ESSENZA Tesse Cherry red Dekbedovertrekset 140 x 220 cmESSENZA Tesse Cherry red Dekbedovertrekset 140 x 220 cm

De opvallende Tesse ornamentenprint is een echt signatuur bij ESSENZA. Geïnspireerd door een historische ets uit 1817 uit het archief van het Rijksmuseum, wordt de print gekenmerkt door de kunst van stilering, symmetrie en de herhaling van elegante motieven.

ESSENZA Tesse Cherry red Dekbedovertrekset 140 x 220 cmESSENZA Tesse Cherry red Dekbedovertrekset 140 x 220 cm


Ornamenten als inspiratie

We vertellen je graag meer over het ontstaan van onze signature Tesse print. Het gebruik van ornamenten speelt namelijk een boeiende rol in de kunstgeschiedenis, en vormt een essentieel onderdeel van architectuur, schilderkunst en decoratieve kunsten. Ornamenten zijn ontstaan vanuit de behoefte om schoonheid en esthetiek toe te voegen aan kunstwerken en gebouwen. Al tijdens de oudheid werden ze gebruikt om verhalen te vertellen of om symbolische betekenissen over te brengen.

Laten we teruggaan naar de Renaissance: hier bereikten ornamenten een hoogtepunt. Kunstenaars als Leonardo da Vinci en Michelangelo creëerden ontwerpen die de kijker zowel esthetisch als intellectueel uitdaagden. Ook in de barok en rococo periodes werden ornamenten gebruikt, waarbij overdaad werd omarmd. Vandaag de dag blijven ze een belangrijk element in kunst en design, en worden ze gebruikt om een ruimte mooier te maken en een boodschap over te brengen. Wanneer je goed om je heen kijkt vind je ornamenten in historische gebouwen en op moderne, abstracte kunstwerken en sierlijsten.

ESSENZA Tesse Reef green Dekbedovertrekset 140 x 220 cmESSENZA Tesse Reef green Dekbedovertrekset 140 x 220 cm


Symmetrie in Stijl: de Tesse Collectie

Voor de Tesse print zijn de kenmerken stilering, symmetrie en herhaling van een motief duidelijk zichtbaar. Deze elementen komen ook naar voren in traditionele ornamenten. In de collectie van ESSENZA is de Tesse geplaatst als een soort paneelprint waarbij de zijkanten een andere kleur krijgen. De ontwerpen uit de collectie zijn tot in detail afgewerkt. Kijk maar eens naar de Tesse Dekbedovertrekset Reef Green of de Tesse Dekbedovertrekset Cherry Red: elk hebben ze een mooie piping. Draai de Tesse om en aanschouw een subtiel, golvend patroon in twee kleuren.

Herfstige slaapkamerstijl in rood en groen

Het Tesse dekbedovertrek is toch wel één van onze favorieten voor dit najaar. De set is verkrijgbaar in rood en groen, perfect voor iedereen die zijn of haar slaapkamer herfst proof wil maken. Style het dekbedovertrek eens met het ESSENZA Teddy Plaid en het ronde ESSENZA Mads Furry Sierkussen. Doordat deze twee items effen zijn, komt de print nóg mooier uit. Jouw dekbedovertrekset is natuurlijk niet compleet zonder een bijpassend hoofdkussen in dezelfde print.

Shop ook jouw favoriete Tesse Homewear!

Voor wie niet kan kiezen is er ook de ESSENZA Homewear collectie met Tesse print. ESSENZA's Head of Brands Floor vertelt: 'Ook thuis willen we er een beetje fashionable uitzien! Met de homewear van ESSENZA combineer je comfort en stijl in één. Kies eens voor een complete look in één print, zoals mijn favoriete set: de Marie Tesse Reef green Pyjamatop met de Mare Tesse Reef green Lange broek '.