ESSENZA Tesse Cherry red Dekbedovertrekset 140 x 220ESSENZA Tesse Cherry red Dekbedovertrekset 140 x 220

Niets is zo lastig als het kiezen van een nieuw dekbed of kussen. Waar moet je op letten? Welke vulling past het beste bij jou, synthetisch, dons of wol? En heb je een dik of dun kussen nodig? Je ontdekt het hier.

De dikte van het hoofdkussen

Hoe dik jouw kussen moet zijn, hangt af van het type slaper dat je bent. Slaap je op je buik, op je rug of op je zij? De rug- en buikslaper hebben over het algemeen een zacht kussen nodig dat niet te dik is. Dit in tegenstelling tot de zijslaper, die juist een dik en stevig hoofdkussen nodig heeft die de nek goed ondersteunt.

De vulling van het hoofdkussen

Hoofdkussens zijn verkrijgbaar met veel verschillende vullingen zoals synthetisch, dons en wol. Maar hoe weet je nu welke vulling het beste bij jou past? We zetten de belangrijkste eigenschappen per materiaal hieronder voor je op een rijtje.

Synthetische vulling

Synthetische hoofdkussens zijn wasbaar en daarom ideaal voor mensen met allergieën. Een synthetisch hoofdkussen geeft niet heel veel ondersteuning, je zakt er vaak een beetje in weg. Dit kussen is daarom voornamelijk geschikt voor buikslapers. Er zijn veel verschillende soorten synthetische vullingen verkrijgbaar, zoals Ecodown of synthetische balletjes.

Dons- of verenvulling

Dons is zacht en niet echt verend terwijl veren kussens meestal vrij stevig zijn. Hoe hoger het donsgehalte in je kussen is, hoe zachter het kussen dus aanvoelt. Je kunt zelf jouw ideale verhouding dons/veren kiezen en daarmee ook de zachtheid van je kussen. Dit maakt een donzen hoofdkussen geschikt voor verschillende type slapers.

Wol

Een hoofdkussen van wol is stevig en veerkrachtig en voelt toch zacht aan. Soms is een wollen hoofdkussen qua zachtheid instelbaar doordat je zelf wat vulling eruit kunt halen of erin kunt stoppen. Wol heeft een hoog ventilatievermogen waardoor het gemakkelijk transpiratievocht kan opnemen en ook weer aan de omgeving kan afgeven. Ideaal voor als je snel transpireert in bed.

Kapok

Een kapokkussen is steviger dan dons of synthetische vulling en heeft een goede vochtregulatie. Hierdoor blijft het heerlijk koel. De kapokvulling komt van de tropische kapokboom en is dus een eerlijk, natuurlijk materiaal dat bovendien bacterie-werend is.

Een nieuwe collectie hoofdkussens

Kort geleden introduceerde ESSENZA een nieuwe collectie dekbedden en hoofdkussens die zijn ontwikkeld met het oog op duurzaamheid en innovatie. In deze collectie vind je 4 nieuwe hoofdkussens met ieder hun eigen fijne eigenschappen zodat jij 's nachts heerlijk kunt slapen:

> The Perfect Circle Hoofdkussen: Gevuld met Dacron® Eco, een 100% gerecycelde synthetische vezel
> The Recycled Down Hoofdkussen: Gevuld met 70% dons en 30% veertjes, 100% gerecycled (met een kern van 15% dons en 85% veertjes, 100% gerecycled)
> The Down Alternative Hoofdkussen: Gevuld met Ecodown®, een 100% gerecyclede synthetische vezel
> The New Classic Synthetic: Gevuld met Thermosoft, 100% synthetische vezelbolletjes

Wil je meer weten over deze nieuwe hoofdkussens? Lees het in deze blogpost en maak gebruik van de keuzehulp om erachter te komen welk exemplaar het kussen van je dromen wordt! 

De mooiste kussenslopen voor jouw hoofdkussen: