Covers & Co Flower Rangers Multi Dekbedovertrekset 240 x 220 cmCovers & Co Flower Rangers Multi Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

Bij ESSENZA HOME werken en produceren we met zoveel mogelijk zorg en aandacht voor mens, milieu en maatschappij. Als producent van katoenen producten, is het vinden van duurzamere grondstoffen en het verminderen van het verbruik van water, energie en chemicaliën één van de belangrijkste speerpunten in ons MVO-beleid. We kiezen daarom steeds vaker voor biologisch katoen - en dan met name GOTS-gecertificeerd katoen. Wat dat is, vertellen we je graag!

Biologisch geteeld en milieuvriendelijk en sociaal verantwoord geproduceerd

GOTS-gecertificeerd katoen is biologisch, wat betekent dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt bij het verbouwen van het katoen. Maar GOTS (Global Organic Textile Standard) gaat verder dan dat. Het internationale GOTS-certificaat garandeert niet alleen het gebruik van biologisch geteeld katoen, maar ook dat de productie op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze gebeurt. Beter voor je huid, beter voor de aarde én beter voor de werknemers dus. Het biologische katoen voelt heerlijk zacht aan en gaat jarenlang mee. Een duurzame keuze!

GOTS stelt eisen aan fabrieken omtrent het gebruik van schadelijke chemicaliën en het verbruik van water en energie. GOTS omvat ook criteria voor de arbeidsomstandigheden in de productie. Deze zijn gebaseerd op de normen van de International Labour Organization, zoals het recht op vakbondsvrijheid, eerlijke lonen en het recht op veilige en gezonde werkomstandigheden. Naleving van de GOTS-eisen wordt door onafhankelijke, geaccrediteerde organisaties gecontroleerd.


 
 
“Het biologische katoen voelt heerlijk zacht aan en gaat jarenlang mee. Een duurzame keuze!„
 
 
 

COVERS & CO sinds 2020 over op GOTS-katoen

Bij COVERS & CO gooiden we vanaf 2020 het roer om. Al onze producten zijn gemaakt van duurzamere materialen en veel van onze producten hebben een GOTS-certificaat. Met het vrolijke beddengoed van COVERS & CO draag je bij aan een duurzamere planeet, vanuit het comfort van je eigen bed. Dát is nog eens (h)eerlijk slapen! Zie hieronder een selectie van deze collectie:GOTS-dekbedovertrekken en badtextiel van ESSENZA

Ook in de collectie van ESSENZA vind je sinds 2020 veel items van GOTS-gecertificeerd katoen. Zoals prachtige premium dekbedovertrekken met rijke prints en elegante borduurpatronen en fris en elegant badtextiel in alle soorten, kleuren en maten.

Dekbedovertrekken van GOTS-katoenDekbedovertrekken van GOTS-katoen