ESSENZA Grazie Hazelnootbruin Vloerkleed 180 x 240 cmESSENZA Grazie Hazelnootbruin Vloerkleed 180 x 240 cm

Vloerkleden zijn de ultieme statement pieces in huis en een must voor ieders interieur! Want een vloerkleed maakt een ruimte helemaal af. We weten dat het vaak lastig is om een vloerkleed te kiezen. Want, welke maat kies je, ga je voor een rond of rechthoekig exemplaar en waar en hoe leg je hem neer? Daarom hebben we handige tips voor je op een rijtje gezet, zodat je gemakkelijk een keuze kunt maken!

Wij geven je graag eerst een gouden tip, want in dit geval geldt: the bigger, the better. Met een groot vloerkleed maak je een statement en creëer je in een handomdraai extra sfeer in je kamer. Wees niet te zuinig qua maat, je vloerkleed kan beter iets te groot dan te klein zijn. Een groot vloerkleed creëert namelijk optisch meer ruimte, creëert een elegante sfeer in huis en is bovendien heerlijk zacht aan je voeten! Ook handig: al onze vloerkleden hebben een anti-slip onderkant, zodat je er niet over kunt struikelen. Maar waar en hoe plaats je nu een vloerkleed? Hoe kies je de juiste maat, ga je voor wel of geen vloerkleed onder de eettafel en hoe leg je je vloerkleed neer? Wij geven je handige tips! 

 

Welke maat kies ik als ik een vloerkleed voor de bank wil plaatsen? 

Een simpele vuistregel die je helpt bij het kiezen van de juiste maat vloerkleed: voeg links en rechts circa 20 à 30 centimeter toe van het object waaronder of waarbij je het vloerkleed wilt neerleggen (bij je bank bijvoorbeeld, of onder de eettafel) en zo vind je jouw perfecte maat! En leg je een vloerkleed nou onder of voor de bank neer? Dat is een goeie vraag. Plaats altijd ongeveer 1/3 deel van het vloerkleed onder de bank voor het mooiste resultaat.

Heb je een grote woonkamer dan kun je gerust kiezen voor hele grote vloerkleden! Of kies voor verschillende kleinere exemplaren die je vervolgens mixt & matcht. Vloerkleden kleden een grote ruimte namelijk op een prachtige manier aan. Wil je een vloerkleed neerleggen in een kleine ruimte? Kies dan voor een niet al te groot vloerkleed en zorg er dan voor dat dit kleed niet de hele vloer bedekt.

 

ESSENZA Fabienne Biscuit Vloerkleed 180 x 240 cmESSENZA Fabienne Biscuit Vloerkleed 180 x 240 cm
ESSENZA Gloria Multi Vloerkleed 120 x 180 cmESSENZA Gloria Multi Vloerkleed 120 x 180 cm

Welk formaat vloerkleed kies ik, als ik hem onder de eettafel wil plaatsen?  

Je ziet het steeds vaker - vloerkleden onder de eettafel! Geen wonder, want deze allrounder geeft het eetgedeelte een groter comfort. In een grote woonkeuken scheidt een vloerkleed het eetgedeelte van de rest van de kamer en dempt het ook nog eens het geluid. Perfect om je meer op je maaltijden te concentreren! Love food!  Let er wel op dat de afmeting van het vloerkleed groot genoeg is zodat de eettafelstoelen er ook nog op passen. Een vloerkleed onder de eettafel en de stoelen los eromheen (of half op het kleed: hallo wiebelpoten), dat staat een beetje suf.

Perfect voor de eetkamer: vloerkleden met weelderige bloemenprints! De print moet wel all-over zijn, want de tafel bedekt het vloerkleed natuurlijk al grotendeels. Kies daarom voor een prachtig vloerkleed met een beeldschone bloemenprint in een ronde of rechthoekige vorm.

 

Tips voor het plaatsen van een vloerkleed in je slaap- of woonkamer:

Tips voor het plaatsen van een vloerkleed in je slaap- of woonkamer:Tips voor het plaatsen van een vloerkleed in je slaap- of woonkamer:
Tips voor het plaatsen van een vloerkleed in je slaap- of woonkamer:Tips voor het plaatsen van een vloerkleed in je slaap- of woonkamer:

Kies ik voor een rechthoekig of een rond vloerkleed?

Rechthoekige vloerkleden zijn wat traditioneler, maar absoluut tijdloos! Deze vloerkleden zijn perfect voor het afbakenen van een ruimte. Als je bijvoorbeeld een grote ruimte meer structuur wilt geven, voorzie dan verschillende gedeeltes van vloerkleden, zodat je deze gedeeltes visueel onderscheidt en direct een gezellige sfeer creëert.

Idealiter sluit het vloerkleed in de eetkamer aan bij de vorm van de eettafel. Kies dus voor een rond vloerkleed als je een ronde eettafel hebt en kies voor een rechthoekig vloerkleed als je een vierkante eettafel hebt. Perfectly in shape!

 

Tips voor het plaatsen van een vloerkleed in je slaap- of woonkamer:Tips voor het plaatsen van een vloerkleed in je slaap- of woonkamer:

Een rond vloerkleed geeft een rechte bank en zelfs de hele kamer een zachtere uitstraling en een rechthoekig vloerkleed maakt een rechthoekige ruimte in balans! Maar wat je ook kiest, een vloerkleed is altijd een mooie toevoeging aan het interieur en elke vorm heeft zijn eigen voordelen. Deze tips zijn bedoeld om je te helpen kiezen, maar de belangrijkste tip die we je kunnen geven, is: blijf trouw aan je eigen stijl en kies het vloerkleed dat het beste bij je past!