijk ons te focussen op de lange termijn. Voor het nieuwe hoofdkantoor is dan ook aan alles gedacht: van duurzame oplossingen bij de verbouwing van het kantoor tot het creëren van een creatieve hub waar werknemer, retailer én consument geïnspireerd raken. Eigenaar Roeland Smits legt uit: “We zien het niet zozeer als een kantoor, maar meer als een centrale ontmoetingsplek waar design, consument en retail samenkomen." In het ruim opgezette en open kantoor met inspirerende brandstore (waar de consument kan shoppen) vind je een centrale bar: The Riverside Cafe. Aan weerszijden van de bar zijn zogenaamde Labs gebouwd: The Anthology lab en The Wanderlust Lab. Deze twee labs zijn de vernieuwde showrooms: ontworpen en ingericht met het uitgangspunt de nieuwe en doorlopende collecties zo goed, volledig en zo mooi mogelijk te kunnen presenteren. Alle stoffen en producten hangen of staan overzichtelijk uitgestald en nodigen uit tot kijken, voelen en combineren. De grote tafels in het midden dienen ook als een blank canvas voor retailers om zorgvuldig items te selecteren en zo zelf de perfecte collectie samen te kunnen stellen passend bij zijn of haar winkel.

Meer lezen over de verhuizing? Lees het op deze pagina

 

Hoofdkantoor in voorjaar 2021 naar BunnikHoofdkantoor in voorjaar 2021 naar Bunnik

Ontdek nog veel meer

 

Copyright © 2022 ESSENZA HOME