ESSENZA Isabelle Balsam Dekbedovertrekset 140 x 220 cmESSENZA Isabelle Balsam Dekbedovertrekset 140 x 220 cm

Kleur: een belangrijk onderdeel van ons leven. Zo zijn we elke dag bezig om onze outfits qua kleur te matchen, zien we talloze kleuren onderweg en versturen we gekleurde emoji’s via WhatsApp. Ook in ons interieur spelen kleuren een grote rol. Heb jij een lievelingskleur? Dan zul je zien dat deze kleur ongetwijfeld terugkomt in je interieur. Maar wat zegt het over jou als persoon als je voor een bepaalde kleur voor jouw slaapkamer hebt gekozen? Wij vertellen het je.

Een blauwe slaapkamer

Heb jij een blauwe slaapkamer? Dan voel jij je hoogstwaarschijnlijk gelukkig. Blauw wordt namelijk geassocieerd met kalmte, wat een positieve uitwerking heeft op je nachtrust. Zo slapen mensen met een licht- of donkerblauwe slaapkamer langer en worden ze uitgeruster wakker. Blauw is daarom een van de meest rustgevende kleuren voor in de slaapkamer. Blauwliefhebbers zijn qua karakter vaak introvert en hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Bovendien houden ze van orde en zijn ze geïnteresseerd in spiritualiteit. Herken jij jezelf hierin?

Een groene slaapkamer

How we love green! Net als blauw, is ook groen een rustgevende kleur voor in de slaapkamer. Heb jij een groene muur in je slaapkamer of is groen jouw kleuraccent in de vorm van een dekbedovertrek of woonaccessoires? Dan zegt dit onder andere dat jij houdt van rust en kalmte en dit is tevens hoe mensen jou zien. Groenliefhebbers zijn bovendien behulpzaam, loyaal en betrouwbaar, maar zijn wat terughoudend en voorzichtig bij onverwachte events in het dagelijks leven. Heb jij een groene slaapkamer? Dan zul je je herkennen in bovenstaande.

 

Een gele slaapkamer

Heb jij een gele slaapkamer? Dan heb je een krachtige en stralende kleur gekozen. Geel staat symbool voor de zon en voor nieuw leven en staat bovendien voor positief denken. En dat kunnen we soms best een beetje gebruiken, toch? En of jij nu voor een warme kleur in de slaapkamer hebt gekozen als goudgeel, okergeel of mosterd of juist de keuze hebt gemaakt voor een iets zachtere tint als pastelgeel: mensen die kiezen voor geel zijn vaak creatief, houden van actief bezig zijn en zijn communicatief ingesteld. Deze spontane mensen houden van het leven en zijn betrokken bij alles en iedereen.

 

Een roze slaapkamer

Heb jij een roze slaapkamer? Of je jouw wand nu een roze kleur hebt gegeven of je roze bedtextiel op bed hebt liggen: rozetinten in de slaapkamer zijn geschikt voor types die afgaan op hun gevoel. Mensen die gek zijn op roze, zijn op zoek naar veiligheid en vrede en willen heel graag op een goede manier behandeld worden. Als liefhebber van rozetinten kom je charmant en zacht over op andere mensen en dit verwacht je – zoals al gezegd- ook terug. Daarom ook dat je het belangrijk vindt om onvoorwaardelijke liefde te kunnen geven en te ontvangen.