Nieuwe collectie SS22Nieuwe collectie SS22

Wat is er veranderd op het gebied van lifestyle? Welke kleuren en materialen haal je in huis? Kortom: wat is hip, hot & happening? Dit zijn de trends voor lente/zomer 2022:

Alles begint met een fijn thuis

De pandemie heeft onze manier van leven veranderd. Daar kunnen we kort over zijn. We leven veel bewuster en waarderen de kleine geluksmomenten in het leven meer dan ooit. De extra tijd die we met z’n allen thuis hebben doorgebracht heeft ervoor gezorgd dat we ons huis met andere ogen zijn gaan bekijken. Thuis is inmiddels meer dan alleen wonen geworden. Thuis is leven, spelen, werken, inspannen, relaxen, eten en slapen. De truc is daar de juiste balans in te vinden. Maar dat thuis belangrijker is dan ooit, dat staat vast. Thuis is onze veilige haven. De plek waar we de balans opmaken en van waaruit we naar de toekomst kijken. Vol verzachting en verdraagzaamheid. Thuis is waar ons hart is en waar ons hart sneller gaat kloppen. Thuis zijn onze dromen oneindig. Thuis is waar de wereld op ons wacht.

Trend 1: Nature first

De lente/zomer ’22 collectie hebben wij ontworpen met het idee dat binnen en buiten in elkaar overlopen. Doordat we de afgelopen tijd meer binnen hebben gezeten is de natuur opnieuw opgebloeid. De stilstand van overproductie en massatoerisme heeft de aarde goed gedaan. En juist door deze vertraging hebben we met z’n allen de schoonheid van de natuur weer meer leren waarderen. We halen buiten naar binnen en binnen naar buiten. Binnen is de sfeer warm, rustig en sereen, buiten is het licht en ruimtelijk en maken we connectie met de natuur. Gecombineerd het allermooist.

Trend 2: Rustgevende kleuren

Voor de lente & zomer 2022 is de algemene sfeer optimistisch en lichtzinnig. Donkere tinten vervagen, er komen nieuwe neutrale tinten bij. Bij ESSENZA vind je dit seizoen een rustgevend, maar toch bruisend kleurenpalet. Grijstinten met een groene ondertoon voor dat nostalgische gevoel en zandtinten als beige en smokey sand – warme zandtinten die ons inspireren te pauzeren en te reflecteren, maar ons ook uitdagen uit onze vertrouwde schulp te kruipen, de wijde wereld in. Zachte pasteltonen die zorgen voor rust en kalmte, zonder al te zoet te zijn. Kleuren die warmte en gezelligheid uitstralen en een vintage vibe neerzetten. Bruin is de nieuwe luxe kleur en krijgt een rode ondertoon. Daarnaast zijn er de diverse zachte bruintinten met een roze ondertoon. In combinatie met rijke neutrale tinten krijgt het kleurenpalet deze zomer de juiste allure.

ESSENZA Lauren Dried Moss Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Lauren Dried Moss Dekbedovertrekset 240 x 220 cm
ESSENZA Zina Pistache Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Zina Pistache Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

Trend 3: Retro revival

Oranje wordt de opvolger van roze en lila. Deze retro kleur doet denken aan de jaren ’70: nostalgisch en optimistisch tegelijk.

Met de lente/zomer ’22 collectie maken we een reis terug in de tijd maar kijken we tegelijkertijd naar de toekomst. In beide gevallen hebben we gezocht naar houvast en comfort. Naar sprankeling en hoop. Herkenning en optimisme. Een van onze bestsellers – de Isabelle – komt in drie nieuwe kleuren. Namelijk mauve, balsam en clay.

Dessin Verena laat zien hoe pistache en retro yellow prachtig samenkomen in een paisley-achtige print waar je naar blijft kijken en de Solange is met haar geelgoude stippenpatroon een knipoog naar het verleden.

Trend 4: Zomers geel

Geel wordt de dominante kleur voor 2022 en staat symbool voor het leven, voor warmte en voor vitaliteit. Waar we het afgelopen jaar voornamelijk vanillegeel zagen, gaan we nu meer naar de kleur van stro en tarwe toe. Maar ook de kleuren indian gold en mango komen in de ESSENZA lente/zomer ‘22 collectie duidelijk naar voren. Zo laat dekbedovertrek Fauve een handgetekende bloemenprint op een antique white achtergrond zien. Deze print roept gelijk een vrolijk gevoel op. Alsof je met je (zomer)liefde door een kleurrijke bloemenweide loopt of op een zomerse dag verkoeling zoekt aan het water met een glas ijskoude limonade. Dat speelse, frivole, zomerse, optimistische is in Fauve perfect gevangen. Zeg je Lisa dan denk je gelijk aan een eindeloze Italiaanse zomerlunch onder olijfbomen. Lange tafels met witte tafelkleden, grote schalen met salades, gegrild fruit, vers brood en karaffen met water, munt en citroen.

Trend 5: Duurzaamheid

Oke, eigenlijk kunnen we het geen trend meer noemen, want duurzaamheid staat bij ons altijd hoog in het vaandel. Bij ESSENZA vinden we het belangrijk de aarde een warm hart toe te dragen en kiezen we zo veel mogelijk voor duurzame materialen. Zo zijn een aantal dekbedovertrekken zijn gemaakt van biologisch GOTS-gecertificeerd katoen satijn, lyocell en bamboe viscose. Plaid en sprei Ruth zijn gemaakt van gerecycled polyester, net als de vulling van de Julia-serie (kussens, plaids en bedspreien). De knitted ajour kussens en plaids (coming soon) zijn gemaakt van 100% biologisch katoen en de strandlakens zijn van GOTS-gecertificeerd katoen velours.

Isabelle beddengoedIsabelle beddengoed
ESSENZA Julia Mauve Sierkussen 40 x 90 cmESSENZA Julia Mauve Sierkussen 40 x 90 cm
ESSENZA Naina Mosterdgeel Sierkussen 40 cmESSENZA Naina Mosterdgeel Sierkussen 40 cm