ESSENZA Aimee Mist Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Aimee Mist Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

De hoeveelheid warmte die je ’s nachts nodig hebt verschilt per persoon. Om jouw ideale beddengoed te vinden, is het daarom belangrijk te weten wat voor ‘warmtetype’ je bent. Ben jij een echte koukleum, juist warmbloedig of zit je er ergens tussenin?


De echte koukleum

Ben jij een echte koukleum en krijg je het maar moeilijk warm in bed? Dan is een dekbedovertrek van katoen flanel de beste keus voor jou. Flanel past zich namelijk snel aan je lichaamstemperatuur aan en houdt makkelijk warmte vast. Flanel is een 100% katoenen stof die licht wordt geruwd waardoor het superzacht, bijna donzig en lekker dik aanvoelt. Ideaal voor de winter!


De gemiddelde slaper

Ben je geen koukleum maar lig je nou ook niet bepaald te zweten in bed? Dan ben je waarschijnlijk een ‘gemiddelde slaper’. Katoen satijn is dan de ideale stof voor jou. Het is zacht, glad én ademend tegelijk. Koel in de zomer en warm in de winter. Een katoen satijnen dekbedovertrek voelt zachter en gladder aan dan ‘gewoon’ katoen en heeft een luxe glans dankzij de speciale satijnweving.


De warmbloedige

Heb jij het snel warm en lig je ‘s nachts te zweten in bed? Dan doe je er goed aan een dekbedovertrek van katoen perkal of katoen renforcé te kiezen. Deze stoffen van 100% katoen ademen goed en nemen gemakkelijk vocht op. Houd je van een zachte look & feel, neem dan het strak geweven katoen perkal. Liever een stoere look? Dan is katoen renforcé de beste keus.