Binnenkijken bij interieurblogger Marieke van 'Whispering Bold'Binnenkijken bij interieurblogger Marieke van 'Whispering Bold'

Neem gauw een kijkje in het interieur van Marieke van Whispering Bold en ontdek haar geheimen, haar inspiratiebronnen en haar favo spots.

Ontdek het interieur van Whispering Bold

"Ik doe liever niet aan trends, ik volg ze niet en kopieer ze niet. Ik doe precies waar ik zelf zin in heb, en wat ik leuk vind." Nou, ga daar vooral mee door zouden wij zeggen, want wat een heerlijk interieur heeft Marieke van Whispering Bold! Neem gauw een kijkje en ontdek haar geheimen, haar inspiratiebronnen en haar favo spots.

Wat heb jij een prachtig huis! Hoe zou jij je woonstijl omschrijven?

"Mijn woonstijl vind ik moeilijk te omschrijven. Ik doe liever niet aan trends, ik volg ze niet en kopieer ze niet. Ik doe precies waar ik zelf zin in heb, en wat ik leuk vind. Natuurlijk word ik geïnspireerd door mooie plaatjes op Instagram, Pinterest en de wereld om me heen, dus onbewust zal mijn stijl zich best aan de seizoenen aanpassen. Ik blijf groot fan van planten, dus voor mij blijft de urban jungle belangrijk. Het brengt leven in de brouwerij.

Zelf merk ik dat ik de laatste tijd voor iets rustiger ga (voor mijn doen dan), eenvoud in kleuren. Wel nog steeds kleur, bijvoorbeeld een statement piece zoals een vintage perzisch tapijt, maar gecombineerd met natuurlijke materialen en accessoires zonder printjes. Vintage elementen zijn net een spijkerbroek, die passen overal bij! Als ik mezelf dan toch een labeltje moet geven ga ik voor industrial chic vintage en een tikkeltje urban jungle."

 

Binnenkijken bij interieurblogger Marieke van 'Whispering Bold'Binnenkijken bij interieurblogger Marieke van 'Whispering Bold'
Binnenkijken bij interieurblogger Marieke van 'Whispering Bold'Binnenkijken bij interieurblogger Marieke van 'Whispering Bold'

Jouw huis staat boordevol planten, we like! Waar let jij op bij het aanschaffen van een nieuwe plant en hoe houd jij ze in leven?

"Ik zal je bekennen, ik heb helemaal geen groene vingers! Maar ik doe wel mijn best. Ook bij mij sneuvelen plantjes omdat ik ze of vergeten ben of juist te veel liefde heb gegeven. Ik heb een vaste waterdag (zaterdag) en dat helpt, anders houd ik niet goed bij welke plant wanneer wat heeft gehad. Ik ben zelf niet zo van de bloemen en kleurrijke planten dus ik ga voornamelijk voor groen. En dan het liefst planten met stevige bladeren. Op de een of andere manier doen die het het beste bij mij. Als ik een bepaalde hoek in gedachten heb waarvoor ik een nieuwe plant wil, dan kijk ik wel hoeveel zon hij nodig heeft. Dat wisselt nog wel eens in mijn huis en ik sleep per seizoen planten van de ene kant van het huis naar de andere kant."

 

 

"Eén van mijn favoriete momentjes van de dag is dat half uurtje me-time op mijn blauwe bank in de zon met een drankje, net voordat de kinderen thuiskomen van school."

 

We hebben allemaal wel een lievelingsplekje in huis. Wat is de jouwe en waarom?

"De woonkeuken is al snel mijn favoriete plekje geworden. Ik houd van een keuken waarin je kunt leven, entertainen, gezellig koken en eten – alle belangrijke zaken worden besproken rondom het keukeneiland! Ik houd van de 4 meter hoogte met de enorme piramidevormige lichtstraat en de natuurlijke lichtinval. De combinatie van het stoere staal, beton, met het klassieke marmer en warm eikenhout. De zithoek met de bakstenen muur is een echte blikvanger en één van mijn favoriete momentjes van de dag is dat half uurtje me-time op mijn blauwe bank in de zon met een drankje, net voordat de kinderen thuiskomen van school. De blauwe bank kan ik toch zo van genieten! Maanden stad en land afgezocht naar DE perfecte bank om hem bij Homestock Haarlem (300 m van ons huis) te vinden. Ik ging erop zitten (hij zat heerlijk) en keek naar het kaartje voor de details. Wat bleek? De bank heet Marieke net zoals ik! It was meant to be! Het was een teken, dat weet ik zeker. Ook geen moment getwijfeld en meteen besteld. En nog steeds helemaal verliefd."

Binnenkijken bij interieurblogger Marieke van 'Whispering Bold'Binnenkijken bij interieurblogger Marieke van 'Whispering Bold'


Waar haal jij je wooninspiratie vandaan?

"Mijn inspiratie komt van reizen, Pinterest, Instagram en de wereld om mij heen! Ik heb het geluk vrienden over de hele wereld te hebben, ieder met een eigen cultuur en stijl. Dus je kunt van alles wat mee pikken. Ik houd van individuele stijl, aparte winkeltjes of marktkraampjes of simpelweg marktplaats ‘afstruinen’. Ik neem foto’s van alles wat me inspireert en heb zo altijd ideetjes stand-by voor in huis of een volgend renovatieproject."

