ESSENZA Belen Rose Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Belen Rose Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

Heb jij ons nieuwe Belen-bedtextiel al gezien? Verkrijgbaar in de drie prachtige tinten vanille, moonlight blue en kastanjebruin. Én gemaakt van bamboeviscose. Maar wat is dat nu precies?

Nieuw materiaal: bamboeviscose

Bamboeviscose is een voor ESSENZA nieuw materiaal in het bedtextiel. Ons Premium dekbedovertrek Belen is gemaakt van dit materiaal. Als grondstof voor textiel is bamboe super duurzaam; het groeit heel snel, heeft weinig water nodig en al helemaal geen pesticiden. Bamboe lijkt een onuitputtelijke bron die zichzelf telkens weer aanvult. 

Het is een soort natuurlijke grondverbeteraar, gaat erosie tegen, slaat meer CO2 op dan bomen en produceert meer zuurstof. Een heel mooi alternatief voor katoen dus. En denk je nu: ach, en die arme panda’s dan? Gelukkig hoeven we ons daar geen zorgen om te maken, want die eet namelijk andere bamboesoorten. Pffff, kun je met een gerust hart gaan slapen he?!

ESSENZA Belen Rose Dekbedovertrekset 140 x 220 cmESSENZA Belen Rose Dekbedovertrekset 140 x 220 cm
ESSENZA Belen Vanilla Dekbedovertrekset 140 x 220 cmESSENZA Belen Vanilla Dekbedovertrekset 140 x 220 cm
ESSENZA Belen Moonlight blue Dekbedovertrekset 140 x 220 cmESSENZA Belen Moonlight blue Dekbedovertrekset 140 x 220 cm
ESSENZA Belen Kastanjebruin Dekbedovertrekset 140 x 220 cmESSENZA Belen Kastanjebruin Dekbedovertrekset 140 x 220 cm

The best of bamboo

Wat er nog meer zo heerlijk is aan bamboeviscose?

- Het is vochtregulerend
- Het is warmteregulerend: dat betekent lekker koel in de zomer en warm in de winter
- Het neemt 3 tot 4 keer meer vocht op dan katoen (want wist je dat je wekelijks wel 3 liter vocht verliest tijdens je slaap?)
- Het voelt zijde (ehh bamboe) zacht aan

Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn, toch? Er is één maar: want helaas kunnen we bamboeviscose niet geheel als duurzaam bestempelen. Om bamboe te kunnen inzetten als textiel moet het tot een viscosevezel verwerkt worden. En dat proces is nog niet zo milieuvriendelijk. De bamboe wordt namelijk met chemische oplosmiddelen verpulpt en van die pulp wordt vervolgens een vezel gesponnen.

ESSENZA Belen Kastanjebruin Dekbedovertrekset 140 x 220 cmESSENZA Belen Kastanjebruin Dekbedovertrekset 140 x 220 cm

Zzzzebra's tellen

Of je nu bewust kiest voor bamboe of niet, heerlijk slapen zul je. En bovendien hoef je met dekbedovertrek Belen de deur niet meer uit om op safari te gaan. Dat kan gewoon veilig vanuit je eigen slaapkamer. En ben je de print even zat? Dan sla je het dekbedovertrek om voor een uni tint.