ESSENZA Celeste dekbedovertrekESSENZA Celeste dekbedovertrek

ESSENZA kenmerkt zich door unieke prints en modieuze kleuren. Maar voordat we een nieuwe collectie kunnen presenteren, wordt er maandenlang met veel liefde aan gewerkt. Trends worden onderzocht en van daaruit worden moodboards samengesteld zodat de ontwerpers hun wonderen kunnen verrichten om de collectie samen te stellen en uit te werken. En last but not least mag de uiteindelijke fotoshoot niet ontbreken, zodat het verhaal van de collectie in beeld verteld kan worden. Altijd al willen weten hoe een ESSENZA-collectie tot stand komt? We laten het je zien:

Onderzoek & moodboards

Voordat onze ontwerpers aan de slag kunnen, moeten de trends van het komende seizoen worden bepaald. Hiervoor bezoekt onze concept & trenddeskundige Manon lezingen van gerenommeerde trendonderzoekers zoals Lidewij Edelkoort.

Op basis van de verzamelde indrukken worden moodboards uitgewerkt die de sfeer van de nieuwe collectie vastleggen. Deze moodboards dienen als basis voor de ontwerpers om ervoor te zorgen dat de nieuwe prints en kleuren aansluiten bij de huidige trends én passen bij de stijl van het merk.

 

ESSENZA Floral Romance BedtextielESSENZA Floral Romance Bedtextiel

Dit moodboard toont inspiraties voor het thema Floral Romance. De kleuren zijn fris en kleurrijk, de stoffen en prints zijn luxueus en sprookjesachtig.

Kleuren en Prints

Met dit moodboard als uitgangspunt hebben de ontwerpers de prachtige prints van de Floral Romance collectie uitgewerkt. Denk aan het sprookjesachtige Colette ontwerp met een kleurrijke Toile de Jouy print in de kleuren van bovenstaande kleurenkaart.

Ontwerpfavoriet Ophelia ken je misschien al uit de collectie van afgelopen najaar. Dit seizoen is het ontwerp verkrijgbaar in een delicate combinatie van roze, lila en groen op een lichtblauw doek, maar ook in een zonnig geel krijgt deze print weer een heel nieuwe romantische look.

 

ESSENZA Ophelia Hazy Blue Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Ophelia Hazy Blue Dekbedovertrekset 240 x 220 cm
ESSENZA Colette dekbedovertrek met toile de jouy printESSENZA Colette dekbedovertrek met toile de jouy print

Trends waarnemen & toepassen 

Een trend die onze trenddeskundige heeft waargenomen is de kracht van ouderwets handwerk. Om die reden hebben we ons hierdoor ook laten inspireren voor de collectie. Zo zijn er handgetekende bloemenprints gemaakt met fineliner, zoals de Art Nouveau bloem "Fela" of de geschilderde bessentakjes van het Lenthe-dessin.

Tip: Lees alles over de printtrends van de voorjaarscollectie in deze blog!

Fela print
Lenthe printLenthe print
Lenthe print

Opengewerkte stoffen en weelderige doch subtiele broderie randen zijn een andere vorm van handwerk waar ESSENZA zich door heeft laten inspireren. Zo ontstond de prachtige collectie bedlinnen & homewear met broderie anglaise.

Homewear Floral Romance white uniHomewear Floral Romance white uni
ESSENZA Sarai Tilia Pure White Kimono MESSENZA Sarai Tilia Pure White Kimono M

Shop Broderie Anglaise

Het resultaat

Elk van onze collecties vertelt haar eigen verhaal. Om de algemene sfeer van de collectie vast te leggen, worden de locatie en de styling van de shoot zorgvuldig gekozen om het collectieverhaal te versterken.

Voor de lente/zomercollectie is de algemene sfeer luxueus, decoratief en sprookjesachtig. Dit zie je dan ook terug in de keuze van de locatie en styling: we fotografeerden de collectie onder andere in het landhuis Oud Amelisweerd. Dit statige landhuis weerspiegelt perfect de sfeer van de collectie. Het luxe behang, het stucwerk op de plafonds en de tuinen zijn door en door sprookjesachtig, net zoals de nieuwe ESSENZA collectie!

En zo is de nieuwe ESSENZA collectie ontstaan. Ben je net zo verliefd als wij? Je kunt de hele Floral Romance collectie hier shoppen:

ESSENZA Jula Ophelia Hazy Blue Kimono MESSENZA Jula Ophelia Hazy Blue Kimono M
ESSENZA Sarai Tilia Pure White Kimono MESSENZA Sarai Tilia Pure White Kimono M