Als je nog maar in drie woonwinkels mocht shoppen, waar zou je dit dan doen en waarom?

"Oh jee, dat is een moeilijke en gemene vraag! En daar weet ik zo een, twee, drie niet het antwoord op! Ik houd juist zo van de leuke individuele winkeltjes, met een uniek assortiment. En daar zijn er een hoop van. Telt Marktplaats? Ik koop namelijk graag tweedehands en geef spullen een nieuw leven. Dus de kringloop staat zeker op mijn lijstje. Dan zet ik ook Loods5 op de lijst want daar is zoveel moois te vinden. Ik struin graag door de Loods5 Garage. En dan kies ik toch ook voor een bouwmarkt, bij de Karwei kan je ook hele leuke artikelen vinden en dan kan ik bovendien leuk erbij gaan klussen."

Je hebt laatst je slaapkamer een totale make-over gegeven, wat in onze ogen heel goed gelukt is. Nice! Wat vind je belangrijk bij het inrichten van een slaapkamer?

"Het allerbelangrijkste van een slaapkamer vind ik rust. De oase in je huis. Je moet je er heerlijk in kunnen terugtrekken. Dus kalme kleuren, gecoördineerd en niet al te heftig. En textuur, veel zachtheid. Je moet er uiteindelijk lang in doorbrengen. Dus zachte materialen en mooie stoffen. Ik heb liever een mooi dekbedovertrek wat me een vermogen heeft gekost omdat de stof zo fijn is, dan meerdere om af te wisselen maar van mindere kwaliteit."

 

"Uiteindelijk zijn spullen maar spullen. Het zijn de mensen die van een huis een thuis maken."

 

Stel: je moet je huis halsoverkop achterlaten en je mag maar één woonaccessoire meenemen. Welk accessoire zou dit zijn en welk verhaal zit hier achter?

"Uiteindelijk zijn spullen maar spullen. Het zijn de mensen die van een huis een thuis maken. Ik kan me dus niet voorstellen dat ik naar een woonaccessoire zou reiken als ik halsoverkop er vandoor moest gaan. Mocht ik toch per se iets moeten kiezen, dan is het toch mijn familie erfstuk, de telefoon van mijn oma."

Binnenkijken bij interieurblogger Marieke van 'Whispering Bold'Binnenkijken bij interieurblogger Marieke van 'Whispering Bold'

Is er een bepaalde ruimte in huis waar jouw handen van gaan jeuken?

"Wij hebben ons huis van top tot teen onderhanden genomen, en niks is meer zoals het was. Dus er valt weinig meer te wensen! Toch heb ik stiekem de wens om de woonkamer eens van kleur te laten veranderen, en dan echt een enorme plofbank neer te zetten. Maar dat blijft voorlopig nog maar een wens."

Je badkamer ziet er ook uit om door een ringetje te halen, je brengt hier vast veel tijd door. Waar heb je rekening mee moeten houden bij het inrichten van je badkamer?

"Ik vind dat een badkamer luxe uit moet stralen, je eigen spa. Dan kan je echt van die geluksmomentjes creëren. Dat kan je goed bewerkstelligen met mooie tegels bijvoorbeeld. Maar bovenal is functionaliteit belangrijk. Bedenk hoe jij het liefst je badkamer wilt gebruiken, en richt hem dan zo in. Hoeveel wasbakken wil je? Hoeveel spullen moet je kwijt? Heb je genoeg stopcontacten? Heb je het juiste licht, niet alleen om te kunnen douchen maar ook om je make up op te doen bijvoorbeeld?"

Binnenkijken bij interieurblogger Marieke van 'Whispering Bold'Binnenkijken bij interieurblogger Marieke van 'Whispering Bold'

Hoe vind je in je drukke leven tijd voor jezelf en wat doe je dan het liefst?

"That’s the million dollar question! Soms denk ik wel eens hoe drukker je bent, hoe meer je af krijgt. Dat geldt zeker voor mij. Ik heb verschillende freelance projecten in de medische industrie, werk in de Instagram interieur niche, en heb een gezin met twee kinderen. Ik word blij van schuiven in huis en mooie hoeken creëren. Dan maak ik er foto’s van voor Instagram en kan ik echt uren bezig zijn in mijn happy place. Creatief bezig zijn in huis is voor mij echt een uitlaatklep, vooral als ik het rijk alleen heb."

Heb je nog een tip voor alle ESSENZA fans bij het stylen van het interieur?

"Maak een plan en houd je eraan zodat het niet een bij elkaar geraapt zooitje wordt. En doe vooral wat je zelf mooi vindt, of dat nou toevallig trendy is of niet. Ga voor verschillende texturen en breng zo laagjes aan in je interieur. Dat maakt het wat speelser en interessanter. En wees niet bang om verschillende ideeën uit te proberen. Wat is er nou het ergste wat er kan gebeuren?"

 

Wil jij meer zien of weten van Whispering Bold?

Volg haar dan op Instagram (@whisperingbold) voor een dagelijkse dosis interieur inspiratie of neem een kijkje op haar website.