Nieuwe collectieNieuwe collectie

De winter staat in het teken van rust, sereniteit en comfort. Maar ook van rijke, diepe kleuren, maximalisme en groots design. Deze trends zijn ogenschijnlijk tegenstrijdig, maar ze hebben één ding gemeen: beide geven een gevoel van geborgenheid, een gevoel van thuiskomen. Het gaat namelijk om het verhaal dat een interieur vertelt, de herinneringen die je er op kan halen, en de nieuwe herinneringen die je er kan maken. Nieuwsgierig naar de interieur- en woontrends voor herfst/ winter 2023? Lees dan snel verder.

Trend 1: Modern Maximalism

Rijke kleuren, prints en sprekende design items: deze winter mag het allemaal een beetje meer. De ruimte wordt gevuld met uitgesproken kleuren, unieke vormen en statement accessoires.

De muren worden geschilderd, behangen met prints en kunst en afgewerkt met een klassieke lambrisering. We laten geen enkel stukje onbenut. Design stukken mogen pronken en krijgen de ruimte. De Materialen zijn luxe: knuffelbare stoffen, romantische sierstiksels, velours, fake fur en broderie anglaise. De zachte glans van satijn en de diepte van een unieke jacquard geweven stof zorgen voor een gevoel van luxe.

Ruimtes krijgen diepte en een sprekend karakter door bijzondere vormen en sterke accentkleuren zoals kobaltblauw en rijke groenen. We creëren warmte met roze en paarstinten in het interieur. Maximilastische prints vertellen elk hun eigen verhaal. Statement uni kleuren dienen als tegenwicht, om zo rust te behouden in het interieur.

 

Tess dekbedovertrek van ESSENZATess dekbedovertrek van ESSENZA
ESSENZA Leila Chambray blue Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Leila Chambray blue Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

Trend 2: Slow Living

Ingetogen, met een subtiele nonchalance. Dit winterseizoen omarmen we de verfijnde elegantie van de 'Slow Living' interieurtrend, een stroming die een sfeer van rust en welzijn in huis brengt. De kern van deze beweging draait om het bewust creëren van een omgeving die onze zintuigen kalmeert en ons uitnodigt om te vertragen in een wereld die vaak hectisch en overweldigend kan zijn.

De Slow Living trend ademt Scandinavische minimalisme, waarbij de esthetiek wordt gedefinieerd door ingetogen eenvoud en de nadruk ligt op functionaliteit. Een zorgvuldige keuze van materialen staat centraal, waarbij kwaliteit en duurzaamheid voorop staan. Denk aan meubelstukken en decoratieve elementen die niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar ook een langere levensduur hebben.

De kleurenpaletten die deze trend omarmt zijn een eerbetoon aan de natuurlijke schoonheid van de wereld om ons heen. Zachte en klassieke tinten worden gecombineerd met frisse accenten, waardoor een kalme en serene atmosfeer ontstaat. In deze tijdloze harmonie krijgen de zintuigen soms een subtiel prikkelende boost door onverwachte details, zoals een vleugje levendig kobaltblauw dat de ruimte verlevendigt en een energieke vibe toevoegt.

 

MOP Linka SierkussenMOP Linka Sierkussen
The Essentials HomewearThe Essentials Homewear

Trend 3: Stories treasure

Betreed de boeiende wereld van ‚Stories Treasure‘, een woontrend die als een brug fungeert tussen het verleden en het heden, en waarin storytelling centraal staat. Deze trend gaat over het maken van bewuste keuzes van objecten, prints en decoraties die betekenisvolle verhalen, herinneringen of culturele waarden hebben. Op deze manier voeg je een uniek en persoonlijk karakter aan je interieur toe, terwijl je tegelijkertijd een eerbetoon brengt aan het rijke erfgoed van kunst en design.

De kern van deze trend ligt in het integreren van vintage stukken die een verhaal met zich meedragen. Denk aan erfstukken die generaties hebben doorstaan, of gerenoveerde designstukken die nieuw leven hebben gekregen. Het proces van het vinden van deze speciale items voor je interieur vereist moeite en toewijding, en dat geeft je interieur een exclusief karakter.

De geest van ‚Stories treasure‘ wordt versterkt door de kenmerken van de Art Deco-stijl, die ervoor staat dat functie gepaard gaat met schoonheid. Maar ook andere stromingen komen terug in deze trend; rijke prints geïnspireerd door oude meesters, zoals weelderige bloemmotieven of gedetailleerde landschappen, worden gebruikt om stukjes geschiedenis in je huis te brengen. Of een stof versierd met een eeuwenoude borduur-techniek of organisch gevormde stiksels.

Deze woontrend creëert een eclectische mix van items die samenkomen tot een harmonieus geheel. Het is een balans tussen het oude en het nieuwe, het vertrouwde en het onverwachte. Het is een uitnodiging om jouw persoonlijke reis en smaak te weerspiegelen in je interieur en om je huis om te toveren tot een kunstwerk op zichzelf.

 

Essenza Daffodils Reunited Dekbedovertrekset 240 x 220 cmEssenza Daffodils Reunited Dekbedovertrekset 240 x 220 cm
ESSENZA HomewearESSENZA Homewear