ESSENZA The Perfect Organic Jersey Ijsblauw Hoeslaken 180-200 x 200-220 cmESSENZA The Perfect Organic Jersey Ijsblauw Hoeslaken 180-200 x 200-220 cm

Veel van onze klanten vragen zich af wat katoen elastaan is. Hier leggen we je precies uit wat dit materiaal inhoudt en in welke vorm je deze stof terugvindt in onze collecties. Read it now!

Alles over het materiaal katoen elastaan

Veel van onze items zijn gemaakt van 100% katoen of een combinatie van bijvoorbeeld katoen en polyester, maar een klein deel van onze collectie bestaat uit katoen elastaan. Maar wat is katoen elastaan nu precies?

Katoen elastaan is een combinatie van grotendeels katoen en een kleine hoeveelheid elastaan en zorgt voor een fijn, zacht materiaal. De eigenschappen van katoen zijn algemeen bekend: ademend, vochtregulerend en super zacht, maar wat zijn de eigenschappen van elastaan? Elastaan is een synthetische vezel met de volgende kenmerken: het is super elastisch en rekt mee, het behoudt z'n originele vorm, het is sterk en duurzaam en het is licht van gewicht. Een kleine hoeveelheid elastaan zorgt al snel voor een grote rekbaarheid in het katoen.

Zo is een item gemaakt van katoen elastaan een comfortabele keuze. Bovendien hoef je items van katoen elastaan niet zo snel te strijken. Dus draag je veel overhemden? Geef jezelf eens een aantal nieuwe overhemden van katoen elastaan cadeau. Winning!

 
 
“Het is sterk en duurzaam en het is licht van gewicht„
 

Hoeslakens van katoen elastaan

Een groot deel van onze collectie hoeslakens is gemaakt van 97% katoen en 3% elastaan en vind je onder de noemer 'premium jersey'. Deze hoeslakens zijn extreem zacht, zeer rekbaar, strijkvrij en makkelijk in onderhoud. Deze zachte stof ligt lekker comfortabel en voelt warm aan. Kies uit hoeslakens in diverse prachtige kleuren en laat het matchen met je dekbedovertrek voor een stijlvol effect:

 

ESSENZA The Perfect Organic Jersey Mosgroen Hoeslaken 180-200 x 200-220 cmESSENZA The Perfect Organic Jersey Mosgroen Hoeslaken 180-200 x 200-220 cm

The Perfect Organic Jersey 

Een goede nachtrust is van groot belang en goed bedtextiel draagt daar aan bij. De nieuwe hoeslakens van ESSENZA, The Perfect Organic Jersey, zijn net als de premium jersey hoeslakens gemaakt van katoen en elastaan, maar er zijn toch een aantal bijzondere verschillen. Deze hoeslakens zijn namelijk gemaakt van 95% GOTS-gecertificeerd biologisch katoen en 5% elastaan. Dit betekent dat het katoen is verbouwd zonder chemische bestrijdingsmiddelen en dat het op een sociaal verantwoorde manier is geproduceerd. Als dat geen (h)eerlijk slapen wordt?