ESSENZA Scarlett Vanilla Dekbedovertrekset 140 x 220 cmESSENZA Scarlett Vanilla Dekbedovertrekset 140 x 220 cm

Dit voorjaar draait volledig om de natuur. In tijden waarin de wereld stilstaat en de toekomst onzeker is, hebben we meer dan ooit de behoefte om te aarden. We zoeken rust, stilte en balans en die vinden we in de schoonheid om ons heen. Met een collectie vol frisse blauwtinten, zachte groenen, luchtige zandkleuren en zomerse bloemendessins verklaart ESSENZA de liefde aan de natuur. Prepare to fall in love!

Rust in huis door natuurlijke materialen en kleuren

Rust, stilte en balans zijn de pijlers voor 2021. Afgelopen jaar kwamen we tot stilstand en al snel ontdekten we hoe nodig dit was. Met meer tijd voor onszelf, meer aandacht voor onze geliefden en meer contact met de natuur kwamen we helemaal tot rust. Deze rust zal ook in 2021 belangrijk blijven. We brengen veel tijd in huis door en zoeken naar nieuwe manieren om het thuis gezellig en comfortabel te maken. Met dat in het achterhoofd ontwierp ESSENZA deze betoverende home collectie met natuurlijke materialen en kleuren: aangenaam en elegant comfort voor ieder interieur.

 

Van zachtgroen tot frisblauw en zwoele terratonen

Groen is en blijft een belangrijke kleur in de collectie van ESSENZA. Niet alleen vanwege de behoefte aan verbinding met de natuur, maar ook door het steeds grotere verlangen naar verduurzaming. De heldere blauwtinten weerspiegelen de vele kleurschakeringen van water en lucht en zorgen voor een frisse touch. Neutrale tinten laten je focussen op wat er echt toe doet: jijzelf en de natuur. Met warme terra tonen, zachtroze en lila krijgt het geheel een romantisch en zwoel tintje.

ESSENZA Grazie Ijsblauw Dekbedovertrekset 140 x 220 cmESSENZA Grazie Ijsblauw Dekbedovertrekset 140 x 220 cm
ESSENZA Woonaccessoires Rood en RozeESSENZA Woonaccessoires Rood en Roze

Van Bloemenveiling tot dekbedovertrek

Kun jij ze nog herinneren, de allereerste digitaal geprinte bloemendessins van ESSENZA? Deze, destijds vernieuwende, dessins met gedetailleerde fotobloemen waren 20 jaar geleden immens populair en maakten ons merk groot. Alle reden tot een ode aan deze bijzondere heritage: de herintroductie van de digitale fotobloem! Maar dan wel op een unieke, moderne manier, met zorgvuldig uitgekozen en zelf gefotografeerde bloemen.

ESSENZA A Love Letter to NatureESSENZA A Love Letter to Nature

Bijzondere mix van dessins met een eigen verhaal

Dit seizoen zien we een beeldschone mix van dessins met elk een eigen verhaal en oorsprong. Van een klassiek getekende bloemenweelde tot uitdagende fotobloemen. En van nostalgische toile de Jouy tot antieke patronen uit een achttiende-eeuwse weverij. In de handen van ESSENZA worden ze weer helemaal van nu. De collectie krijgt lucht en zachtheid door de toevoeging van elegante uni’s en subtiele tone-in-tone dessins.

ESSENZA Belen Kastanjebruin Dekbedovertrekset 140 x 220 cmESSENZA Belen Kastanjebruin Dekbedovertrekset 140 x 220 cm

Rijke collectie woonaccessoires

ESSENZA maakt de collectie helemaal af met een rijke collectie aan woonaccessoires, uitgevoerd in de comfortabelste stoffen. Zachte, maar rijke accessoires in kleuren als kaneelbruin, groen en vanille maken de collectie compleet en zorgen voor behaaglijkheid tijdens een frisse zomerbries. Dit is de nieuwe romantiek.

Op naar een duurzame toekomst

Bij ESSENZA geloven we in buying less, but better. Wij zijn daarom continu bezig onze collectie verder te verduurzamen en ons productieproces meer transparant te maken. Alle premium dekbedovertrekken en de nieuwe badstoflijnen zijn gemaakt van GOTS-gecertificeerd katoen, wat garandeert dat het katoen biologisch geteeld is én dat de productie op een milieubewuste en sociaal verantwoorde wijze plaatsvindt. Op naar een duurzame toekomst!

PVC-vrije verpakkingen

ESSENZA zet ook grote stappen in het verduurzamen van de verpakkingen. Zo zijn we hard op weg om al onze verpakkingen 100% pvc-vrij te maken. De dekbedovertrekken van de nieuwe Spring/Summer ’21 collectie worden geleverd in een stoffen verpakking met een banderol eromheen.

De stoffen zak kun je natuurlijk hergebruiken; fijn voor het milieu én leuk voor jezelf. Gebruik 'm bijvoorbeeld als waszak, toillettas of berg er al je haaraccesoires in op. Voor meer inspiratie, lees dan hier verder. Om te voorkomen dat de goederen tijdens transport of in een magazijn beschadigen omhullen we ze nog wel met een recyclebare, pvc-vrije plastic zak. 

De premium en GOTS-gecertificeerde dekbedovertrekken van ESSENZA komen vanaf dit seizoen in een luxe bewaardoos van FSC®-gecertificeerd karton.

PVC-vrije verpakkingenPVC-vrije verpakkingen
PVC-vrije verpakkingenPVC-vrije verpakkingen

Meer zien?

Bekijk dan hier het collectieboek. Wil je enkele beelden opvragen, meer informatie ontvangen of producten lenen voor fotografie? Of ben je misschien geïnteresseerd in een samenwerking? Mail dan naar press@essenzahome.nl.