ESSENZA Julia Denim Blue Sierkussen 40 x 90 cmESSENZA Julia Denim Blue Sierkussen 40 x 90 cm

Wij kunnen er geen genoeg van krijgen: de té gekke stoere industriële look. Wat erg fijn is aan de industriële look is dat het ruim te combineren valt. Bijvoorbeeld met de stoere trendkleur denim blue. Om je een beetje op weg te helpen geven wij een aantal tips om de industriële look te creëren. Enjoy!

 

Stoer staal

Wil je een industriële stijl in huis creëeren? Gebruik dan stoere elementen als beton en zwart metaal. Of denk aan oud hout in combinatie met zwartgeschilderde deurposten & kozijnen. Ook is het hip om houten accessoires toe te voegen, denk aan een zelfgemaakte ladder die je tegen de muur aan kunt zetten, of een zelfgemaakte bijzettafel van oud steigerhout, superstoer! Het is dus niet nodig om in een oude industriële woning te wonen om je huisje om te toveren in deze sfeer.

Alles draait om stoere materialen

Een van de kenmerken van de industriële look is dat het vooral erg stoer is. Maar hoe creëer je een stoere look? Maak gebruik van metalen en stalen elementen in je huis. Je kunt het zo stoer maken als jij wilt. Ga bijvoorbeeld aan de slag met metalen en stalen accessoires in je interieur, zoals stoelen met metalen poten of een metalen kandelaar op je tafel. Wil je het grootser aanpakken? Denk dan bijvoorbeeld aan die leuke metalen lockerkastjes.

Wat ook heel typerend is voor een industriële look is de bakstenen muur. Nu kan ik me voorstellen dat je niet zomaar een bakstenen muur in je huis kunt metselen. Gelukkig zijn er leuke alternatieven zoals behang met bakstenenprint.

In de industriële trend draait het allemaal om stoere materialen. Dit betekent dat leer het ook erg goed doet in een industriële look. Kies er zelf voor of je het groots gebruikt of als een accent.  Combineer bijvoorbeeld een leren bank of fauteuil met een zwarte of bakstenen muur of hang houten plankjes aan de muur met behulp van leren banden.

ESSENZA Guy Zilver Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Guy Zilver Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

Denim Drift

Wat ook prachtig staat in de industriële stijl is denim blauw. De stoere kleur Denim Drift is door Flexa uitgeroepen tot de kleur van het jaar 2017 en zullen we dit jaar veel gaan zien in het interieur! Denim Drift is een koele blauwgrijs tint die zich goed laat combineren met andere blauwtinten. De combinatie van Denim Drift met hout geeft helemaal een stoer geheel. Tijd dus om je woning onder te dompelen in de blauwtinten van je favoriete jeans.

Hoe creëer je een industriële slaapkamer

Hoe krijg je deze stoere industriële look ook terug in de slaapkamer, op een comfortabele manier? Het antwoord luidt: houd de kleuren neutraal, en zorg voor een aantal stoere eyecatchers. Bijvoorbeeld een bed van pallets, een nachtkastje van oude reiskoffers of een stoere mand met stalen frame. Laat je inspiratie de vrije loop, wees creatief!

Casual beddengoed van ESSENZA

ESSENZA heeft een stoere Casual collectie die heel goed samengaat met de industriële look. Hierin vind je bijvoorbeeld het Guy dekbedovertrek, van 100% katoen renforcé met een stoere, vintage wassing. Ook verkrijgbaar in steenkleur, wit, zilver en – ook tof: knalgeel. Met een gitzwarte muur en een groot zacht plaid erbij, is je industriële en comfortabele slaapkamer helemaal af!

 

Stoere dekbedovertrekken van Marc O'Polo

De ultieme mix van stoer en comfort vind je in de Marc O’ Polo Senja collectie. Deze waanzinnige dekbedovertrekken kun je overal mee combineren en passen mooi in het industriële plaatje, zeker in combinatie met de Denim Drift kleur.