ESSENZA Isabelle Mauve Dekbedovertrekset 140 x 220 cmESSENZA Isabelle Mauve Dekbedovertrekset 140 x 220 cm

De slaapkamer is qua styling vaak een ondergeschoven kindje in huis. Je slaapt er immers toch alleen maar? Maar geloof ons, een slaapkamer is het meer dan waard om styling op los te laten. Dus geef de muren van je slaapkamer een nieuwe likje verf, schaf mooi en kwalitatief beddengoed aan en maak het af met te gekke accessoires. Hoe je dit aanpakt? Wij geven je de ultieme tips!

1| Kleur als sfeermaker

Kleur, kleur en nog meer kleur. Wij zijn er gek op! Een mooi kleurtje is misschien wel dé sfeermaker in huis en kan jouw slaapkamer al díe vibe geven waar je naar op zoek bent. Of je nu van pasteltinten of van felle kleuren houdt, kleur is heel persoonlijk. We hebben niet voor niets allemaal een lievelingskleur!

Maar welke kleur is nu geschikt voor in de slaapkamer? Bekend is dat zachte aardetinten als zand en terra, natuurlijke kleuren als olijf- en mosgroen en rustgevende blauwtinten de beste kleuren zijn voor in de slaapkamer. Ze brengen je tot rust en helpen je ontspannen. Ben je meer een energiek type, wil je opgewekt wakker worden en de dag direct vrolijk beginnen? Go all the way met energieke, stijlvolle kleuren zoals dusty rose en okergeel.

ESSENZA Minte Bright terra Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Minte Bright terra Dekbedovertrekset 240 x 220 cm
ESSENZA Lauren Dried Moss Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Lauren Dried Moss Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

2| Combineer diverse materialen voor spannende look

Niets is fijner dan het combineren van materialen en structuren voor een zachte en stijlvolle look. Kies voor accessoires als sierkussens en een zacht plaid van verschillende materialen als corduroy, grove breisels en fake fur. Dit zorgt in an instant voor een spannend contrast! Maak je nieuwe slaapkamer look af met een chique vloerkleed van velvet stof voor een luxe sfeertje.

ESSENZA Scarlett Vanilla Vloerkleed 180 cmESSENZA Scarlett Vanilla Vloerkleed 180 cm
ESSENZA Julia Sand Sprei 270 x 265 cmESSENZA Julia Sand Sprei 270 x 265 cm

3| Schaf kwalitatief beddengoed aan

Een comfortabel bed is essentieel voor een goede nachtrust, maar fijn beddengoed is misschien wel net zo belangrijk. Want wist je dat we een derde van ons leven slapen? Genoeg reden dus om in kwalitatief beddengoed te investeren! Je slaapt nu eenmaal beter onder bedtextiel van een sterke stof, die goed ademt, vocht opneemt en lekker aanvoelt. Onze dekbedovertrekken zijn meestal gemaakt van katoen satijn (ons favoriete materiaal voor op bed!), katoen perkalkatoen renforcé of katoen flanel. Allemaal 100% katoen en dus lekker ademend. Kies jouw favoriete materiaal en sleep well!

En kies niet alleen voor kwalitatief beddengoed, maar ook voor mooie prints. Een dekbedovertrek met een stijlvolle print draagt aan bij de look en feel van je slaapkamer - het kan een luxe, abstracte, romantische of juist kalme uitstraling aan je bedroom geven.

 


ESSENZA Lisa Silk Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Lisa Silk Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

4| Kies voor stijlvolle accessoires

Ga aan de slag met trendy accessoires om écht sfeer in je slaapkamer te creëren. Leg een aantal sierkussens op bed met kleurrijke, vrolijke prints, in verschillende vormen en van diverse materialen. Zoals al benoemd, zorgt een variatie in materialen en structuren voor een spannend contrast en breng je hiermee gelaagdheid aan. Schaf nog een zachte plaid of quilt aan voor de finishing touch. En ook hier geldt: kies voor een aaibaar materiaal in een kleur die past bij je dekbedovertrek.

Onze gouden regel: the sky is the limit! Go all the way en kies wat jij mooi vindt. Jij bent uiteindelijke degene die gaat slapen en weer ontwaakt in deze customized slaapkamer!

 

5| Planten in de slaapkamer

Beperk planten niet alleen tot de woonkamer, maar zet eens een paar mooie planten in je slaapkamer! Planten zijn niet alleen een prachtige toevoeging aan je slaapkamer, je gaat er ook nog eens beter van slapen! De Sanseveria bijvoorbeeld, is een decoratieve plant met mooie, stevige bladeren die recht uit de aarde lijken te steken. Deze plant werkt luchtzuiverend en zorgt voor extra zuurstof gedurende je slaap. Dat is nog eens een échte win win!