Duurzame handdoeken in de kleur rozeDuurzame handdoeken in de kleur roze

ESSENZA heeft het luxe badderen tot kunst verheven en breidt haar badstofcollectie elk seizoen uit. Er zijn verschillende materialen waar je uit kunt kiezen, zoals katoen badstof, katoen velours, biologisch katoen en GOTS-katoen. Wil je meer weten over de eigenschappen van deze materialen? Lees hier alle ins & outs!

GOTS-katoen: zacht, biologisch én verantwoord geproduceerd

Bij ESSENZA HOME werken en produceren we met zoveel mogelijk zorg en aandacht voor mens, milieu en maatschappij. We zijn continu op zoek naar duurzamere materialen om onze impact op het milieu te verkleinen. Een voorbeeld hiervan is GOTS-katoen.

GOTS-katoen is biologisch geteeld, wat betekent dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt bij het verbouwen van het katoen. Maar GOTS (Global Organic Textile Standard) gaat verder dan dat. Het internationale certificaat garandeert ook dat het artikel op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze is geproduceerd. Beter voor je huid, beter voor de aarde én beter voor de werknemers dus. Het katoen voelt heerlijk zacht aan en gaat jarenlang mee. Een duurzame keuze! Lees hier meer over GOTS katoen.

Hieronder een greep uit onze bloemrijke en kleurrijke badstofcollectie gemaakt van GOTS-katoen:


Biologisch katoen,
een bewuste keuze!

Badtextiel komt direct in aanraking met je huid en daarom is het extra belangrijk dat het fijn aanvoelt en vrij is van schadelijke stoffen. Onze Connect Organic badstoflijn is gemaakt van 100% biologisch katoen. Dat betekent dat het katoen is verbouwd zonder chemische bestrijdingsmiddelen en dat is beter voor de huid én voor het milieu. Een win-win dus!

Shop nu onze Connect Organic handdoeken, gastendoekjes, washandjes, badjassen en badmatten en kies uit drie varianten: de Connect Lines, Connect Breeze of de Connect Uni. Welke weving en kleur kies jij?

ESSENZA Connect handdoeken - GOTS katoenESSENZA Connect handdoeken - GOTS katoen

Katoen badstof, een sierlijke keuze!

Onze Fleur badstoflijn is gemaakt van katoen badstof, wat lekker zacht aanvoelt en veel vocht opneemt. Ga jij voor een mooie bloemenstrook op je handdoek of een stijlvolle dierenprint? Voor deze mooie sierranden maken we gebruik van een kleine hoeveelheid polyester ter versteviging.