Wij presenteren

ESSENZA for Mauritshuis

ESSENZA en het Mauritshuis starten deze maand een partnership. Het bekende merk van home & living producten creëerde in nauwe samenwerking met het Haagse museum een nieuwe collectie dekbedovertrekken, homewear, vloerkleden, poefs en accessoires. ESSENZA combineerde daarin de wereldberoemde kunstwerken met hun rijke, verfijnde en exclusieve handschrift. Het resultaat: een meestercollectie. De zes dessins die terug te vinden zijn in de limited edition collection zijn: Floral Girl black (naar het Meisje met de Parel), Gallery of Roses nightblue (naar een bloemstilleven van Jan van Huysum), Beautiful Bouquet (naar Bloemen in een glazen fles van Jacob de Gheyn II), Elegant View Sky (naar het rivierlandschap van Cornelis Vroom), Daffodils Reunited black (Ludger Tom Ring de Jonge meets Frans Hals) en Flower Statement stone (van de Antwerpse schilder Daniël Seghers).

ESSENZA Gallery of Roses Nightblue Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Gallery of Roses Nightblue Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

Het MauritshuisHet Mauritshuis

Het Mauritshuis

Het Mauritshuis toont een collectie wereldberoemde schilderijen van Hollandse en Vlaamse meesters uit de tijd van Rembrandt en Vermeer. Het museum huist in een majestueus zeventiende-eeuws pand in Den Haag. De klassieke zalen van het museum hangen vol met iconische kunstwerken van Vermeer, Rembrandt, Steen en Rubens.


 

Laat je inspireren 

En neem een kijkje in het collectieboek van deze prachtige collectie.Floor Smits Head of brands ESSENZAFloor Smits Head of brands ESSENZA

Floor Smits
Head of brands ESSENZA

“We zijn ongelofelijk trots op deze samenwerking. Door het verbinden van de iconische kunst uit Het Mauritshuis en het gedurfde, elegante en expressieve handschrift van ESSENZA hebben we een uniek productassortiment gecreëerd. Met de mix van deze twee unieke merken willen we diverse doelgroepen inspireren. We hebben geprobeerd kunst tot leven te wekken op een eigentijdse manier. En volgens mij is dat erg goed gelukt.” 

 

Martine Gosselink Directeur van het MauritshuisMartine Gosselink Directeur van het Mauritshuis

Martine Gosselink
Directeur van het Mauritshuis

"De collectie van het Mauritshuis op dekbedhoezen, vloerkleden en een poef? Jazeker, want het museum en ESSENZA dienen met onze samenwerking een gezamenlijk doel: het delen van onze wereldberoemde collectie met een zo groot mogelijk publiek. En ESSENZA’s collectie is daar de perfecte drager voor. Hun kwalitatief hoogstaande home & living producten brengen de kunstwerken letterlijk bij u in huis, om u te inspireren en van te laten genieten."

 
 
 
Floor Smits: "Veel van de schilderijen zijn gemaakt met olieverf en daardoor krijg je een soort diepte en gelaagdheid die wij geprobeerd hebben te vertalen naar een dekbedovertrek."
 
 
 
Nieuw: WandkledenNieuw: Wandkleden

Nieuw: Wandkleden

Jouw eigen kunstwerk aan de muur, maar dan in de vorm van een wandkleed. 

Elegante kimono'sElegante kimono's

Elegante kimono's

Met deze kimono's hul je je letterlijk in een true piece of art! 


Onze ESSENZA for Mauritshuis favorieten

 


Aandacht voor detail

De dekbedovertrekken komen in een luxe kartonnen bewaardoos met daarop het dessin van het betreffende overtrek afgebeeld en het schilderij waarop de print is gebaseerd. Beeldschoon!

 

Premium labels ESSENZA for Mauritshuis collectiePremium labels ESSENZA for Mauritshuis collectie
Luxe bewaardozen ESSENZA for Mauritshuis collectieLuxe bewaardozen ESSENZA for Mauritshuis collectie

Pop-up store de Bijenkorf in Den Haag

Vanaf begin september is de collectie dekbedovertrekken, homewear, vloerkleden, poefs, en accessoires exclusief verkrijgbaar bij de Bijenkorf, het Mauritshuis en via essenzahome.nl. ​

Om deze exclusieve collectie te lanceren is er van 6 september t/m 3 oktober een pop-up store bij de Bijenkorf in Den Haag. De etalage van de Bijenkorf in Den Haag staat van 7 t/m 19 september in het teken van de samenwerking.

Copyright © 2022 ESSENZA HOME