Masterpiece Servies Off WhiteMasterpiece Servies Off White

Het ESSENZA porselein is - al zeggen we het zelf - prachtig en dat wil je natuurlijk graag zo houden! Hoe je dat doet? Hieronder geven we je graag wat tips & tricks voor het onderhoud van je nieuwe porselein. Bovendien staat op de onderkant van ieder serviesstuk vermeld of het geschikt is voor de vaatwasser en de magnetron, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Sculpture Servies greenSculpture Servies green

1) Mag het porselein in de vaatwasser?

De meeste items van het ESSENZA porselein kunnen gewoon in de vaatwasser. Sommige zul je echter - lekker old fashioned - met de hand moeten afwassen. Er is een makkelijke vuistregel: al het ESSENZA porselein met gouden onderdelen, zoals een gouden print, een gouden handvat of een gouden oortje, mogen niet in de vaatwasser.

Let op: de gehele Masterpiece serie is niet geschikt voor in de vaatwasser.

Gallery Servies Off whiteGallery Servies Off white

2) Mag het porselein in de magnetron?

De meeste items van het ESSENZA porselein zijn geschikt voor de magnetron, maar niet allemaal! Ook hier is de vuistregel: al het ESSENZA porselein met gouden onderdelen, zoals een gouden print, een gouden handvat of een gouden oortje, zijn niet geschikt voor de magnetron.

Let op: de gehele Masterpiece serie is niet geschikt voor in de magnetron.

Masterpiece Servies GroenMasterpiece Servies Groen

3) Hoe kan ik het porselein het beste met de hand afwassen?

Wanneer je het porselein met de hand afwast, blijft het langer mooi en heb je minder kans op beschadigingen. We adviseren om het servies niet te veel in de spoelbak op te stapelen en op te passen met scherp bestek om beschadiging van jouw prachtige porseleinen items te voorkomen. Verder raden we aan om met niet al te heet water af te wassen. Een hoge watertemperatuur kan zorgen voor kleine breukjes in het porselein. That would be a shame, right?

Servies SculptureServies Sculpture

4) Mag het porselein in de oven?

Het ESSENZA porselein is gebakken in een oven van wel 800 tot 1250 graden. Het porselein is dus goed bestand tegen extreme hitte en daarom is het geen probleem om porseleinen items in de oven te plaatsen. Zo kun je bijvoorbeeld je favoriete gerechten op ESSENZA borden en in onze kommen opwarmen in de oven. Bon appétit!

Little pieces of art

Wil jij ook een kunstwerk van je eettafel maken? Wait no longer en neem snel een kijkje bij onze stijlvolle porselein collectie.

ESSENZA Gallery ServiesESSENZA Gallery Servies