ESSENZA Mare pyjamabroekESSENZA Mare pyjamabroek

Binnen de rubriek ‚De favorieten van ESSENZA HOME‘ laten we telkens een teamlid aan het woord die zijn of haar favorieten uit de collectie deelt. Lotte is homewear designer voor ESSENZA en is dan ook dagelijks met de collectie bezig. Ik zie het dragen van homewear als een manier om voor mezelf te zorgen, om iets te doen voor mij alleen. Daarvoor zoek ik compromisloze kleding, waarin ik mij mooi voel, gewoon voor mijzelf. Voor mij is dat het ultieme gevoel van luxe.‘  

#1 Suki Tilia

Top Suki Tilia in Pure White is een item waarbij ik even terug ga in de tijd; Borderie Anglaise is ontstaan in het 16e eeuwse Oost Europa en was erg populair in Engeland, waardoor het deze naam heeft gekregen. Broderie Anglaise wordt gekenmerkt door patronen die zijn samengesteld uit ronde gaatjes die uit de stof worden gesneden en worden afgehecht met de knoopsgatensteek.

Als basisstof hebben we wit katoen gebruikt. Zelf ben ik groot fan van top Suki, niet alleen omdat deze broderie anglaise bevat maar ook door de losvallende pasvorm en wijde mouwen. Door de pasvorm en het frisse katoen is het een ideaal item om thuis en in bed te dragen, maar ik zou hem eigenlijk ook zo op een stoere jeans kunnen stijlen. De techniek is erg geschikt voor nachtkleding - we hebben er óók nog een mooie short én kimono van gemaakt maar als je goed kijkt zie je hetzelfde borduurwerk ook terug in ons beddengoed Maen van ESSENZA. Nóg zo’n favoriet van mij!‘  

 

ESSENZA Sarai Tilia Pure White Kimono MESSENZA Sarai Tilia Pure White Kimono M

Shop Broderie Anglaise

#2 Pete Fela

De kimono voor de dames is inmiddels een klassieker bij ESSENZA, maar voor de heren ontbrak nog een dergelijk kledingstuk. Of in dit geval: een kamerjas. Al in de 17e eeuw verwelkomde de heer des huizes gasten in een kamerjas. Ik vind het een heel chique en elegant item en zou deze tijdloze klassieker graag weer meer zien.

De Petekamerjas in print Fela met sjaalkraag heeft een klassieke royale snit en dat zorgt voor elegantie en comfort. De stof valt soepel en vloeiend. Leuk weetje: Voor dit item heb ik me laten inspireren door kostuumdesigner Ann Roth, die voor Jude Law in ‚The talented mr Ripley (een film uit 1999) een prachtexemplaar ontwierp.‘ 

ESSENZA Pete Fela Sloe Blue Kimono SESSENZA Pete Fela Sloe Blue Kimono S

#3 Mare

Mareis mijn favoriete pyjamabroek, in welke print dan ook. De Modal katoen kwaliteit met stretch en een subtiele glans zit zo comfortabel dat je deze broek het liefst de gehele dag zou willen dragen (wat ook best mag) . Gemakkelijk te combineren met een uni t-shirt of een top of kimono in het hetzelfde printje. 

ESSENZA Mare pyjamabroekESSENZA Mare pyjamabroek