Het lijkt zo simpel, maar ga er maar aan staan: het perfecte roerei klaarmaken is een kunst op zich. Vanessa, van Culinessa laat ons stap voor stap zien hoe je dit doet. Zodat jij straks met Pasen (of iedere andere zondagse brunch) indruk kunt maken op je schoonfamilie, je vrienden of je lover.
Ingrediënten voor het perfecte roerei
15 gr bieslook
Stuk Parmezaanse kaas
6 biologische eieren (m/l)
90 ml volle melk
zout en peper
flinke klont boter
Lekker voor erbij
Briochebrood
Gerookte zalm
Asperges (groen of wit)
Zo maak je dit roerei deluxe
1) Hak de bieslook fijn, rasp wat Parmezaanse kaas en zet apart.
2) Breek de eieren in een kom en kluts samen met de volle melk tot een geheel.
3) Breng op smaak met zout en een snuf peper.
4) Verhit een koekenpan op medium hoog vuur en laat hierin de boter smelten.
5) Voeg de geklutste eieren toe en laat even staan tot je aan de buitenste randen ziet dat t begint te stollen.
6) Met een spatel ga je langzaam een "8" maken in de pan om zo je ei te laten stollen.
7) Wanneer de eieren nog een beetje vochtig en glanzend zijn stop je met roeren en draait het vuur uit. Dit doe je omdat ze nog nagaren in de pan.
Serveer en strooi er bieslook en Parmezaanse kaas overheen.
Om het feestje af te maken eet je dit perfecte roerei met een dikke plak versgebakken brioche brood, gegrilde asperges en wat gerookte zalm. Een ideaal recept voor de Pasen.
Enjoy & Happy Easter!
Over Culinessa
Vanessa ook wel bekend als Culinessa is mama van twee kids en deelt op Culinessa.com allerlei heerlijke recepten. Er is voor haar niks leukers dan bezig zijn met eten en drinken en daar mooie en aansprekende content van te maken; visueel maar ook tekstueel.
Zowel het uitwerken van het idee, het recept ontwikkelen als het stylen en fotograferen geven haar energie. "Ik ben dan ook gek op mooie settings (gedekte tafels, ochtendrituelen, borrelmomenten of recepten), maar probeer wel altijd het onderwerp in de spotlight te zetten wanneer ik fotografeer. Zo is het voor mij een feestje als jullie zin krijgen om direct aan de slag te gaan met een recept dat ik deel op Culinessa.com."
Strategisch brand marketeer Philippine woont in de Randstad met haar man en 3 kleine kids. Geen muur in haar huis is wit want ze is dol op kleur en bloemen – nou dan zit je bij ESSENZA wel goed. Ze is wekelijks op het strand te vinden, bakt graag taarten, maakt haar hoofd leeg door te tuinieren en wordt blij van lekker lang tafelen met vrienden. Droomt ooit nog van haar eigen roman. Je kunt haar wakker maken voor olijven, patat met champagne en een potje tennis. Favoriet zijn de wijnglazen van Marc O’Polo en dekbedovertrek Bowie van ESSENZA.