FLEUR FESTIVE BLOOMING BLACKFLEUR FESTIVE BLOOMING BLACK

De muren zijn geverfd, de gordijnen opgehangen en het favoriete beddengoed prijkt op het bed. Toch heb je vaak het gevoel dat er nog iets mist als je naar de grote lege ruimte achter het bed kijkt. Want hoe moet je de muur achter het bed stijlen? Wij onthullen vier tips om de muur achter je bed te betrekken in de styling van je slaapkamer.

Idee 1: HoofdbordIdee 1: Hoofdbord

Idee 1: Hoofdbord

De eerste optie is het installeren van een hoofdbord in de vorm van een soort muurrand. In plaats van aan je bed, zit deze als het ware geïntegreerd in de muur. Je kunt deze in dezelfde kleur schilderen als de muur, zoals te zien is op het beeld, voor een rustige uitstraling. Een alternatief is om te werken met een contrasterende kleur. Wil je een opvallend statement maken? Behang de muur boven de rand met een rijke print, en geef de onderrand zelf een kleur die hierin terugkomt. Dit maakt 's avonds je bed induiken nog knusser!

Laura van @oursweetliving staat bekend om haar geweldige DIY‘s. Will je nu beginnen met het bouwen van een muurrand? Ga direct naar de instructie hier! Veel plezier met het uitvoeren van deze DIY!

Vind je een muurrand zoals die van Laura te veel werk? Je kan ook kiezen voor lambrisering van de muur. Dit is nét wat minder arbeidsintensief, maar geeft ook een prachtig resultaat met diepte op de achterwand bij je bed.

ESSENZA Georgia Beachwood white Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Georgia Beachwood white Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

Idee 2: Een lage muurplank in betonlook

Een variatie op de muurrand: In onze Fall/Winter '22-fotografie plaatsten we het bed tegen een lage plank aan de muur in betonlook. Foto's of schilderijen, vazen en andere mooie persoonlijke voorwerpen met een verhaal kunnen op deze plank worden geplaatst om de styling te personaliseren.

Idee 3: Ton-sur-tonIdee 3: Ton-sur-ton

Idee 3: Ton-sur-ton

Een ander idee is om een groot schilderij op te hangen dat in toon is met de muur, maar bijvoorbeeld rijk is aan structuur. Op Pinterest en Instagram kun je veel inspiratie vinden over hoe je zelf zo'n schilderij kunt maken. Een andere optie is om een kunstenaar te steunen die zo'n schilderij voor je maakt (bijvoorbeeld @murcolore op Instagram of bekijk eens de kunstwerken van Edith Beurskens).

De getalenteerde Viktoria van @tthese_beautiful_thingss schilderde zelf zo'n structuurschilderij en hing het boven haar bed. En - zoals alles in haar prachtige huis - is het een absolute inspiratie!

ESSENZA Ophelia Hazy Blue Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Ophelia Hazy Blue Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

Idee 4: Een bijzonder tafeltje & een mooie transparante vaas

Bij de styling van onze shoot plaatste onze stylist een glazen tafel naast het bed en zette er een mooie glaten vaas op om zo meer diepte en aan de styling toe te voegen. Op zoek naar een vaas  als deze? Onze tip: Het is niet alleen maar leuk om rommelmarkten en tweedehandswinkels af te struinen - hier vind je vaak de mooiste schatten! 

Idee 3: StrukturgemäldeIdee 3: Strukturgemälde

Idee 5: Akustikwunder Wandteppich

Textilien wirken Wunder für die Raumakustik. Mit unseren Wandteppichen bringen Sie im Handumdrehen einen neuen Look und eine angenehme Akustik in Ihr Schlafzimmer.