Over
COVERS & CO

Ontdek hier alles over het merk COVERS & CO!


Dreaming of a better world

Droom jij ook van een betere en duurzamere wereld? Bij COVERS & CO komt jouw droom uit! Met ons zijdezachte beddengoed van 100% biologisch katoen én van gerecyclede materialen, draag je bij aan een duurzame planeet, gewoon vanuit je eigen comfortabele bed. Veel van onze producten hebben een GOTS-certificaat: dit garandeert dat we biologisch katoen gebruiken én dat het product onder goede arbeidsomstandigheden is gemaakt. Dát is nog eens (h)eerlijk slapen! Fun beddengoed met een serieuze missie dus. Help je mee deze droom waar te maken?


Waar is ons beddengoed van gemaakt?

Ons beddengoed is gemaakt van duurzame materialen, waaronder 100% GOTS-gecertificeerd biologisch katoen. Dit betekent dat het katoen is verbouwd zonder chemische bestrijdingsmiddelen én dat de productie op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze gebeurt. Beter voor je huid, beter voor de werknemers én beter voor het milieu dus!

Daarnaast zijn een aantal van onze dessins gemaakt van een gerecycled materiaal. We maken gebruik van twee verschillende stoffen:

- Stof gemaakt met 60% post-consumer gerecyled materiaal bestaande uit 45% gerecycled katoen (van t-shirts), 40% nieuw katoen en 15% gerecycled polyester (van PET-flessen).
- Stof gemaakt van 35% pre-consumer gerecycled katoen (bijvoorbeeld stofrestjes) gemengd met 65% nieuw katoen om de stof sterk genoeg te maken om ook lang mee te gaan.

There is no planet BThere is no planet B
Your duvet cover should cost more than your t-shirtYour duvet cover should cost more than your t-shirt

Waar produceren we?

We ontwerpen de collecties in onze eigen studio in Bunnik en produceren bij onder andere een fabriek in Pakistan: Nishat Mills. Deze fabriek is GOTS-gecertificeerd, waardoor we zeker weten dat ze voldoet aan onze eisen en aan die van GOTS. Ook is de fabriek, net als wij BSCI-lid, waardoor we kunnen zien wat hun prestaties zijn op MVO-gebied – en die zijn uitstekend.

Daarnaast produceren we ook bij een fabriek in India: Insignian Home. Insignian Home is net als ESSENZA HOME een familiebedrijf en vader en zoon zijn zeer gemotiveerd om verantwoorde en vernieuwende producten op de markt te brengen.

Als laatste hebben we nog een leverancier in Turkije: Kucuker. Kucuker is ook BSCI-lid. Naast BSCI, heeft deze fabriek ook Oekotex en GOTS-certificaten.

We bezoeken deze fabrikanten regelmatig en hebben dagelijks contact, want goede scores in BSCI-audits, zeggen niet altijd alles. Daarom houden we het goed in de gaten. Op deze manier houden we de lijnen kort en is het productieproces zo transparant mogelijk.

 

COVERS & CO homewear

COVERS & CO lanceerde in de zomer van 2021 haar eerste homewear collectie. Deze te leuke collectie bestaat uit losvallende shirts, comfy sweaters, boxy shorts en stretchy broeken van zachte jersey en heerlijke sweatstof – gemaakt van GOTS-gecertificeerd katoen.

COVERS & CO zou COVERS & CO niet zijn als het homewear niet voorzien zou zijn van de allerleukste printjes en natuurlijk met een knipoog. Deze collectie is perfect voor sleepovers met je vriendinnen, om in te sporten en in te ontbijten of gewoonweg om heerlijk in weg te kruipen. Whenever you like. 

Giving back

1% van de omzet van COVERS & CO wordt jaarlijks gedoneerd aan projecten die ons nauw aan het hart liggen, zowel op het gebied van milieu als sociale arbeidsomstandigheden. In 2022 kozen we onder andere voor de volgende projecten:

 

WWF - Project Plastic soep

Jaarlijks wordt er zo’n acht miljoen ton plastic in zee gedumpt, wat veel zeeleven schaadt en doodt en de oceaan verandert in een grote plastic soep. Dit project van het WWF richt zich op educatie, verbetering van afvalinzameling en de verwerking daarvan en het promoten van plastic smart cities.

Lees hier meer over Project Plastic soep

 

Dar-Ul-Sukun

Een lokaal project in Pakistan, dat een thuis biedt aan ouderen en gehandicapten die geen familie meer hebben of verstoten zijn door hun familie. De medewerkers zetten zich met veel zorg en liefde in om deze mensen een beter leven te geven en ze weer een plek in de maatschappij te geven, o.a. door therapie en activiteiten.

Lees hier meer over stichting Dar-Ul-Sukun

 

Plan International

Meer vrouwen aan de top, geen glazen plafonds en dus gelijke mogelijkheden voor mannen en vrouwen. Wist je dat als we er met elkaar voor zorgen dat álle meisjes ter wereld onderwijs krijgen we dan een groot verschil kunnen maken voor onze aarde? Je kan het je haast niet voorstellen, maar in veel landen krijgen kinderen, en met name meisjes, nog steeds niet standaard onderwijs. Een basisrecht vinden wij.

COVERS & CO heeft zich laten inspireren door David Attenborough, die stelt dat het van groot belang is dat we de wereldpopulatie stabiliseren door mensen uit de armoede te halen, en dat onderwijs daar een heel belangrijke rol in speelt. Plan International zet zich onvermoeid in voor een betere toekomst van kinderen in ontwikkelingslanden door te investeren in onderwijs, en richt zich met name ook op meisjes.

Lees hier meer over Plan International

 

COVERS & CO goes green!COVERS & CO goes green!

Ontdek ook onze andere merken

Copyright © 2022 ESSENZA HOME