ESSENZA Felicia Loden green Dekbedovertrekset 260  x 220 cmESSENZA Felicia Loden green Dekbedovertrekset 260  x 220 cm

Bij ESSENZA HOME willen we dat iedereen lekker kan slapen. Niet alleen jij, met behulp van ons heerlijk zachte beddengoed en fijne pyjama’s, maar ook de mensen die in onze productieketen werken. Echt lekker slapen kan alleen als we produceren met oog voor mens, milieu en maatschappij. Onze collecties worden daarom steeds duurzamer. We hebben een uitgebreide collectie van dekbedovertrekken, badstof en tafel- en keukentextiel, gemaakt van 100% GOTS-gecertificeerd biologisch katoen. Ontdek ons duurzame design hieronder!

Vrolijk en duurzaam beddengoed van COVERS & CO

Met het heerlijke beddengoed van COVERS & CO draag je bij aan een duurzame planeet, gewoon vanuit je eigen comfortabele bed. Bijna alle producten hebben een GOTS-certificaat: dit garandeert dat we biologisch katoen gebruiken én dat het onder goede arbeidsomstandigheden is gemaakt. Dat is nog eens (h)eerlijk slapen!

Het beddengoed van COVERS & CO is niet alleen beter voor de aarde, maar ook voor je humeur! De vrolijke designs toveren elke ochtend opnieuw een glimlach op je gezicht − of je nu 2 of 102 jaar oud bent. Wedden dat je nooit meer met het verkeerde been uit bed stapt? Fun beddengoed met een serieuze missie dus.


Covers & Co Space Invader Blauw Dekbedovertrekset 140 x 220 cmCovers & Co Space Invader Blauw Dekbedovertrekset 140 x 220 cm
Covers & Co Beary much Bruin Dekbedovertrekset 140 x 220 cmCovers & Co Beary much Bruin Dekbedovertrekset 140 x 220 cm
Covers & Co Booby Trap Wit Dekbedovertrekset 240 x 220 cmCovers & Co Booby Trap Wit Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

Duurzame dekbedovertrekken van ESSENZA

De meeste duurzame dekbedovertrekken van ESSENZA zijn gemaakt van 100% GOTS-gecertificeerd biologisch katoen satijn. Dat garandeert niet alleen het gebruik van biologisch katoen, maar ook dat de dekbedovertrekken onder goede arbeidsomstandigheden zijn gemaakt. De extra hoge kwaliteit katoen satijn heeft een 300TC wat zorgt voor nog meer zachtheid, soepelheid én glans dan dat je al van ESSENZA gewend bent. Comfortabel én duurzaam dus!


Badstof van biologisch katoen

Bijna alle badstoflijnen van ESSENZA zijn gemaakt van GOTS-gecertificeerd biologisch katoen. Zacht voor de huid én zacht voor de wereld! Ontdek de verschillende collecties en pick your favorite: ga je voor effen, een mooie bloemenprint of een subtiel jacquard geweven dessin?

Duurzamer badtextiel ESSENZADuurzamer badtextiel ESSENZA

Duurzaam tafel- en keukentextiel

De Scandinavische roots en de liefde voor natuurlijke materialen komen heel mooi samen in deze keuken- en tafeltextielcollectie van Marc O'Polo. Gemaakt van duurzame materialen zoals biologisch (GOTS-) katoen en high-quality linnen. In de moderne casual stijl, die je van Marc O'Polo gewend bent. Duurzaam én stijlvol!

Keukentextiel Marc O'PoloKeukentextiel Marc O'Polo
Duurzame verpakkingenDuurzame verpakkingen

Duurzame verpakkingen

Niet alleen onze collecties worden steeds duurzamer, maar ook onze verpakkingen. We streven ernaar dat medio 2021 al onze verpakkingen PVC-vrij zijn. Inmiddels is dit voor een groot deel van onze collecties gerealiseerd. Deze worden bijvoorbeeld verpakt in een duurzame verpakking van FSC®-gecertificeerd karton of in een herbruikbare stoffen verpakking. Dit is niet alleen duurzamer, maar ook mooier!

Our sustainability journey

Reis mee met onze collega Mariska Leenders naar het bijzondere land Pakistan om een kijkje te nemen in een van onze productiefaciliteiten en om meer te weten te komen over onze visie op duurzaamheid.

Meer weten?

Bij ESSENZA HOME werken we hard aan een eerlijke en duurzame toekomst. We vertellen je graag hoe we dat doen en wat onze ambities zijn.