ESSENZA Filou Caramel Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Filou Caramel Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

Dahlia's, tulpen en andere bloeiende bloemen hebben hun plek op het Filou design veroverd. Deze bloemen hebben één ding gemeen: ze komen allemaal uit de mooiste stillevens die onze ontwerpers konden vinden. Hier lees je waarom onze ontwerpers juist voor deze bloemen kozen om het Filou design mee te versieren.

Barokke pracht

Als we denken aan de Barok, denken we vooral aan ornamenten, maar ook het ontwerp van de Filou met de weelderige bloemen van verschillende stillevens uit het Rijksmuseum is verwant aan de Barok. In dit tijdperk vierden bloemstillevens namelijk hun hoogtijdagen.

Barokke prachtBarokke pracht
Barokke prachtBarokke pracht

Geheime boodschappen

Bloemstillevens moesten niet alleen de schoonheid van de natuur vastleggen, maar ook gecodeerde boodschappen overbrengen. Meesterwerken met weelderige bloemen die niet tegelijkertijd in de natuur zouden kunnen bloeien, duidden bijvoorbeeld op een utopische toestand van de wereld. Rupsen belichaamden de metamorfose: de verandering van lelijk naar mooi, terwijl ze als vlinders de vergankelijkheid van schoonheid belichaamden.

Kortom, wat er op het eerste gezicht schijnbaar uitziet als een willekeurige verzameling bloemen, vertelt eigenlijk een heel verhaal!

Daarnaast hadden stillevens een derde niet-officiële functie: ze boden de bourgeoisie, die welvaart en politieke macht had verworven, de kans om zich te presenteren. Destijds namen de stillevens de functie over die bijvoorbeeld Instagram nu in onze samenleving heeft. Best creatief, toch?

ESSENZA Filou Caramel Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Filou Caramel Dekbedovertrekset 240 x 220 cm
ESSENZA Filou Sand Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Filou Sand Dekbedovertrekset 240 x 220 cm
ESSENZA Filou Grijs Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Filou Grijs Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

Bloemstillevens bij ESSENZA

Bij ESSENZA houden we van luxe, expressieve elegantie en daarom mogen deze stillevens niet ontbreken! Maar ESSENZA zou ESSENZA niet zijn als deze niet op een eigentijdse manier werden uitgevoerd: het Filou ontwerp toont een collectie bloemen uit verschillende stillevens die in het Rijksmuseum te bewonderen zijn. Deze bloemen schitteren allemaal op een canvas in de kleuren van het seizoen: lila, espresso en last but not least caramel.

 

De ster van dit seizoen: Filou Caramel

Met het Filou Caramel beddengoed verander je je slaapkamer in een luxe toevluchtsoord met warme, zomerse vibes. Combineer deze warme kleur met diverse andere bruintinten of met rustgevende groentinten. Zachte zomertinten zoals blush pink en lila brengen een frisse sfeer in de slaapkamer.

Krijg je geen genoeg van dit design in combinatie met deze geweldige kleur? Hul jezelf dan letterlijk in dit design met de beeldschone Filou homewear items in deze bijzondere kleur.

ESSENZA Filou Caramel Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Filou Caramel Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

Ontdek de omvangrijke Filou collectie

Laat je verleiden door al het moois met de Filou print. Van luxe tassen, zachte vloerkleden en comfy homewear, we've got it all.