“Ik ben altijd op zoek naar verrassende combinaties zoals bloemen met patronen of oud met nieuw!” Interieurblogger Sandra, online beter bekend als Finntage, is niet bang om te combineren en te experimenteren in haar interieur. En dat levert een moderne, kleurrijke en vooral heel eigen woonstijl op. We mochten een kijkje nemen in haar huis en stelden haar enkele vragen om erachter te komen hoe ze dat doet. Kijk je mee?

Jij durft te combineren en te experimenteren in je interieur, we like! Welke combinatie vond je spannend om te maken maar heeft verrassend goed uitgepakt?

“Zoals je op de foto’s kunt zien, hebben we best wat grote bloemenschilderijen aan de wand hangen, deze zijn heel erg aanwezig. Vaak maakt men dan de keuze om te kiezen voor een wat rustiger vloerkleed of kussens in de bank. Het leek mij tof om juist een opvallend grafisch tapijt neer te leggen. Die mix met bloemen en patronen geeft echt een spannend, herkenbaar en tof effect.

Ik ben er heel blij mee! Maar ik heb ook wel eens experimenten gedaan die minder goed uitpakten: nog niet zo heel lang geleden heb ik de keuken zwart geverfd. Wat een slechte keuze was dat! Afschuwelijk vond ik het, zo nietszeggend....zwart. De dag erna was ie weer groen.”

Interieurblogger FinntageInterieurblogger Finntage
Interieurblogger FinntageInterieurblogger Finntage

We zien heel veel kleur in jouw interieur. Wat is nou je lievelingskleur - we vermoeden groen?

“Haha, ja ik hou van groen, maaaar… sinds kort heb ik een nieuwe favoriet: blauw! Die diepe kleur blauw die in de slaapkamer op de muur heb vind ik helemaal te gek. In de woonkamer komt nu ook steeds meer blauw voor.

Ook bloemen zijn volop aanwezig in jouw interieur. Wat betekenen bloemen voor jou?

“Bloemen staan voor mij voor vrolijkheid. Maar weet je wat wel echt heel apart is.. je zult bij mij zelden, eigenlijk nooit, een bos bloemen op tafel zien staan, haha! Ik hou heel erg van bloemen op bed, op de grond en aan de muur maar dus niet op de tafel in een vaas. Hoe het komt? Ik weet het niet!”

Interieurblogger FinntageInterieurblogger Finntage

Waar haal je jouw wooninspiratie vandaan? En waar shop je het liefst voor je huis?

“Eigenlijk haal ik overal inspiratie vandaan. Ik kijk altijd om me heen: in de horeca, de natuur, maar ik haal ook veel inspiratie uit tijdschriften. En uiteraard online, bijvoorbeeld via Instagram en Pinterest. Ik shop veel online en ik heb 2 hele toffe woonwinkels in de buurt waar ik graag kom: Home Stock en Snufenshoe.

Daarnaast struin ik de vintage marktjes in de buurt af, op zoek naar mooie, unieke spullen. Marktplaats is ook een topper. Zo heb ik 4 maanden lang dezelfde zoekopdracht ingevoerd voor de eettafel, een oude antieke ronde moest het zijn. En tadaa, daar stond hij ineens, 30 km verderop voor een prikkie! Die gaat nooit meer weg.”

Vaak is de slaapkamer een beetje een ondergeschoven kindje in huis als het gaat om styling. Maar bij jou zeker niet! Wat vind jij belangrijk bij de inrichting van je slaapkamer?

“Echt hè! Ik zie het zo vaak, dat er geen aandacht aan de slaapkamer wordt besteed. Ik begrijp daar helemaal niets van eerlijk gezegd. Mijn slaapkamer geeft mij een heerlijk chique hotelgevoel. Een prachtige warme kamer, waar ik naast natuurlijk om te slapen, ook graag ben om te relaxen.

Het bed is en moet uiteraard het middelpunt van de kamer zijn, daarnaast kies ik voor mooie en praktische raambekleding en veel opbergruimte. Een dressboy is voor mij ook een must omdat ik eigenlijk nooit zin heb om mijn kleding meteen op te ruimen, haha. En als finishing touch: mooi beddengoed. Dat maakt het voor mij helemaal af!”

Interieurblogger FinntageInterieurblogger Finntage
Interieurblogger FinntageInterieurblogger Finntage

Wat is jouw geheim voor een mooi en ‘eigen’ interieur waarin je je thuis voelt?

“Ik zeg altijd: blijf dicht bij jezelf, want trends verdwijnen en je eigen woonstijl blijft! Kies de dingen waar jij je fijn bij voelt en niet omdat het een trend is. Ik heb daardoor in het verleden ook wel eens foute keuzes gemaakt. En denk ‘out of the box’, kies eens niet voor veilig. Ik ben altijd op zoek naar verrassende combinaties zoals bloemen met patronen of oud met nieuw!

Ik vind het altijd tof als ik terug hoor dat mensen mijn woonstijl vooral heel Finntage vinden. Dat zie ik als een groot compliment, want dat betekent dat ik me onderscheid. Niet dat ik het nu zo belangrijk vind om apart, hip of heel anders te zijn, maar wel dat het vooral heel eigen is!”

Fan van de Finntage stijl?

Volg Sandra op Instagram via @_finntage voor nog veel meer mooie foto's van haar interieur of lees haar blog op finntage.nl. 

Interieurblogger FinntageInterieurblogger Finntage
Interieurblogger FinntageInterieurblogger Finntage