Binnenkijken bij Leonie ter Veld van GWESSEBinnenkijken bij Leonie ter Veld van GWESSE

Blogster Leonie ter Veld, bekend van de blog 'GEWOON WAT EEN STUDENTJE 'S AVONDS EET', is foodblogger van beroep, maar heeft ook een te gek gevoel voor interieur. Leonie is dit jaar verhuisd naar Haarlem en op haar blog neemt ze haar lezers mee tijdens dit creatieve traject! Wij onderwierpen haar aan 10 vragen over interieur, haar nieuwe woonplaats en - hoe kan het ook anders - eten! Ga er voor zitten en laat je inspireren!

Als je je woonstijl zou moeten omschrijven in vijf woorden, welke zouden dat dan zijn? 

"Kleurrijk, statements, gedurfd, urban en loft-stijl."

Dit jaar ben je verhuisd naar Haarlem en op je blog neem je je lezers mee in dit exciting traject! In een van je blogposts is te zien dat je voor de verhuizing moodboards hebt gemaakt en borden maakte op Pinterest om met een strak interieurplan te komen. Ging je bij het maken van deze moodboards af op je gevoel of volgde je de interieurtrends?

"Een beetje van beide. Mijn vriend en ik zijn heel trend-gevoelig als het om interieur gaat en vinden het ook geen ramp als we over 2 jaar weer uitgekeken zijn op onze huidige stijl. Daardoor durven we heel erg mee te gaan in de trends van nu. Maar ik moet ook zeggen dat we veel op gevoel doen en toevallig is dat gevoel bij ons allebei vaak hetzelfde. We hoeven maar een interieurwinkel in te stappen en we zouden los van elkaar zo met hetzelfde naar buiten komen."

Binnenkijken bij Leonie ter Veld van GWESSEBinnenkijken bij Leonie ter Veld van GWESSE
Binnenkijken bij Leonie ter Veld van GWESSEBinnenkijken bij Leonie ter Veld van GWESSE

Kleur is in jouw slaapkamer niet te missen – we love it! Wat is jouw lievelingskleur en welke kleur zou je nooit op de muren in je slaapkamer aanbrengen?

"Mijn lievelingskleur is eigenlijk (donker)groen. We hebben het hele toilet in deze kleur geverfd, die make-over komt nog online. Ik zou dan ook graag nog een muurtje donkergroen willen in huis, maar voor nu zijn we helemaal verliefd op Hague blue in de slaapkamer en in de woonkamer. Een kleur die ik nooit op de muur zou smeren is fel rood of paars. Dit zijn twee kleuren die ik echt helemaal niet mooi vind."

In je slaapkamer heb je voor een exotisch jungle-behang gekozen. Heel tof! Hoe zorg je er dan voor dat de inrichting van je slaapkamer matcht bij dit fantastische behang?

"Ja we wilden op de slaapkamer ook wel echt een statement neerzetten en dat is behoorlijk goed gelukt met het jungle-behang. De rest van de inrichting passen we er op aan door te kijken naar de kleuren in het behang en te kiezen voor natuurlijke materialen; die je bij wijze van spreken in de jungle tegen zou kunnen komen. Zoals bamboe (stoeltje, spiegel) en hout (vloer en binnenkort het bed). Nu willen we de slaapkamer nog iets chiquer maken en dat gaan we doen door messing verlichting toe te voegen. En een doorn in ons oog is momenteel nog de kledingkast; die is groot en wit en past helemaal niet binnen het jungle-thema. Daar denken we nog over na."

ESSENZA Minte Mosgroen Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Minte Mosgroen Dekbedovertrekset 240 x 220 cm
ESSENZA Naina Groen Sierkussen 40 cmESSENZA Naina Groen Sierkussen 40 cm

Wat is je grootste uitdaging in het stylen van je slaapkamer? 

Met zo min mogelijk budget toch zoveel mogelijk verandering aan te brengen. De bamboe spiegel komt bijvoorbeeld van de kringloop en heb ik voor €4 gescoord. Nou, als je zoiets tegen zou komen in een woonwinkel, betaal je er zeker €30 voor. Verder willen we nog een nieuwe kledingkast en het liefst ook een nieuwe vloer; dat zijn dure dingen, maar ik probeer hier creatief mee om te gaan. Misschien gaan we de kast wel bestickeren met een hout-look, of verven we ‘m donkergroen.

