ESSENZA Florence Multi Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Florence Multi Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

Zowel de natuur als de kunst vormen een eindeloze bron van inspiratie voor onze ontwerpen. Vandaag in de spotlights: het betoverende dessin Florence met een unieke combinatie van een schilderachtig landschap en rijkelijk gekleurde bloemen. Meer weten over deze print? Lees dan snel verder.

The Temple of Flora

De oorsprong van dit design ligt in de 18e eeuw. De Britse Dr. Robert John Thornton (1768-1837) was eigenlijk van plan om priester te worden, maar stapte over op geneeskunde vanwege zijn liefde voor de botanische werken van de door hem zo bewonderde Zweedse wetenschapper Carl von Linné.

Toen Dr. Thornton na de dood van zijn moeder en broer een aanzienlijk bedrag erfde, gebruikte hij zijn fortuin om de Zweedse wetenschapper op een gedenkwaardige manier te eren. Hij huurde de meest getalenteerde en bekende bloemenschilders van zijn tijd in om het boek 'The Temple of Flora' te maken, waarin hij de bevindingen van de Zweedse wetenschapper rijkelijk liet illustreren. 

De botanische afbeeldingen uit dit boek zijn alles behalve typisch, maar daarom des te mooier: de bloementekeningen schitteren tegen een achtergrond van arcadische landschappen en brengen een romantische, dromerige sfeer met zich mee!

Behind the print: FlorenceBehind the print: Florence
Behind the print: FlorenceBehind the print: Florence

Florence: een moderne interpretatie van een eeuwenoud meesterwerk

Onze designers lieten zich maar wat graag inspireren door de hierboven afgebeelde 'Roses' illustratie van Richard Earlom uit het boek 'The Temple of Flora' en zo ontstond het magische Florence dessin. Op de achtergrond zien we een prachtig natuurmuur, terwijl de voorgrond de aandacht trekt met rijke illustraties van bloemen in dé trendkleuren van het moment. Ze vormen samen een beeldschone collage, vergelijkbaar met Earloms collage-achtige print. Voor de basis kozen we rijke groentinten, helemaal passend bij de tijd van het jaar.

Een ontwerp dat historische, 18e-eeuwse inspiratie combineert met dé trendkleuren van nu. De Florence is daarom het perfecte boegbeeld van onze L'Histoire collectie. 

ESSENZA Billie Dark Green Plaid 150 x 200 cmESSENZA Billie Dark Green Plaid 150 x 200 cm
ESSENZA Billie Dark Green Plaid 150 x 200 cmESSENZA Billie Dark Green Plaid 150 x 200 cm


Doordat de bloemen uitgevoerd zijn in verschillende beeldschone kleuren, is het Florence dessin uitstekend te combineren. Bijvoorbeeld met blauw, roze, geel en natuurlijk groen.

ESSENZA Furry Denim Plaid 150 x 200 cmESSENZA Furry Denim Plaid 150 x 200 cm
ESSENZA Naina Groen Sierkussen 40 cmESSENZA Naina Groen Sierkussen 40 cm


Ben jij net zo verliefd op de Florence als wij? Met het Florence dekbedovertrek tover je je bed om tot een waar kunstwerk. Maak de styling af met stijlvolle, blauwe accessoires voor een bijzonder elegante look. Met het Florence vloerkleed en het sierkussen breng je het design in een mum van tijd naar de slaapkamer of woonkamer en met de elegante kimono hul je jezelf in dit beeldschone kunstwerk. Très chic!

ESSENZA Florence Multi Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Florence Multi Dekbedovertrekset 240 x 220 cm