Duurzamer badtextielDuurzamer badtextiel

Je ziet het steeds vaker terugkomen in diverse branches: biologisch katoen. Maar wat is er nu zo anders aan biologisch katoen dan aan het gewone katoen dat we al jaren consumeren? Hier vind je antwoord op deze vraag.

Uitleg verschil tussen biologisch en conventioneel katoen

Biologisch katoen is bijna hetzelfde als conventioneel katoen, maar het verschil zit hem in het gebruik van pesticiden. Katoen komt van de katoenplant en om ervoor te zorgen dat deze planten niet bezaaid raken met kleine beestjes, worden de planten ingespoten met chemische bestrijdingsmiddelen. Deze middelen vervuilen de grond, zijn slecht voor het katoengewas en voor de bevolking. Tot overmaat van ramp raakt de bodem door de chemicaliën steeds meer uitgeput en raken het water en de lucht vervuild. Dit is érg schadelijk voor het milieu en daarom is het niet gek dat je steeds meer producten tegenkomt die gemaakt zijn van biologisch katoen. 

Biologische bemesting

Om er toch voor te zorgen dat de kleine beestjes de katoengewassen niet stuk maken, wordt er in plaats van pesticiden gebruik gemaakt van biologische bemesting en plantaardig en dierlijk afval om het land te bemesten én te beschermen. Biologisch katoen is dus niet alleen beter voor de huid, maar ook beter voor de aarde.

'Biologisch katoen is dus niet alleen beter voor de huid, maar ook beter voor de aarde'

GOTS-certificeerd katoen

Sinds 2020 is een deel van onze collectie geproduceerd van GOTS-gecertificeerd katoen. Wanneer katoen GOTS-gecertificeerd is, betekent dit - net als bij biologisch katoen - dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt bij het verbouwen van het katoen. Maar GOTS (Global Organic Textile Standard) gaat verder dan dat. Het internationale GOTS-certificaat garandeert niet alleen het gebruik van biologisch geteeld katoen, maar ook dat de productie op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze gebeurt. Beter voor je huid, beter voor de aarde én beter voor de werknemers dus. Als dat je niet overtuigt!

ESSENZA June Bright terra Strandlaken 100 x 180 cmESSENZA June Bright terra Strandlaken 100 x 180 cm

Strandlakens van GOTS-katoen

Shop hier dan ons favoriete badtextiel en strandlakens van ESSENZA, gemaakt van biologisch katoen in de mooiste kleuren!

Covers & Co Booby Trap Wit Dekbedovertrekset 240 x 220 cmCovers & Co Booby Trap Wit Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

COVERS & CO GOTS-katoen

Draag bij aan een duurzamere planeet vanuit je eigen bed met COVERS & CO. Verkrijgbaar in vrolijke prints en in alle gangbare maten.

Eleanor Duvet CoverEleanor Duvet Cover

ESSENZA & GOTS-katoen

Ook de ESSENZA collectie bevat dekbedovertrekken van biologisch GOTS-katoen, vanzelfsprekend in de mooiste kleuren en prints!