Waar haal jij je wooninspiratie vandaan? En heb je favoriete winkels waar jij je interior essentials shopt?

"Ik haal m’n wooninspiratie het allermeeste uit restaurants, haha. Ik ben dol op hippe caféetjes en ben daar voor m’n werk ook vaak te vinden. Dan kijk ik om me heen en doe ik zomaar heel veel inspiratie op voor mijn eigen interieur. Daarna ga ik met een idee in m’n hoofd kijken op Pinterest en zoek ik plaatjes die passen bij m’n idee. Dit werkt echt top. En dan ga ik online zoeken bij m’n favoriete woonwinkels; ik check altijd even wat ze verkopen bij made.com, karwei (dikke tip), casa (lekker budget), loods 5, H&M home (wist je dat zij ook vet mooie lampen verkopen?!), leenbakker & kwantum (die verkopen goedkopere varianten van hele hippe dingen), homestock, sissyboy. Maar stiekem is mijn favoriete woonwinkel de kringloop in Haarlem Noord. Hier ben ik bijna iedere week te vinden om op zoek te gaan naar toffe dingen voor in huis."


ESSENZA Minte Mosgroen Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Minte Mosgroen Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

Heb je een lievelingsitem in je inrichting?

"Zoveel! Maar ik denk dat mijn favoriete item momenteel de giraffetafel van Pols Potten is. Dit is een bijzettafeltje waarbij het tafelblad van glas is en de poot een gouden giraffe. Echt cool! Maar ook absoluut favoriet is de vaas van Jasmin Djerzic. Deze wilde ik al heel lang hebben, maar ik vond hem te duur. Mijn vriend heeft hem uiteindelijk voor me gekocht en ik ben er ZO blij mee. Het is echt een statement piece. En over statements gesproken… we hebben in dit huis een bakstenen muur laten maken met steenstrips en dat is pas écht mijn favoriete “item” uit het nieuwe interieur."

Wat is jouw geheim voor het creëren van een ‘eigen’ interieur waarin je je écht thuis voelt?    

"Ik vind het belangrijk dat ik echt wat heb met de dingen die hier in huis staan. De dingen aan de muur komen van reizen die ik heb gemaakt of passen bij mij of mijn vriend. Ik ben bijvoorbeeld foodblogger van beroep en heb recent twee kunstwerken met broccoli’s gekocht op reis. Die komen natuurlijk aan de muur. Verder liggen er overal heel veel boeken, omdat dat een huis echt persoonlijk maakt. We hebben niet zoveel foto’s in ons interieur staan, maar daar komt binnenkort nog verandering in."

Dit jaar ben je samen met je vriend naar Haarlem verhuisd. Wat zijn jouw favoriete hotspots van Haarlem?

"Haarlem is geweldig! Mijn favoriete plekken zijn Cleeff en Frisk aan het Spaarne. Voor diners ga ik het liefst naar Café Colette (dit is echt geweldig) en voor snel een koffieafspraak vind je me bij De Volkslust of Meneer Frans. Oh en bij mij in de buurt zit een heel tof hippie café: het Kweekcafé!"

Acht jaar geleden ben je je eigen blog begonnen, waarin je supercheap & easy recepten deelt. Welk recept van GEWOON WAT EEN STUDENTJE ’S AVONDS EET is na acht jaar jouw favoriet en moeten wij écht gaan maken?

"Oh er staat zó veel lekkers online! Zelf ben ik groot fan van al m’n favorianten pasta pesto (echt een typisch studentengerecht) en recentelijk heb ik ‘loaded zoete aardappel’ ontdekt; waarbij je zoete aardappelfrietjes maakt en die “belegt” met zoveel lekkers al je zelf wil. Bijvoorbeeld knapperig gebakken kikkererwten, een yoghurtsausje, wat feta, bosui en peterselie. MJAM! Maar écht makkelijk en snel is m’n gerechtje van pompoen uit de oven, die je daarna belegt met spinazie, burrata en pesto. ZO lekker en zó simpel!"

ESSENZA Minte Mosgroen Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Minte Mosgroen Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

Wil je dagelijks geïnspireerd worden door Leonie?

Volg haar dan op haar blog 'GEWOON WAT EEN STUDENTJE 'S AVONDS EET' en bekijk de heerlijkste recepten, lees toffe reisverhalen en ontdek haar stylingtips!