ESSENZA beddengoedESSENZA beddengoed

Met onze nieuwe dekbedden en hoofdkussens bieden we een hele diverse collectie aan met veel verschillende nieuwe kwaliteiten en vullingen. Ben jij op zoek naar een nieuw dekbed en/of kussen, maar vind je het lastig te bepalen welke exemplaren geschikt zijn voor jou? In deze blogpost helpen we je een handje op weg, zodat jij de perfecte keuze kunt maken en heerlijk zult slapen.

Een goede nachtrust voor iedereen

De collectie bestaat uit vijf verschillende dekbedden en vier kussens. Bij elk product zijn we innovatief in het gebruik van materialen en duurzaam in het gebruik van gerecyclede of duurzaam geproduceerde materialen. Met het gebruik van zowel natuurlijke als synthetisch geproduceerde materialen is er voor elke slaper wat wils. Het dekbed (en kussen) van je dromen vind je dus tegenwoordig gewoon bij ESSENZA.

Welke type dekbedden zijn er?

Een dekbed uitzoeken dat precies aan je wensen voldoet, is lastiger dan je denkt. Je moet hierbij namelijk denken aan veel zaken als voor welk seizoen je het dekbed nodig hebt, welke vulling je voorkeur heeft, naar welke warmteklasse je op zoek bent en ga zo maar door. Maar first things first, want de eerste vraag waar je een antwoord op nodig hebt, is welk type dekbed je nodig hebt. Welke dekbedden zijn er dan precies? Wij leggen het je hieronder haarfijn uit.

Vier seizoenen dekbedden

Een vier seizoenen dekbed is hét perfecte dekbed voor jou als je het in de zomer snel warm hebt en in de winter juist snel koud. Een vier seizoenen dekbed bestaat namelijk uit twee delen: een zomer- en een herfstdeel. Het zomerdeel leg je op bed tijdens de warme maanden en wanneer het najaar begint, bevestig je hier door middel van drukknoopjes het herfstdeel op. Zo heb je een heerlijk warm dekbed dat je ongetwijfeld warm houdt wanneer jij het koud hebt.

All year dekbedden

Een all year dekbed is, zoals de naam al doet vermoeden, geschikt voor het hele jaar, zolang jij een aangename temperatuur in je slaapkamer hebt. Dus wanneer jij het 's nachts niet snel warm of koud hebt, is een all year dekbed hét perfecte dekbed voor jou! 

Zomerdekbedden

Heb jij het ongeacht het seizoen snel warm in bed? Dan is een zomerdekbed de perfecte keuze voor jou. Een zomerdekbed is een lichtgewicht dekbed dat standaard de laagste warmteklasse (lees hier meer) heeft en perfect ventileert! 

Welke vullingen zijn er?

Nu je weet voor welk type dekbed je gaat, is er een tweede belangrijke vraag: welke vulling is geschikt voor mij? Ook dat is een lastige vraag, aangezien er vele soorten vullingen bestaan die ieder hun unieke eigenschappen en daarmee hun voordelen hebben. Zo bestaan er dekbedden met vullingen van dons en veertjes, van wol en is er vaak genoeg keuze uit synthetische vullingen. In de collectie van ESSENZA vind je drie fijne vullingen. Hieronder leggen we ze aan je uit: 

Dons en veren

Een veelvoorkomende vulling van dekbedden (en hoofdkussens) is dons en/of veertjes en dat is niet voor niets. Deze lichte maar warme vulling heeft een hoge isolatiewaarde, is super geschikt voor koude winters én warme zomers en heeft een lange levensduur. Met de dekbedden uit de The Recycled Down serie van ESSENZA haal je een exemplaar in huis met een vulling bestaande uit gerecycled dons en gerecyclede kleine veertjes. Zoals reeds benoemd, is dit materiaal gerecycled en heeft het al een heel warmhoudleven achter de rug. 

Wol

Een andere veelgebruikte vulling voor dekbedden is wol. Wol is een uitstekende vulling door het juiste isolerende vermogen. Want wist je al dat wol perfect isoleert in de winter en in de zomer juist ventileert? Super geschikt dus voor alle seizoenen! Deze lichte vulling heeft ook nog eens een lange levensduur, wat het tot een ideale vulling maakt. De dekbedden uit The Natural Wool serie van ESSENZA hebben een vulling van 60% zuiver scheerwol van het Texelaar schaap dat is gemengd met het duurzame TENCEL™ Lyocell. Het resultaat is een heerlijk soepel en luchtig dekbed! 

Synthetisch

Als laatste wordt er voor dekbedden (en hoofdkussens) veel gebruik gemaakt van synthetische vullingen en dat is om een goede reden. Synthetische dekbedden zijn namelijk vaak anti-allergisch, dus als jij een huisstofmijtallergie hebt, dan kies je voor een exemplaar met een synthetische vulling. Daarnaast zijn deze items vaak licht van gewicht, lekker soepel en vaak net ietsje voordeliger. Een dekbed met een synthetische vulling is gewoon een goed dekbed dat veel praktische eigenschappen heeft. In de collectie van ESSENZA vind je drie dekbedden met synthetische vullingen: 

1) The Perfect Circle: Een circulair, synthetisch dekbed – niet te warm én niet te koud – gemaakt van 100% gerecycled materiaal (PET).
2) The Down Alternative: Het comfort van een donzen dekbed, maar het praktische van een synthetisch exemplaar. Niet te warm, niet te koud en lekker licht en luchtig tegelijk.
3) The New Classic Synthetic: Een goed dekbed met een vulling van synthetische holle vezels, is niet te warm en ook niet te koud.

ESSENZA BeddengoedESSENZA Beddengoed

Welke warmteklassen zijn er?

De warmteklasse van een dekbed kan heel bepalend zijn voor de keuze ervan. Je wil het namelijk niet té warm of té koud hebben 's nachts, want dat komt je nachtrust niet ten goede. Warmteklassen gaan vaak van 1 t/m 4, waarbij 1 uitermate geschikt is voor de ultieme koukleum en 4 voor diegene die het altijd warm heeft in bed. Bij de dekbedden van ESSENZA variëren de warmteklassen van 2 t/m 4:

  • Warmteklasse 4: Dekbedden met warmteklasse 4 zijn vaak zomerdekbedden. Deze dekbedden hebben een lichtere isolatie, ventileren juist perfect en hebben een uitstekende vochtregulatie.
  • Warmteklasse 3: Dekbedden met warmteklasse 3 zijn vaak all year dekbedden. Deze dekbedden zijn warm in de winter en juist prettig tijdens het voorjaar. 
  • Warmteklasse 2: Wanneer je kiest voor een dekbed met warmteklasse 2, zul je tijdens de koude nachten behaaglijk slapen. Dekbedden met deze warmteklasse houden de warmte lekker vast en dat is perfect voor de koukleumen onder ons.

Anti-allergene dekbedden en kussens

Ben je allergisch voor huisstofmijt? Vervelend, want dit kan vele nare gevolgen hebben voor wanneer jij lekker wil slapen. Een anti-allergisch dekbed en/of hoofdkussen is dan ook een echte uitkomst voor jou! Deze exemplaren hebben vaak een vulling van synthetische vezels en daar komt huisstofmijt niet op af. 

Duurzame dekbedden en kussens

Als je op zoek bent naar een duurzamer dekbed en/of hoofdkussen, dan ben je bij ESSENZA aan het juiste adres. In onze collectie dekbedden en hoofdkussens bieden we diverse exemplaren aan, waarvan de tijk en/of de vulling van duurzamere materialen zijn gemaakt. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de tijk van duurzaam katoen is gemaakt of dat de vulling bestaat uit een gerecycled materiaal. Als dat geen (h)eerlijk slapen wordt? 

Maak gebruik van onze keuzehulp

Met een paar simpele vragen ben jij er achter welk dekbed en/of hoofdkussen perfect bij je past!